STUDIU: parintii evalueaza eronat nivelul de fericire al copiilor

28/04/2016
fericire adolescenti

fericire adolescenti

Tu stii cat de fericit este de fapt adolescentul tau?

Un studiu publicat in The Journal of Experimental Child Psychology scoate la iveala faptul ca parintii evalueaza eronat sentimentele copiilor, raportandu-se la propriile lor sentimente.

Rezultatele studiului arata ca parintii tind sa supraevalueze gradul de fericire al copiilor cu varste intre 10 si 11 ani si sa il subevalueze pe cel al copiilor de 15-16 ani.

Cercetatorii care au contribuit la acest studiu declara ca au obtinut informatii extrem de importante despre starea emotionala a adolescentilor si despre modalitati de imbunatatire a relatiilor acestora cu parintii lor.

Autorii studiului, Dr Belen Lopez-Perez, Cercetator Postdoctoral al departamentului de Psihologie Sociala si Dezvoltare Cognitiva la Plymouth University si Ellie Wilson, absolvent al Universitatii de Psihologie, au studiat un grup de 347 de adolescenti si copii din doua scoli spaniole diferite si parintii lor, bazandu-se pe auto-evaluarea acestora.

Rezultatele studiului au aratat ca parintii evaluau nivelul de fericire al copiilor lor in functie de propriul lor grad de fericire.

Din acest studiu a reiesit, de asemenea, ca parintii isi modifica nivelul de fericire odata cu inaintarea in varsta a copiilor lor, mai exact, devin mai nefericiti pe masura ce trece timpul.

Dr. Lopez Perez a declarat ca este esential pentru bunastarea copiilor ca parintii lor sa le poata percepe cu acuarete statusul emotional, deoarece altfel, „acestia nu vor fi capabili sa ofere un suport emotional adecvat si nici sa inteleaga nevoile copiilor lor.”

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.