Platformele online castiga teren in fata invatarii clasice. De ce le prefera elevii

06/01/2017
platformele online tot mai populare

platformele online tot mai populare

De ce sunt platformele online tot mai populare

Cand vine vorba de pregatirea pentru marile examene din viata de scolar, imaginea clasica e, in buna masura, aceeasi: elevi care privesc fara ganduri catre vraful stufos de carti, caiete si culegeri, cuprinsi de panica, emotii, neputinta. De regula, in jurul acestor testari nationale se creeaza o cvasi-mitologie, imbogatita an de an cu povesti despre subiecte inspaimantatoare, profesori-supraveghetori cu aluri de cerberi sau elevi care au cedat presiunilor (izbucnind in lacrimi hiperbolizate ca intr-un vodevil neanuntat).

La randul lor, parintii sunt incercati de aceleasi temeri si nesigurante, incurcati in fata zvonurilor de tot felul, lamentarilor copilului, avertizarilor profesorilor. Pe scurt, tabloul e gri-furtuna cu tuse groase de catastrofa iminenta.

Din fericire, paradigma studiului clasic e in schimbare (pozitiva) de la un timp incoace, spre usurarea parintilor si bucuria elevilor.

In acest sens, Intuitext, compania specializata in educatie din cadrul grupului Softwin, a creat un produs educational inovator, in acord perfect cu nevoile si dorintele noilor generatii de elevi ai erei digitale: ExamenulTau.ro.

ExamenulTau.ro este o platforma online de invatare dedicata elevilor de gimnaziu care vor sa se pregateasca la Limba Romana si Matematica atat pentru temele zilnice, cat si pentru teze sau Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a.

La Limba Romana, materia este impartita in asa fel incat adolescentilor sa le fie cat mai usor sa acceseze toate resursele disponibile, mai ales ca specialistii Intuitext le-au pregatit informatii din toate domeniile studiate la clasa: lexic, teorie literara, morfologie, sintaxa propozitiei sau sintaxa frazei.

In ceea ce priveste Matematica, accesand ExamenulTau.ro, elevii vor descoperi toate continuturile programei pentru Evaluarea Nationala, structurate pe capitolele usor de rasfoit si inteles. Mai mult decat atat, adolescentii isi pot testa cunostintele la nivel de lectie, subcapitol si capitol, invata cu ajutorul filmelor de predare, exerseaza, descopera cum se rezolva problemele cu ajutorul sectiunii: Probleme rezolvate in pasi – totul folosind gadgeturile lor preferate, laptopul sau tableta. Iar parintii au acces la activitatea copiilor lor in aceasta platforma, cu ajutorul rapoartelor de activitate.

Asadar, iata ce vor gasi elevii care vor accesa ExamenulTau.ro:

  • Capitole de continut: peste 100 de filme de predarela fiecare disciplina;
  • Exercitii rezolvate in pasi: acestea explica procesul de rezolvare a exercitiilor, nu doar rezultatul pe care trebuie sa il obtina;
  • Teste variate si simulari de examen: ii pregatesc pe elevi pentru Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a;
  • Sfaturi si recomandari de la specialisti in educatie: platforma contine o sectiune intreaga de sfaturi despre utilizarea eficienta a platformei, gestionarea emotiilor sau eficientizarea procesului de invatare.

Pe langa aceste avantaje ale produsului de invatare ExamenulTau.ro, mai sunt alte cateva pentru care elevii prefera invatarea online cu ajutorul platformelor educationale:

  • Le ofera autonomie, ei putand accesa acest produs atunci cand au timp;
  • Pot revedea un film explicativ de cate ori au nevoie pentru a intelege notiunile dificile;
  • Costurile sunt mult mai reduse fata de meditatiile clasice cu un profesor;
  • ro este creat de specialistii in educatie Intuitext, care au avut in vedere profilul al adolescentilor de astazi;
  • Caracterul interactiv al resurselor oferite de ExamenulTau.ro incurajeaza gandirea si rationamentele logice.
Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.