Invatarea online – cum ajungem sa indragim scoala

28/09/2016
invatarea online

invatarea online

Noutati in educatie – invatarea online

Un simplu search pe Google ne poate arata cat de diferita era, pana nu demult, atitudinea parintilor si dascalilor fata de relatia dintre copii si tehnologie. Entuziasmul exagerat al tinerilor in fata noilor „jucarii digitale“ impiedica un dialog netensionat intre copii si adulti (care invocau numeroase pericole pe lista dezavantajelor acestor gadgeturi: strica ochii, descurajeaza socializarea si petrecerea de timp in aer liber, iar jocurile online nu au niciun beneficiu).

La randul lor, copiii aveau aerul cuiva batut la cap exact cand isi doreste mai multa liniste, numind „evolutie“ aceasta realitate de care se bucura nu doar tinerii, ci si marile companii, universitati sau institutii de stat.

Pana ca societatea sa inteleaga ca problema era, de fapt, un bun echilibru intre jocurile online, scoala si sporturile in aer liber, tehnologia si-a continuat ritmul alert, surprinzand cu alte inovatii spectaculoase, de aceasta data in domeniul educatiei.

Elevii autonomi…

Din fericire, boom-ul tehnologic din ultimii ani n-a adus doar jocuri pe calculator, console futuriste, aplicatii de-care-au-toti-colegii-mama (si trebuie-sa-am-si-eu) sau gadgeturi spectaculoase de care doar Will Smith si Barbatii lui in negru au mai auzit, ci si inovatii eficiente in ceea ce priveste educatia. Astazi, telefonul, tableta sau laptopul nu mai reprezinta doar un marcator de status (la care aspira fiecare adolescent dintr-un automatism specific varstei), ci si o alta abordare a procesului de invatare. De exemplu, sunt produse de invatare online pe care tinerii le pot accesa foarte usor, cu o imbunatatire vizibila a performantelor scolare. Pe www.examenultau.ro elevii de gimnaziu gasesc lectii video sau filme de predare pe care le pot urmari de cate ori vor, pot lucra atunci cand au timp si se pot testa fara probleme pentru a-si cunoaste exact nivelul de cunostinte fie la Limba Romana, fie la Matematica.

… invata cu placere…

Examenul Tau este platforma online creata de Intuitext (compania de software educational a grupului Softwin) ce are in portofoliu si alte comunitati online dedicate educatiei: www.suntparinte.ro, www.didactic.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro, www.admitereliceu.ro.

Examenul Tau este un produs educational online dedicat copiilor de gimnaziu care ii ajuta la Matematica si Limba Romana atat in efectuarea temelor zilnice, la recapitulari, invatarea anumitor notiuni, cat si in pregatirea pentru teze sau Evaluarea Nationala la finalul clasei a VIII-a.

… in cel mai simplu si eficient mod…

Acceseaza www.examenultau.ro, apasa butonul portocaliu „Testeaza gratuit“, completeaza datele de contact si vei primi un e-mail cu datele de activare ale demo-ului valabil pentru 24 de ore. Astfel, vei intelege:

  • de ce unii utilizatori au declarat ca datorita platformei Examenul Tau nota lor la Evaluarea Nationala a crescut cu 2 puncte, dar si ca folosind acest produs educational s-au simtit ca si cum ar lucra cu un profesor meditator;
  • de ce pentru altii a fost ca un profesor meditator la care au avut acces tot timpul, fie ca doreau sa se pregateasca pentru teme, sa-si verifice cunostintele sau sa se pregateasca pentru cele mai importante etape: tezele si Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a;
  • cat de important a fost faptul ca elevii erau autonomi, ei putand accesa „profesorul meditator“ oricand aveau nevoie de ajutor la Limba Romana sau Matematica.

 

… demonstrand ca educatia online e foarte cool!

La Limba Romana, materia este structurata astfel incat elevilor sa le fie cat mai usor sa foloseasca aceasta platforma si acopera toate domeniile studiate la clasa: lexic, teorie literara, morfologie, sintaxa propozitiei sau sintaxa frazei.

In ceea ce priveste Matematica, ei vor regasi toate continuturile programei pentru Evaluarea Nationala, capitolele fiind organizate pentru o utilizare cat mai usoara si eficienta. Astfel, copiii se pot testa pe notiuni si capitole, afla ce nu stiu, invata cu ajutorul filmelor de predare, exerseaza, descopera cum se rezolva problemele cu ajutorul sectiunii „Probleme rezolvate in pasi“.  Iar parintii au acces la tot ce face copilul lor in fiecare zi, cu ajutorul rapoartelor de progres, intelegand astfel de ce astazi tehnologia este un instrument cu ajutorul caruia elevii pot invata eficient si cu placere. In plus, pot afla ce notiuni sunt dificile pentru copiii lor si ii pot ajuta sa le inteleaga mai usor, exersand impreuna pe www.examenultau.ro. Astfel, parintii pot sta linistiti vazand cum progreseaza copilul in ritmul propriu.

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

One thought on “Invatarea online – cum ajungem sa indragim scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.