Politica pasilor mici – Pregatirea pentru examen se face tot anul

28/10/2016
pregatirea-pentru-examen

pregatirea-pentru-examen

Cand se incepe pregatirea pentru examen?

Stim, examenul este un subiect de discutie interzis la o perioada atat de scurta de la inceputul anului, insa daca in vara vei sustine Evaluarea Nationala, este imposibil sa nu ai deja un plan de pregatire pentru acesta.

Cunoastem elevi care au inceput pregatirea pentru examen inca din clasa a VII-a, dar cunoastem si elevi care au recapitulat primele capitole abia cu 2 luni inainte de examen.

Adevarul este ca nu exista o data exacta la care trebuie neaparat sa incepi, insa noi recomandam ca pregatirea pentru examen sa se faca tot  anul, nu doar inainte de sustinerea acestuia.

Politica pasilor mici

Asa cum am discutat si in trecut, decat sa iei o nota mare o data, poti lua note mari tot anul, invatand strategic.

Asta inseamna sa inveti planificat, cate putina materie in fiecare saptamana, asigurandu-te ca iti lasi suficient timp pentru a te testa din ce ai invatat.

Alegerea metodei potrivite de invatare

Asa cum bine stii, noi militam pentru o invatare simplificata, fara ore intregi de stat aplecat peste birou, cu notite, ciorne, culegeri si markere.

Mai exact, promovam o invatare moderna, adaptata generatiei tale: invatarea online prin intermediul platformei revolutionare ExamenulTau.

In platforma ExamenulTau gasesti mai mult decat niste lectii – gasesti materia grupata ordonat pe capitole si subcapitole, gasesti exercitii a caror rezolvare e descrisa detaliat, pas cu pas, pentru a te ajuta sa intelegi procesul de rezolvare, dar, mai important decat atat, gasesti variante numeroase de teste cu ajutorul carora te poti evalua, exact ca si cum ai fi la scoala.

Te poti testa din anumite capitole, sau din toata materia, poti selecta gradul de dificultate al exercitiilor, sau poti sustine simularile de evaluare, care te vor pregati practic pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a.

Construirea unei strategii

Nu stii de unde sa incepi? Te ajutam noi cu o strategie extrem de eficienta, alcatuita din 5 pasi mici, dar cu efect de lunga durata:

Pasul 1. Ordoneaza

pregatirea-pentru-examen-1

pregatirea-pentru-examen-1

Cu siguranta pana acum ai identificat care sunt punctele tale slabe. Incepi procesul de invatare in pasi mici cu lectiile care ti se par cele mai dificile.

Pune toate lectiile pe o lista, de la cele mai grele, la cele mai usoare si incepi procesul de invatare in aceeasi ordine – de la cele mai dificile, la cele mai simple.

De ce?

In primul rand, pentru ca vei fi mult mai motivat la inceputul acestui proces, iar pentru lectiile grele exact de motivatie ai nevoie.

Apoi, vei vedea odata cu trecerea timpului ca totul devine din ce in ce mai usor!

 

Pasul 2. Planifica

pregatirea-pentru-examen-2

pregatirea-pentru-examen-2

Acum ca ai facut lista, nu iti mai ramane decat sa iti creezi un program dupa care sa te ghidezi. Mai exact, planifica-ti sesiunile de invatare. Asigura-te ca le programezi la ore confortabile pentru tine, in zile in care stii ca nu ai alte angajamente.

De asemenea, este important ca sedintele de studiu sa nu fie mai lungi de 90 sau 120 minute odata. Inaintam cu pasi mici doar, nu-i asa?

Pasul 3. Actioneaza

pregatirea-pentru-examen-3

pregatirea-pentru-examen-3

In regula! Ai ordonat capitolele, ai programat sesiunile de invatare macar pe urmatoarea luna, acum este timpul sa si actionezi.

Odata venita ora la care incepe sesiunea de invatare, renunti la orice activitate in care erai implicat in momentul acela si respecti programul setat de tine la pasul #2: fara amanari, fara intarziere, fara anulari! Disciplina este foarte importanta atunci cand inveti.

Deschizi platforma ExamenulTau, urmaresti filmul de predare al lectiilor pe care ti-ai propus sa le studiezi si urmaresti cel putin 2 exercitii rezolvate in pasi pentru fiecare lectie.

 

Pasul 4. Monitorizeaza

pregatirea-pentru-examen-4

pregatirea-pentru-examen-4

Vei vedea cu timpul ca sesiunile de invatare devin din ce in ce mai placute, deoarece lectiile devin mai usoare, iar tu implicit vei deveni din ce in ce mai increzator in tine.

Verifica raportul de activitate din platforma online ExamenulTau pentru a vedea exact cat ai progresat. Raportul iti arata ce lectii ai studiat deja, cate exercitii rezolvate in pasi ai urmarit si cat din materie mai de parcurs pana cand termini.

Daca ti se pare o lectie anume mai dificila decat te asteptai, sustine testele disponibile la acel capitol si urmareste ce nota obtii.

Cu timpul poti reveni asupra lectiei respective pentru a te testa iarasi; astfel vei observa cat de mult progresezi.

Pasul 5. Finalizeaza

pregatirea-pentru-examen-5

pregatirea-pentru-examen-5

Raportul de activitate iti spune ca ai parcurs intreaga materie, iar lectiile din lista ta construita la pasul #1 sunt toate taiate? Felicitari! Ai invatat intreaga materie din care se va da Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a!

Acum poti trece la pasul final: simularile de examen!

Cu toata materia invata atat teoretic cat si pratic, prin intermediul testelor nuemroase pe care platforma ti le pune la dispozitie, esti 100% pregatit sa afli cum te-ai descurca la examenul real.

Sustine o simulare de examen si afla ce punctaj obtii la finalul acestuia.

In functie de rezultatul obtinut, platforma iti va face recomandari specificice nivelului de cunostinte la care te afli, iar tu vei sti exact ce ai de facut in continuare: sa reiei lectiile recomandate in raport, sau sa te bucuri de o bine-meritata pauza!

Daca esti satisfacut de rezultatele obtinute, poti considera ca ai terminat procesuld e invatare si poti relua reia testele sau simularile periodic, pana la examen, pentru a te asigura ca obtii o nota mare!

Invatarea nu trebuie sa fie chinuitoare. In online, mediul atat de familiar tie, invatarea se desfasoara rapid si usor, iar paltforma ExamenulTau a fost construita cu exact acest scop: pentru ca tu sa nu mai petreci ore intregi la un birou plin de culegeri si ciorne.

Cu examenulTau atat pregatirea de examen, cat si rezolvarea temelor zilnice, devin un proces simplu si placut!

Incearca si tu platforma si convinge-te:

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

One thought on “Politica pasilor mici – Pregatirea pentru examen se face tot anul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.