De ce este important sa ajungi la ACEL liceu si nu la un liceu OARECARE?

16/03/2016
acel liceu nu un liceu oarecare

acel liceu nu un liceu oarecare

Te pregatesti sa dai Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a? Atunci stii deja ca nu poti sa lasi la voia intamplarii un aspect atat de important precum admiterea la liceu.

Uite  5 motive pentru care este foarte important sa ajungi exact la liceul dorit si nu la un liceu prin distributie aleatorie.

 1. Unii spun ca liceul este perioada cea mai frumoasa din viata. Daca este asa, de ce sa o irosesti la locul nepotrivit?
 1. Cine se aseamana se aduna. Altfel spus, mediul in care vei invata in urmatorii 4 ani este extrem de important. Din ce puncte de vedere? Uite cateva: nivelul de pregatire al colegilor, tipul de manifestare si interesele lor (daca esti un elev pasionat de matematica si ajungi intr-o clasa de filologie, este clar ca nu veti avea prea multe interese comune), modul de raportare la urmatorul pas in educatie: facultatea.
 1. Cursurile. Gandeste-te cum ar fi sa studiezi, timp de 4 ani, materii care nu sunt pe structura ta vocationala sau care nu te vor ajuta sa te pregatesti pentru facultate. Groaznic, nu?
 1. Calitatea vietii de licean. Ce vrem sa spunem cu asta? Ei bine, stiai ca activitatile curriculare si extracurriculare te pot ajuta sa fii admis la o facultate din strainatate? Inca de acum poti sa te gandesti sa-ti construiesti, pas cu pas, CV-ul si sa-ti maresti sansele sa fii remarcat. E cool sa stii, e cool sa fii bine pregatit! (vei realiza acest lucru la primul jobJ)
 1. Fa ceea ce-ti place si nu vei mai munci nicio zi. Asa spune o expresie cunoscuta. Daca vei urmari interviurile cu profesionisti, cu lideri, oameni de succes, vei observa ca toti vor spune ca fac ceea ce ii pasioneaza. Altfel spus, invata ceea ce-ti place si nici nu vei simti ca este dificil.
Acel Liceu nu liceu oarecare

Acel Liceu nu liceu oarecare

     3 opinii interesante. 3 motivatii pentru succesul tau la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a

Am intrebat un proaspat licean, o mamica si un specialist parenting De ce este important sa ajungi la ACEL liceu si nu la un liceu OARECARE? Uite raspunsurile lor.

Am vrut sa ajung la un liceu anume din 3 motive: 1. Pentru ca acolo si doar acolo exista viata de licean pe care mi-o doresc, adica o combinatie intre invat ce-mi place si ma simt bine. 2. Stiam ca voi avea colegi deosebiti. 3. Pentru ca am dorit sa-mi maresc sansele sa intru la facultatea la care visez. Mihnea Popescu, 15 ani

 Este important ca un copil sa ajunga la un liceu (la Acel Liceu) care sa-l ajute sa-si dezvolte aptitudinile, care altfel ar fi irosite. De aceea, pregatirea pentru un anumit liceu, cu anumit profil este importanta. Pe langa nivelul de predare, pentru mine ca parinte este important ca liceul sa-I permita formarea unui caracter si sa fie in siguranta in permanenta. Mihaela Paunescu, mama Tinei 12 ani.

 Cand adolescentul intra la liceul si profilul potrivit, se va bucura de oportunitatile de invatare  (cursuri optionale, concursuri scolare) adecvate aptitudinilor si intereselor lui, avand astfel mai multe sanse sa aleaga drumul potrivit in viata si sa se pregateasca pentru facultatea dorita si implicit, pentru cariera visata. Gabriela Alama, editor parenting SuntParinte.ro
Pregateste-te cu platforma ExamenulTau.ro pentru ca sa treci cu brio de Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a si admiterea la liceu. 

Creste nota si da-ne de stire cum te-a ajutat ExamenulTau.ro.

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 thoughts on “De ce este important sa ajungi la ACEL liceu si nu la un liceu OARECARE?

  1. Bianca Varbanciu - Editor ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Mihaela!
   Îţi mulţumim că ne-ai contactat! Dacă eşti interesată de pregătirea eficientă a copilului tău pentru Examenul de Evaluare Naţională, clasa a VIII-a, platforma ExamenulTau este soluţia! Te invităm să consulţi pachetele noastre de pregătire şi să alegi varianta potrivită copilului tău!
   Păstrăm legătura!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.