Elevii de nota 10 vor primi premii in bani din partea Guvernului

11/08/2017
premii-in-bani-elevi-nota-10

premii-in-bani-elevi-nota-10

Vesti bune pentru elevii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala si BAC

Miercuri, 9 august, a fost adoptata o hotarare de Guvern ce prevede ca fiecare elev care a obtinut medie maxima la Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a si Bacalaureat sa fie rasplatiti cu premii in bani.

Initiativa apartine Ministerului Educatiei Nationale, care a declarat in comunicatul oficial de presa ca “sustinerea tinerilor capabili de performante scolare inalte este un obiectiv al politicilor educationale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020, unde, in Capitolul Politici in domeniul educatiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea si implementarea programelor de stimulare a performantei adresate elevilor cu potential deosebit. Din categoria elevilor cu potential deosebit fac parte si elevii care obtin media generala 10 la examenele nationale de finalizare a ciclurilor de invatamant gimnazial si liceal”.

Astfel, fiecare absolvent de gimnaziu care a obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala va primi cadou 1000 lei.

Absolventii de liceu care au obtinut medie maxima la examenul de Bacalaureat vor primi de 3 ori mai mult, si anume 3000 lei din partea Guvernului, drept rasplata pentru rezultatele bune.

Cati elevi vor beneficia de premii

Conform datelor Ministerului Educatiei, sunt 634 de elevi din Romania Romania care vor beneficia de aceste stimulente, impartiti astfel:

  • 137 de absolventi de liceu vor primi, fiecare, 3000 lei, intrucat au obtinut media 10 la Bacalaureat in sesiunea din iunie-iulie 2017;
  • 497 de absolventi de gimnaziu vor primi, fiecare, 1000 lei, pentru obtinerea mediei 10 la examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a.

***

La anul poti fi chiar tu cel care beneficiaza de unul dintre aceste premii!

Asigura-te ca obtii media maxima la Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a,
pregatindu-te din timp pentru examen!

ExamenulTau.ro iti pune la dispozitie toate resursele necesare pentru a te pregati rapid, usor si placut pentru primul examen important din viata ta de elev!

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.