4 sfaturi pentru a depasi emotiile examenului de admitere la liceu

19/01/2016
admiterea-la-liceu

admiterea-la-liceu

Cum sa depasesti emotiile dinaintea examenului de admitere la liceu?

Numai gandul ca urmeaza admiterea la liceu este suficient ca sa te faca sa te simti coplesit? Este normal – admiterea la liceu este un examen, si orice examen provoaca teama sau emotii.

Insa stiai ca aceste emotii iti pot influenta negativ randamentul?

Iata ce sfaturi avem noi pentru tine pentru a combate stresul daca urmeaza sa sustii admiterea la liceu:

  1. Accepta-ti emotiile si teama

Suna ca exact opusul a ceea ce tocmai ti-am spus? Ei bine, emotiile nu trebuie neaparat sa iti induca o stare de rau. Incearca sa diferentiezi starile si sa iti atenuezi emotiile negative. Accepta ca starea prin care treci este una normala, prin care trecem cu totii la un moment dat si ca reusita depinde de infrangerea acestor temeri.

  1. Gandeste pozitiv

„Fie ca tu crezi ca poti, sau ca nu poti – ai dreptate” – Henry Ford. Acest citat trebuie sa te faca sa realizezi ca gandind negativ, te programezi pentru esec. Gandind pozitiv, in schimb, te motivezi sa reusesti.

Deserori gandurile cum ca vei da gres iti influenteaza negativ rezultatele, asadar cel mai bine este sa te setezi pe o gandire pozitiva, optimista.

  1. Nu confunda starile

Faptul ca simti un gol in stomac nu este dovada clara ca ai un presentiment negativ referitor la admiterea la liceu. Este cazul sa nu mai asociezi manifestarile fizice ale emotiilor cu sentimente negative.

  1. Priveste lucrurile in ansamblu

Examenul de admitere la liceu este o masura a efortului depus de tine timp de 4 ani, iar nota obtinuta trebuie sa ie o mandrie pentru tine!

Asadar nu mai privi totul ca pe un sfarsit, ci ca pe un frumos si incitant inceput – dupa Examenul de Evaluare Nationala incepe o perioada extraordinar de frumoasa in viata oricarui adolescent – primul an de liceu!

Asadar pregateste-te din timp pentru examen pentru a te asigura ca acesti 4 ani de studii vor fi incununati cu succes. Nu stii de unde sa incepi pregatirea?

Intra pe platforma educationala ExamenulTau.ro si invata rapid si eficient pentru Evaluarea Nationala de clasa a VIII-a. Platforma este structurata ideal astfel incat tu sa poti invata in functie de nivelul cunostintelor tale.

Mult succes!

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.