De ce sunt platformele online un trend tot mai popular in randul elevilor

09/11/2016
platforme online

platforme online

Astazi, telefonul, tableta sau laptopul nu mai reprezintă simple gadget-uri destinate distractiei, ci și instrumente utile in procesul de invatare. Platformele online, de exemplu, sunt produse educationale pe care tinerii le pot accesa folosind device-ul preferat, cu rezultate similare lectiilor private cu un profesor meditator.

Pot fi utilizate oricand, ofera filmulete explicative foarte utile, probleme rezolvate in pasi, exercitii cu grade diferite de dificultate si posibilitatea de testare pe notiuni – iata doar cateva dintre motivele pentru care tot mai multi elevi descopera cu bucurie eficienta platformelor online de invatare. Aceste metode educationale alternative completeaza in mod firesc studiul la clasa sustinut de profesori si ii incurajeaza pe elevi sa aiba o atitudine pozitiva fata de invatare.

Pe www.examenultau.ro, de exemplu, elevii de gimnaziu gasesc lectii video sau filme de predare pe care le pot urmari de cate ori vor, pot lucra atunci cand au timp si se pot testa fara probleme pentru a-si cunoaste exact nivelul de cunostinte fie la Limba Romana, fie la Matematica.

Platformele online – Ajutor in fiecare zi

Examenultau.ro   este un produs educational online dedicat copiilor din clasele a VII-a si a VIII-a care ii ajuta la Matematica si Limba Romana, atat in efectuarea temelor zilnice, la recapitulari, invatarea anumitor notiuni, cat si in pregatirea tezelor sau a Evaluarii Nationale.

La Limba Romana, materia este structurata astfel incat elevilor sa le fie cat mai usor sa foloseasca aceasta platforma si acopera toate domeniile studiate la clasa: lexic, teorie literara, morfologie, sintaxa propozitiei sau sintaxa frazei.

In ceea ce priveste Matematica, in cadrul platformei www.examenultau.ro se regasesc toate continuturile programei pentru Evaluarea Nationala, iar capitolele au fost, de asemenea, organizate pentru o utilizare cat mai usoara si eficienta. Copiii se pot testa pe notiuni, capitole, afla ce nu stiu, invata cu ajutorul filmelor de predare, exerseaza, descopera cum se rezolva problemele cu ajutorul sectiunii Probleme rezolvate in pasi.  Iar parintii vor afla ce stiu copiii lor, ce notiuni li se par mai greu de invatat, cat mai au de invatat din programa de Evaluare Nationala. Este mai usor sa preintampini decat sa repari in ultima clipa, asa ca e simplu de inteles de ce platformele online sunt un trend tot mai popular in randul elevilor.

Ofera numeroase resurse de studiu

Examenultau.ro este o platforma eficienta de solutii personalizate de invatare, pregatire si testare pentru Evaluarea Nationala! Si nu o spunem noi, ci cei peste 4.000 de elevi care au folosit www.examenultau.ro.

www.examenultau.ro iti ofera 302 filme de predare, 342 de probleme rezolvate, 191 de teste de fixare a notiunilor, 58 de teste fulger si un simulator de examen pentru Evaluarea Nationala, cu feedback imediat.

Incurajeaza o atitudine pozitiva fata de educatie

Pentru a le mentine vie curiozitatea si dorinta reala de a invata, parintii le pot oferi instrumente de invatare eficiente, asa cum sunt platformele educationale. Astfel, www.examenultau.ro este un produs online care ii ajuta pe elevi sa invete autonom, intr-un mod agreabil: elevii se pot testa pe notiuni sau capitole, pot invata cu ajutorul filmelor de predare sau pot descoperi cum se rezolva problemele cu ajutorul sectiunii Probleme rezolvate in pasi. In tot acest timp, parintii au acces la activitatea zilnica a copiilor lor cu ajutorul rapoartelor de progres.

Rezultatele la scoala se imbunatatesc

Mai mult, unii utilizatori ai platformei au declarat ca datorita www.examenultau.ro  nota lor la Evaluarea Nationala a crescut cu 2 puncte, iar pentru altii a fost ca un profesor meditator la care au avut acces tot timpul, fie ca doreau sa se pregateasca pentru teme, sa-si verifice cunostintele sau sa se pregateasca pentru cele mai importante etape: tezele si Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a. Iata, de exemplu, cateva dintre marturiile catorva elevi care au invatat cu ajutorul www.examenultau.ro :

 • „Avantajul platformei este ca lucrez acasa, cand am timp. Mi-am amintit explicatiile din clasa si mi-am lamurit neclaritatile. Eu consider ca platforma mi-a fost folositoare, deoarece mi-am atins scopul, nota 10 la teza la limba romana.“ (Cezar Zlatea)
 • „Platforma a fost usor de parcurs, bine pusa pe categorii si o utilizam zilnic.“ (Tanasescu Stefan)
 • „Platforma ExamenulTau.ro mi s-a parut foarte folositoare, usor de parcurs,
  cu filmulete clare. Am folosit-o aproape in fiecare zi. Mi-a fost de mare ajutor la recapitulari pentru Evaluarea Nationala si am reusit sa intru la un liceu bun. Avantaje: toata materia claselor 5-8 este grupata intr-un singur loc, exercitiile la matematica sunt rezolvate in pasi, testele interactive foarte folositoare pentru autoevaluare.“ (Cristian Slate)
 • „Platforma mi s-a parut completa si bine structurata, pe intelesul meu, iar filmuletele mi s-au parut amuzante si clare. Pe mine personal cred ca m-a ajutat sa -mi usurez mult recapitularea finala, a fost ca si cum am recapitulat cu un profesor. “ (Vlad Ivanescu)

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

4 thoughts on “De ce sunt platformele online un trend tot mai popular in randul elevilor

 1. Predoi Valeria Georgeta

  Buna seara! As dori să știu dacă pot posta pe platforma dvs câteva materiale didactice specifice ciclului primar. Mulțumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

   Bună ziua, dna Predoi! Vă mulţumim pentru iniţiativă, însă ExamenulTau.ro este un produs destinat exclusiv elevilor de gimnaziu. O zi cât mai plăcută în continuare!

   Reply
 2. Rusu

  Buna seara! Pot publica pe platforma dumneavoastra materiale pentru elevii ciclului primar? Acum lucrez la dosarul de gradatie si ni se cere sa avem publicate materiale pe platforme de e-learning pentru sustinerea progresului scolar, avizate de M.E.N.C.S Trebuia sa fac asta pana acuma in perioada 2012-2017. Anul acesta a aparut in fisa de gradatie. Aveam si eu 1 punct daca postam materiale pana acuma.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

   Bună ziua, dna Costiug şi vă mulţumim pentru iniţiativă, însă produsul educaţional online ExamenulTau.ro se adresează exclusiv elevilor de gimnaziu. Vă urăm succes!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.