Proiectii ortogonale pe un plan. Geometrie online

08/12/2016
proiectii ortogonale

proiectii ortogonale

Geometria poate fi fascinanta daca stii cum se aplica aceasta si in viata de zi cu zi!

Stiai ca in luna septembrie a acestui an s-a desfasurat la noi in tara, mai exact in Piata Constitutiei din Bucuresti, cel mai mare concurs international de proiectii laser din lume?

Acesta s-a numit iMapp Bucharest si au participat concurenti din toata lumea care au proiectat imagini pe fatada Palatului Parlamentului.

proiectii-ortogonale-1

proiectii-ortogonale-1

Pentru a se forma o imagine, fiecare punct al acesteia a fost proiectat printr-o raza laser pe fatada cladirii.

Hai  sa vedem in continuare ce inseamna a proiecta o dreapta pe un plan in geometria in  spatiu.

Proiectii ortogonale pe un plan

Pentru a proiecta o dreapta pe un plan, teoretic, ar trebui să proiectam toate punctele dreptei pe plan. Cum punctele dreptei au ca proiectii puncte coliniare, este suficient sa proiectam numai doua din punctele dreptei.

proiectii-ortogonale-2

proiectii-ortogonale-2

Daca A si B sunt puncte apartinand dreptei d, iar A’ si B’ sunt proiectiile lui A, respectiv B pe un plan α, atunci dreapta A’B’ este proiectia dreptei d pe planul α.

Geometria nu este dificila atunci cand inveti dupa metoda potrivita! Si tu te straduiesti sa inveti la mate dar nu reusesti sa obtii si note pe masura eforturilor?

Haide pe ExamenulTau.ro, produsul educational online care a ajutat peste 4100 de alti elevi sa obtina rezultate mult mai bune la scoala!

Testeaza-l inainte!
Iti punem la dispozitie 24h in care sa te convingi de ce  ExamenulTau este metoda moderna si eficienta de a invata la romana si mate, fara chin!

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.