Îmbunătățește-ți rezultatele școlare cu ajutorul sportului

10/12/2015
rezultate-scolare-mai-bune-prin-sport

rezultate-scolare-mai-bune-prin-sport

Studiile arată că poți obține rezultate școlare mult mai bune dacă faci exerciții fizice înainte de ore

Acum 50 de ani președintele Kennedy a facut din sport o prioritate națională, motivând că ”O țară este atât de puternică cât îi sunt cetățenii” și de atunci orele de antrenament fizic au devenit o obișnuință în școli.

Deși copiii au declarat că  fost greu la început să se obișnuiască cu noul regim, acesta a devenit din ce în ce mai distractiv pe măsură ce înaintau, iar cu cât exersau mai mult, cu atât își dădeau seama că pot rezista mai mult.

Rata obezității la americani în ziua de astăzi este de 4 ori mai mare decât era in 1960, iar studiile arată că doar 2% din liceele americane predau Educația Fizică în școli.

Acesta nu este cazul și la o școală din Illinois, care respectă și acum sfatul lui Kennedy,

Aproximativ 3000 de elevi din Naperville, Illinois obțin rezultate semnificative cu ajutorul sportului. Specialiștii spun că sportul si mișcarea îmbunătățesc performanțele academice, iar Paul Zientarski, fostul profesor de sport al liceului, confirmă acest lucru.

Un grup de elevi care aveau probleme de citire și înțelegere a matematicii au fost înrolați într-un program în care aceștia începeau ziua de școală cu exerciții fizice. Aceștia erau în sala de sport a școlii la 745 dimineața și făceau exerciții menite să le crească pulsul până la 145 – 185 bătăi pe minut. Odată ce elevii atingeau acest nivel al pulsului, plecau direct la ore.

Acest program a dezvăluit ca elevii au obținut rezultate școlare mult mai bune decât elevii care nu au participat.

În cei 6 ani de când programul este în derulare, elevii înscriși au obținut rezultate academice impresionante. Astfel a rezultat că acei elevi care au făcut mișcare exact înainte de orele de citire erau cu aproximativ 6 luni mai avansați față de ceilalți.

Elevii care au participat la ore de Educație Fizică înainte de orele de algebră au obținut rezultate de 2 până la 4 ori mai bune la testele standard decât restul elevilor.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, ca 20 de minute de mers pe jos înainte de un test le pot îmbunătăți semnificativ rezultatele elevilor.

Deși unii elevi spun că renunță la orele de sport tocmai pentru că au început să obțină rezultate slabe la școală și vor să se concentreze pe alte materii,  Paul Zientarski îi contrazice, spunând că situația este exact opusă – dacă vor rezultate școlare mai bune, să urmeze un program regulat de mișcare fizică.

Tot acesta susține că succesul constă tocmai în acest program special, focusat pe mișcare fizică și creșterea pulsului elevilor exact înainte de materiile la care au probleme de performanță. Acesta încearcă neîntrerupt să convingă cât mai multe școli să abordeze acest program și sfătuiește școlile care nu au fonduri suficiente pentru amenajarea acestor săli de sport, să încerce să obțină finanțare din alte părți, inclusiv de la industria fast food și alți potențiali responsabili pentru problemele de greutate la adolescenți.

Acest program este recomandat și de profesorii de la Harvard

John Ratey, medic psihiatru la Universitatea Harvard, declară că sportul este în egală măsură bun pentru creier cum este și pentru corp și numește exercițiile fizice ”fertilizant pentru creier”, deoarece ajută celulele creierului să se mențină tinere.

Ratey a studiat timp de ani de zile legătura dintre exercițiile fizice și rezultatele academice și explică fenomenul ca fiind astfel: când începi exercițiile fizice, primul lucru care se întâmplă este că devii mai alert și mai focusat. După câteva minute celulele nervoase sunt  stimulate să crească și să creeze conexiuni, creând astfel mediul propice pentru a învăța.

Cu toate aceste informații încearcă Zientarski să atragă cât mai mulți părinți și profesori de partea acestui program.

În concluzie, sportul nu numai că ne ajută să fim într-o condiție fizică mai bună, dar și contribuie la îmbunătățirea rezultatelor școlare are elevilor.

Voi ați fi de acord cu implementarea acestui program la voi în școală?

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.