logo examenul tau

Blog ExamenulTau

  • Noutati Elevi
    • Romana
    • Matematica
  • Noutati Parinti
  • Noutati Profesori
  • ExamenulTau +
  • Contact

Log In

Become a part of our community!
Registration complete. Please check your email.
Lost your password?

Create an account

Welcome! Register for an account
The user name or email address is not correct.
Registration confirmation will be emailed to you.
Log in Lost your password?

Reset password

Recover your password
Password reset email has been sent.
The email could not be sent. Possible reason: your host may have disabled the mail function.
A password will be e-mailed to you.
Log in

Please enter key search to display results.

MODIFICARI IMPORTANTE IN REGULAMENTUL SCOLAR: fara note slabe drept pedeapsa, dar si fara telefoane mobile la ore

HomeStiri si noutati din invatamantMODIFICARI IMPORTANTE IN REGULAMENTUL SCOLAR: fara note slabe drept pedeapsa, dar si fara telefoane mobile la ore

MODIFICARI IMPORTANTE IN REGULAMENTUL SCOLAR: fara note slabe drept pedeapsa, dar si fara telefoane mobile la ore

modificari regulament scolar
modificari regulament scolar

Fara uniforme, fara telefoane mobile si fara pedepse cu note slabe

Noul regulament-cadru de organizare a unitatilor de invatamant preuniversitar prevede ca elevii nu vor mai avea voie la ore cu telefoanele mobile. De asemenea, nu se vor mai alege elevi de serviciu, iar sanctionarea elevilor cu note slabe va fi interzisa.

Interzicerea sanctionarii elevilor care nu poarta uniforma

Spre bucuria parintilor si elevilor, acestia din urma nu vor mai putea fi sanctionati in cazul in care nu poarta uniforma. Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Parintilor din Romania a declarat ca „Nu putem să-i obligam pe parinti sa le cumpere uniforme copiilor. Unii dintre ei nu isi permit aceste costuri. Totusi, asta nu inseamna ca elevii nu ar trebui sa aiba o tinuta decenta. Iar daca se pune problema identificarii unui elev dintr-o anumita unitate de invatamtnt, acest lucru se poate face prin aplicarea unui semn distinctiv precum o insigna.“

Interzicerea numirii elevilor de serviciu

Nu ar fi prima oara cand expertii in educatie trag un semnal de alarma pentru acest tip de “datorie”, acestia declarand ca a fi elev de serviciu inseamna o “munca administrative” care implica absenta de la ore.

„Niciun profesor nu o sa faca recuperare pentru elevii care au fost de serviciu. Prin urmare, tot copiii trebuiau sa depuna un efort pentru a recupera lectiile. Pe de alta parte, nu e normal sa pui unul sau doi copii sa faca curat dupa ceilalti 20-30 de colegi din clasa“, a subliniat presedintele Asociatiei “Edu Cer” Stefan Vlaston.

Aceste sarcini ar putea fi preluate de profesorii de serviciu, conform spuselor directorului Colegiului National “I.L.Cargaiale” din Bucuresti, Andreia Bodea. Aceasta a mai declarat ca “oricum, elevul nu avea o responsabilitate foarte mare. La noi, elevii de serviciu ii conduceau pe parinti la o anumită sala de clasa sau la directiune“.

Notele slabe nu vor mai putea fi folosite drept pedeapsa

O alta modificare importanta a regulamentului prevede ca „rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc., nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale.”

Atat elevii cat si cadrele didactice sustin ca aceasta modificare era una necesara, intrucat multi profesori folosesc notele drept mijloc de constrangere a elevilor.

„Catalogul a devenit un instrument de pedepsire a elevului, ceea ce nu este deloc in regulă. Sunt profesori care ii ameninta pe elevi ca le dau nota 2 sau 3 daca mai vorbesc neintrebaţi la ore. Insa nu aceasta este solutia la o astfel de problema. Nu poti sa-i dai o nota proasta unui elev la Romana sau la orice alta materie doar pentru ca s-a comportat necuviincios. Notarea la o disciplină are de-a face numai cu competentele elevilor, nu cu atitudinea sa. Pentru asemenea cazuri, in calitate de cadru didactic, poti cere scaderea notei la purtare sau alte sanctiuni“, declara Cristina Tunegaru, profesoara de Romana.

Interzicerea telefoanelor mobile pe parcursul orelor de clasa

In documentul transmis de catre Ministerul Educatiei se arata ca “In timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor este interzisa utilizarea telefoanelor mobile. Prin exceptie de la aceasta prevedere este permisa utilizarea acestora in timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, in situatia folosirii lor in procesul educativ sau in situatii de urgenta. Pe durata orelor de curs, telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu afecteze procesul educativ”.

Masura poate fi implementata, confirma directorii unitatilor de invatamant „La noi in colegiu, elevii din gimnaziu isi pun telefoanele in dulapiorul din clasa, unde mai au si alte lucruri. Am dispus aplicarea acestei masuri pentru ca elevii mai mici se lasa mai usor distrasi de telefoanele mobile. Iar daca vorbim de scoli care nu au in dotare un astfel de mobilier, acestea pot achizitiona niste cutii de plastic (ieftine) unde sa depoziteze telefoanele“, declara Andreia Bodea.

