10 sfaturi pentru adolescenti de la Bill Gates

03/05/2016
sfaturi-bill-gates

sfaturi-bill-gates

Bill Gates nu are nevoie de introducere – este un om de afaceri, antreprenor, filantropist, investitor si programator.  Bill Gates este mult mai renumit pentru ca a pus bazele ultra-renumitei corporatii Microsoft.

Multi si-ar dori sa aiba ocazia sa il intrebe secretele succesului sau in afaceri, asadar acesta a oferit o serie de sfaturi pe care le poti pune si tu in aplicare, chiar de la varsta adolescentei:

  1. Viața nu este dreapta si este timpul sa te obisnuiesti cu asta!
  2. Nu iti invinui parintii pentru greselile tale. Invata din greseli in loc sa te plangi de ele!
  3. Crezi ca profesorii tai de acum sunt severi? Asteapta sa vezi cum este sa lucrezi pentru un sef!
  4. In viata exista invingatori si invinsi. Daca la scoala mai poti incerca sa repari o nota slaba, in viata reala lucrurile sunt exact opuse.
  5. Lumea nu tine cont de stima ta de sine, ci se asteapta ca mai intai sa realizezi ceva si abia apoi sa fii multumit de tine insuti.
  6. Nu vei castiga sume impresionante imediat dupa absolvire. Orice functie pe care vei vrea sa o ocupi, o vei putea castiga doar prin munca.
  7. Vietile luxoase pe care le vezi la televizor nu sunt reale – in viata de zi cu zi lumea trebuie sa mai plece din acele cafenele pentru a se duce la munca.
  8. Nu considera munca de jos ca fiind sub demnitatea ta. Altii mai putin norocosi decat tine au o alta denumire pentru acest tip de locuri de munca: sansa.
  9. In viata nu e ca la scoala – viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere, iar angajatorii nu sunt interesati sa te ajute sa te descoperi pe tine insuti. Aceasta este datoria ta.
  10. Fii mereu amabil. Inclusiv cu tocilarii – este posibil ca pe viitor sa ajungi sa lucrezi pentru un tocilar.

Tu ce ai mai adauga pe aceasta lista de sfaturi utile?

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.