Teste Evaluare Nationala 2016 pentru admitere liceu

09/10/2015
admitere liceu

admitere liceu

Tocmai ai intrat în clasa a 8-a şi te aşteaptă cel mai important examen de până acum? Nu ai de ce să te temi, suntem aici ca să te ajutăm să treci cu brio testele de la Evaluarea Nationala 2016.

Timpul trece încet şi sigur de aceea este bine să începi pregătirea din timp. Te vor convinge probabil următoarele date: numai 16,8% dintre elevi au luat medii peste 9 la testele de la Evaluarea Națională din 2015.

Mai mult, la nivel naţional, 79.3% dintre elevii care au susținut examenele de matematică şi română la Evaluarea Națională au obținut medii peste 5.

Poţi opta pentru pregătirea clasică, la clasă, alături de profesor şi ceilalţi colegi ai tăi. Din păcate însă, dacă nu ai înţeles o noţiune atunci când a fost predată, nu mai are cine să ţi-o explice.

Ce-ar fi să înveţi într-un mod flexibil şi dinamic în mediul online? Dacă îţi pierzi notiţele sau dacă nu ai înţeles ce ţi-a explicat profesorul la şcoală, poţi răsfoi întreaga materie online pe www.examenultau.ro.

Cu peste 200 de filme de predare a noţiunilor incluse în programa de la Evaluarea Naţională, platforma noastră online te ajută să înveţi centrat pe nevoile tale.

Dacă dorinţa ta este să te testezi, atunci ai de ales între 4 tipuri de teste (teste fulger, teste pe capitol, teste pe noţiuni, teste unice) şi 10 simulări de examen pe subiectele din anii precedenți.

La sfârşitul fiecărui test de Evaluare Naţională vei primi sugestii de aprofundare pe noţiunile pe care nu le stăpâneşti.

Ţi-am pregătit două videoclipuri interactive care îţi explică simplu şi rapid cum funcţionează testarea pe platforma online www.examenultau.ro.

Testare limba română pentru Evaluarea Naţională 2016

Testare matematică pentru Evaluarea Naţională 2016

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2015: 79, 3 % dintre elevi au luat note peste 5

Ne-am gândit că eşti interesat de rezultatele înregistrate de colegi tăi la Evaluarea Naţională din 2015. Am ghicit ? Ȋn regulă, atunci trebuie să ştii că la nivel naţional, 79,3% dintre elevii care au susținut examenele de la Evaluarea Națională au obținut medii peste 5.

Cea mai mare rată de promovare a fost la proba de limba şi literatura română unde 85,4% dintre elevi au obținut note peste 5, comparativ cu matematica, unde procentul a fost de 73,5%.

Nivelul de promovare din Capitală a fost destul de mare, astfel încât 89% dintre candidați au obținut note peste 5.

Colegiul bucureştean care a înregistrat cele mai bune rezultate a fost “Gheorghe Lazăr”, ocupând totodată locul 11 pe țară.

Județul care ocupă prima poziție în topul celor mai multe medii de 10 este Cluj-Napoca, cu 43 de elevi care au obținut nota 10.

Tot Cluj-Napoca a înregistrat şi rata cea mai mare de promovabilitate cu 92,4% dintre elevi care au luat note peste 5.

La polul opus, cea mai mică rată de promovabilitate a fost înregistrată în județul Teleorman: 67% comparativ cu 70% în anul precedent.

Despre subiectele la Evaluarea Națională 2016

Ar trebui să ştii că sunt anumite cerinţe pe care subiectele de examen de la Evaluarea Naţională la matematică şi română trebuie să le respecte. Ele trebuie să fie formulate clar, precis și să respecte programa pentru Evaluarea Națională.

În privinţa nivelului de dificultate s-a stabilit că se vor elabora subiecte de nivel mediu care să permită rezolvarea în 120 de minute.

Totuşi, atunci când elaborezi lucrarea ar trebui să ţii cont de următoarele:

  • trebuie să ai la îndemână stilouri sau pixuri cu cerneală albastră, orice altă culoare o să-ţi anuleze lucrarea
  • pentru scheme şi desene poţi folosi numai creion negru
  • dacă greşeşti, vei tăia fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

Cel mai important aspect, în timpul examenului NU ai voie să comunici cu un alt coleg, să copiezi sau să transmiți materiale care permit copiatul. Dacă încalci această regulă vei fi eliminat din probă şi vei primi nota 1 pe lucrare.

După cum bine ştii, nu ai voie cu materiale din care să poţi copia cum ar fi: manuale, dicționare sau notițe.

Ȋn sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacoșele sau poșetele, prin urmare trebuie să le laşi în sala de depozitare.

Dacă vii cu telefonul mobil, îl poţi ţine în sală numai închis. Căștile audio și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet este interzis.

Toate sălile de examen, sălile în care multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi.

Lucrarea ta va fi corectată de către 2 profesori evaluatori care lucrează în săli separate. Profesorii sunt selectați din alte unități școlare decât cele din care provin elevii arondați la centrul respectiv.

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează și se trece pe lucrare nota finală. Aceasta este calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.

Eşti pregătit acum să începi antrenamentul pentru Evaluarea Naţională 2016? Fă-ne o vizită şi convinge-te singur cât de uşor este să înveţi în mediul online: www.examenultau.ro.

De asemenea, editura Intuitext iți propune achiziționarea unui caiet de teste de evaluare pentru a-ți mari șansele în obținerea unei note mari in examen.

testeaza gratuit platforma

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.