Înveți mult dar tot obții note mici? Află unde greșești!

21/12/2015
note-mici

note-mici

De ce iei note mici deși înveți din greu?

Există mai multe tipuri de elevi: elevii de nota 10, cei care iau note mici, sau cei care depășesc recordul la absențe pe an. Atât cei cu note foarte mari cât și cei cu note mici sau mediocre obțin rezultate direct proporționale cu orele pe care le investesc în învățat.

Există totuși și excepțiile, și anume elevii care învață mult, dar care nu obțin rezultatele scontate. Aceștia își fac mereu temele, învață teoria, exersează pentru examene sau teste, însă eforturile lor nu se reflectă și în rezultate.

Te regăsești în descrierea asta? Dacă da, atunci e timpul să faci ceva în privința asta! Primul pas pe care trebuie să îl faci este să conștientizezi că ceva nu funcționeazăa în procesul tău de învățare, să identifici impedimentul și să il depășești.

Iată principalele cauze pentru care înveți din greu însă asta nu se reflectă și în notele tale.

 1. Înveți mecanic

Unii elevi greșesc încă din primii pași ai procesului de învățare, și anume chiar de la recapitularea teoriei.

Te așezi la birou, îți scoți toate cărțile, citești, îți iei notițe, subliniezi cu markerul tot ce ți se pare important, și tot nu memorezi nimic? Învățatul mecanic nu funcționează pe termen lung.

Specialiștii spun că este mult mai eficient să înțelegi ce înveți sau să înveți după o schemă logică, decât să înveți pe de rost o cantitate foarte mare de informații.

 1. Citești dar nu înțelegi

Citești dar nu reții nimic? Este posibil să citești superficial.

Indiferent că alegi să recapitulezi teoria sau să îți iei și notițe în timp ce citești, asigură-te că o faci într-o manieră care să te ajute nu numai să absorbi informațiile, ci să le și reții.

 1. Nu reușești să aplici practic nimic din ce ai învățat

Aceasta este cea mai frecventă greșeală: citești, înțelegi teoria, însă nu poți pune nimic în practică.

Dacă și tu pățești la fel, atunci trebuie să știi că din păcate nu există o formulă magică pentru rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să faci foarte multe exerciții practice.

Simulează exercițiile sau întrebările de la examen pentru a te acomoda cu stilul de examinare.

Exersând practic vei putea înțelege mult mai bine ce anume ți se cere în exerciții, vei putea corela mai apoi cu informațiile stocate, iar în final vei putea aplica ce ai învățat.

De exemplu, dacă urmează să dai Examenul de Evaluare Nationala și vrei să înveți eficient, folosește ExamenulTău.ro, singura platformă românească creată pentru a ajuta elevii să învețe pentru acest examen.

Platforma conține variate teste și simulări ce te vor ajuta să înveți eficient pentru Evaluarea Națională, dar și să descoperi ce lacune ai, pentru a putea continua procesul de învățare targetat pe lecțiile la care întâmpini dificultăți.

Există și situații în care motivul pentru care înveți dar tot obții note mici este undeva între situațiile prezentate mai sus. Dacă acesta este și cazul tău, atunci depinde de tine să descoperi unde anume se întrerupe procesul tău de învățare și să remediezi situația.

Odată descoperită problema, poți lucra la rezolvarea ei, ca mai apoi să continui să înveți eficient, numai că de data asta vei și obține notele pe care le meriți cu adevărat.

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

2 thoughts on “Înveți mult dar tot obții note mici? Află unde greșești!

  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Andreea! Pentru a reţine ce citeşti este neapărat necesar să şi înţelegi informaţia, pentru a învăţa logic şi nu mecanic. Îţi recomand să încerci să îţi iei notiţe în timp ce înveţi, pentru a te asigura că asimilezi informaţiile. Îţi doresc succes!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.