8 trucuri pentru a te face plăcut de noii tăi colegi de clasă

05/01/2016
evaluare nationala 2016

colegi de clasa

Colegi de clasă noi? Fă-te plăcut instant cu aceste 8 trucuri!

După admiterea la liceu va trebui să începi școala alături de noi colegi de clasă. Te simți pregătit pentru a interacționa cu ei sau te temi că poate nu te vei integra corespunzător, sau că nu te vor plăcea?

A deveni popular în rândul celorlalți nu ar trebui să fie neapărat țelul tău, însă înțelegem nevoia de a simți că faci parte din grup.

Să spunem că este primul tău an de liceu și pentru prima oară ai fost invitat la o petrecere alături de colegi. Nu te vei duce acolo și vei aștepta cuminte într-un colț până se termină, nu?  Introvertiții vor spune probabil că este dificil pentru ei să interacționeze, însă trăim într-o societate în care socializarea este vitală.

Crede-ne când îți spunem că toată lumea de acolo este intimidată măcar puțin. Toți ne dorim să fim plăcuți, dacă se poate imediat și de către toată lumea!

Deși asta este imposibil, noi îți putem lista totuși un șir de semnale pe care le poți transmite prin limbajul corporal, pentru a te ajuta să navighezi cu ușurință prin toate acele situații când interacționarea pare dificilă.

  1. Contactul vizual

Nu subestima efectul contactului vizual! A privi pe cineva în ochi în timpul discuției cu acesta este unul dintre cele mai naturale și mai simple modalități prin care să transmiti că esti interesat de discuția cu interlocutorul tău și implicit de el.

Ți se pare prea dificil de făcut? Majoritatea gândim așa atunci când ne simțim intimidați sau poate puțin anxioși.

Sfatul nostru: concentrează-te pe a observa culoarea ochilor persoanei cu care vorbești. Acest simplu gest te va face să pari mai încrezător.

  1. Repetă-le numele

Când faci cunoștință cu cineva și acesta îți spune numele său, repetă-l în următoarea ta frază. Și anume, în loc de a spune ”Îmi pare bine!”, spune ”Îmi pare bine, Alex!”.

Acest simplu truc îți va face interlocutorul să se simtă special, iar tu te vei face plăcut aproape instant.

  1. Oferă o strângere de mână
strangere-de-mana

strangere-de-mana

O simplă strângere de mână îi poate spune celeilalte persoanei mai mult despre personalitatea ta decât crezi.

Sfatul nostru: nu strânge mâna prea tare, sau opusul, nu lăsa mâna moale și nu ridica mâna prea sus forțându-l și pe celălalt să facă la fel. Oferă o strângere fermă, ține-ți încheietura dreaptă și fă contact vizual.

  1. Zâmbește

Zâmbind transmiți creierului tău semnale să se relaxeze și interlocutorului tău mesajul că ești o persoană plăcută și optimistă.

Ca și în cazul contactului vizual, nu este recomandat să o faci în exces.

  1. Ai grijă la postură

Brațele ținute încrucișate transmit un mesaj negativ, cum că nu vrei să te apropii sau să fii prieten. În timp ce vorbești cu cineva trage umerii înapoi astfel încât pieptul tău să fie direcționat către interlocutor.

  1. Ascultă

Ascultă mai mult decât să vorbești. Înclină capul în timp ce interlocutorul tău vorbește. Ca și contactul vizual, acest gest transmite că ești interesat de discuție. NU scana încăperea în timpul discuției!

  1. Lasă telefonul în buzunar

Cu siguranță ai observat și tu asta la alții – în timp ce li se vorbește, sunt cu nasul în telefon. Oferă interlocutorului atenția ta, pentru că acel mesaj pe care tocmai l-ai primit mai poate aștepta.

  1. Dacă devii plictisit…

Unii oameni chiar sunt de-a dreptul plictisitori și din nefericire ți se poate întâmpla și ție să întâlnești unul. Din fericire, există o modalitate simplă de a ieși elegant dintr-o discuție plictisitoare: zâmbește, atinge-le brațul sau umărul (dacă te simți confortabil făcând asta), privește-i în ochi și spune: ”Mi-a părut bine să te cunosc. Sper să ne revedem curând.”

Acestea sunt doar sfaturi, nicidecum reguli. Singura regulă cu adevărat importantă pentru a te face plăcut este să fii relaxat, să fii tu însuți și să fii amabil. Restul vor veni de la sine!

Așa că nu te sfii – fă cunoștință cu oameni noi, inițiază discuții, zâmbește, fii prietenos și noii tăi colegi de clasă te vor plăcea cu siguranță!

testeaza gratuit platforma

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.