Școala fără note există în România și toți elevii săi au intrat la facultate

15/12/2015
scoala-fara-note

scoala-fara-note

Sistemul de predare britanic ”școala fără note” a ajuns și în România, iar rezultatele generate sunt impresionante.

În Finlanda copiii nu primesc note până la vârsta de 16 ani, iar un sistem similar se regăsește și în Marea Britanie, iar de acum și în România, mai precis în Cluj.

Școala Fără Note predă după curricula britanică

Transylvania College este o școală privată din Cluj care imită curricula britanică. Aceasta constă într-o predare oarecum atipică, deoarece conceptul clasic de notare este eliminat. Școala a scos de asemenea și presiunea timpului sau termenele limită pentru învățare, iar cine nu se simte pregătit pentru anumite lucrări sau examene, le poate amâna până când simte ca le poate susține.

Școala este împărțită în 3 case: Vulturii Aurii, Lupii Albaștri și Urși Roșii, exact ca în filmul Harry Potter, iar sistemul de notare din această școală este bazat pe House Points. Punctele obținute merg în contul Casei din care copiii fac parte, iar la finalul semestrului se declară câștigătoare Casa cu cele mai multe puncte.

Punctele sunt obținute de elevi pentru ce fac în plus, eliminând astfel sistemul tipic în care aceștia primesc note bune pentru că își făceau temele, de exemplu. Pentru a obține puncte trebuie să te implici și să îi motivezi și pe alții să se implice.

Alma Ciorbă este elevă în clasa a IV-a la Transylvania College și aceasta spune că pentru a obține puncte ”doar trebuie să dai răspunsuri corecte și să faci ceva suplimentar, care să ne uimească pe toți”.

Punctele notează atât progresul individual cât și felul în care aceștia comunică și colaborează cu ceilalți elevi.

Tot prin acest sistem se stabilesc și ierarhii, astfel încât unii elevi pot ocupa funcții în cadrul Caselor. Rolul lor este atunci de a-i motiva pe cei mai mici să se implice, să lucreze în echipă și să adune cât mai multe puncte.

David Funar este administratorul Casei Urșii Roșii și acesta declară într-un interviu că este mulțumit de faptul că sunt multe funcții ce pot fi ocupate, întrucât se implică astfel cât mai mulți elevi.

Toții elevii de la Școala Fără Note au intrat la facultate

Sistemul acesta de predare s-a dovedit a fi unul cât se poate de eficient. Deși doar două generații au terminat în acest sistem, Transylvania College se poate mândri cu faptul că absolut fiecare elev dintre aceștia a intrat la facultate, o parte dintre ei chiar la universități prestigioase din Elveția, Franța, Belgia, Anglia sau Olanda.

În București s-a chiulit de 3,2 milioane de ori în ultimul an

Asta declară Inspectoratul Școlar București despre elevii capitalei. Raportat la numărul de elevi reiese că fiecare a chiulit în medie în ultimul an de 13 ori.

Concluzia nu poate fi decât că elevilor nu le place nici să vină la școală și nici să învețe. Tocmai de aceea este considerat că acest nou sistem de predare va avea succes.

Tu ce părere ai? Este Școala Fără Note soluția pentru a motiva elevii să învețe cu plăcere?

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.