De asemenea, Stefan Vlaston a declarat ca implementarea acestor masuri contribuie si la evitarea copiatului “Sunt clase care isi fac grupuri secrete pe Facebook unde posteaza rezultatele de la teste ca sa poata vedea toti colegii si sa poata copia.“

Asa cum era de asteptat, reprezentantii elevilor au criticat aceasta masura, Ioana Baltaretu, presedintele Consiliului National al Elevilor (CNE) declarand ca ,,avem de-a face cu o limitare a dreptului la proprietate“.

Auxiliarele vor fi alese de parinti

Ministrul Educatiei Liviu Pop a anuntat ca profesorii vor putea preda doar dupa auxiliarele alese de catre parinti. Mai exact, procesul se va desfasura astfel:

  • In functie de nevoile specifice fiecarui ciclu de invatamant, catedrele/comisiile metodice vor selecta auxiliarele didactice din lista celor aprobate de Centrul National de Evaluare (CNEE);
  • Acestea vor fi centralizate de catre profesorul diriginte si prezentate adunarii generale a parintilor;
  • Consiliul reprezentativ al parintilor / Asociatia de parinti din fiecare unitate de invatamant isi va exprima acordul pentru utilizarea acestora si vor porni demersurile necesare punerii in practica a deciziilor luate de catre adunarile generale ale parintilor, respectand totodata prevederile legale in domeniul financiar;
  • Consiliile profesorale vor informa cadrele didactice in legatura cu aceste demersuri.

Sursa informatii: Adevarul.ro
Consultati regulamentul complet AICI

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Articole recente

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Articole recente scrise de Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

  • 3 pasi pentru a lua note mari tot anul scolar - 15/09/2021
  • Politica pasilor mici – Pregatirea pentru examen se face tot anul - 08/09/2021
  • Invatare online sau meditatii clasice? - 01/09/2021
  • Rezolvările subiectelor la matematică, susţinute în cadrul Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a, 2021 - 29/06/2021
  • Repere pentru rezolvarea subiectelor probei la Limba Română, susţinută în cadrul examenului de Evaluare Naţională, clasa a VIII-a, 2021 - 23/06/2021
articole similare:
  1. Modificari importante pentru elevii de gimnaziu, din anul scolar 2017-2018
  2. 3 pasi pentru a lua note mari tot anul scolar
  3. SCHIMBARI MAJORE ALE EXAMENULUI DE EVALUARE NATIONALA! Iata la ce modificari se pot astepta elevii

Rezolvari modele subiecte Evaluare Nationala 2018 – matematica

Calendar Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, 2018

1 Comment

  1. Parinte de elev Posted on: 31/10/2019

    Dar testele ca instrument de pedeapsa pot fi folosite? ( in teste sunt date de ex probleme al caror tip de rezolvare nu a fost explicat niciodata in clasa)
    Se practica in majoritatea scolilor( ex scoala nr.75 s3)
    Sa vii cu un minim de informatii la clasa ca profesor si apoi sa ceri copiilor sa faca singuri acasa problemele din manual despre care acestia nu au habar cum se rezolva( ba si mai rau, sa dai test din ele) este ok?

    Reply

Leave a comment Cancel reply

Categories

  • Educatia copilului adolescent
  • Evaluare Nationala 2021
  • Exercitii si probleme rezolvate
  • Lectii online
  • Lectii Online Matematica
  • Lectii Online Romana
  • Matematica
  • Noutati Parinti
  • Noutati Profesori
  • Romana
  • Sfaturi pregatire elevi
  • Solutii de invatare – elevi
  • Stiri si noutati din invatamant

Recent Posts

  • calendarul repartizarii cumputerizate la liceu

    S-a publicat calendarul repartizarii computerizate la liceu

    Feb 04 2016
  • nota 10

    7 lucruri pe care toti elevii de nota 10 le fac

    Feb 08 2016
  • fii mai productiv

    13 trucuri pentru a fi mai productiv

    Feb 09 2016
  • cum sa fii mai atent la ore

    Cum sa fii mai atent la ore. Iata 6 recomandari!

    Feb 11 2016

Tags Cloud

admitere liceu adolescenta adolescenti beneficii platforma examenul tau elevi evaluare nationala evaluare nationala clasa 8 evaluare nationala matematica evaluare nationala romana examen clasa 8 genuri literare invatarea online invatare online lectie online lectie online limba romana lectie online matematica lectie online matematica clasa 8 lectie online romana lectii matematica online lectii online matematica limba romana clasa 7 limba romana clasa 8 matematica matematica clasa 7 matematica clasa 8 matematica online meditatii online metode invatare note mari paltforma examenul tau parenting pareri examenul tau platforme online probleme adolescenti pronumele recomandari invatare sfaturi sfaturi adolescenti sfaturi elevi sfaturi invatare sfaturi parenting sfaturi parinti smart learning teme trucuri invatare

ExamenulTau.ro

Pregătire la matematică pentru Evaluarea Națională, în confortul casei tale și în ritmul tău.

Îți știi în permanență nivelul. Ai un plan de învățare personalizat. Accesezi sute de lecții video și mii de exerciții și probleme pe diverse grade de dificulate.

Recuperezi și aprofundezi materia cu: Teorie video. Teste pe nivele de dificultate. Rapoarte de evoluție.

© 2022 ExamenulTau.ro

Categorii

  • Noutăți pentru profesori
  • Noutăți pentru elevi
  • Noutăți pentru părinți

Urmărește-ne și pe: