7 lucruri pe care toti elevii de nota 10 le fac

08/02/2016
nota 10

nota 10

Te-ai intrebat vreodata de ce unii colegi sau prieteni de-ai tai iau mereu nota 10, desi pare ca depun foarte putin efort pentru nota respectiva? Esti curios sa afli secretul lor?

Iata mai jos 7 lucruri pe care toti elevii de nota 10 le fac:

  1. Invata putin si des

Este un lucru stiut ca daca incerci sa inveti o cantitate foarte mare de informatii intr-o perioada foarte scurta de timp, nu vei reusi sa retii mai nimic.

Elevii de nota 10 stiu asta, si deci invata din timp, putin cate putin. Acestia nu lasa nimic pe ultima suta, ci invata bucati mici de informatie, zi de zi, pe o perioada mai lunga de timp.

Facand asta, creierul are suficient timp la dispozitie sa imprime noile informatii, si deci acestia retin foarte rapid, fara sa fie nevoie de un efort supra-omenesc.

  1. Sunt atenti la clasa

Elevii de nota 10 retin majoritatea informatiei la ore. Cu alte cuvinte, sunt foarte atenti la ce se preda la orele de curs, reusind astfel sa retina cel putin teoria. Astfel, pentru acasa le mai ramane doar practica.

  1. Practica si in vacanta

Daca tot veni vorba de practica, afla ca elevii de nota 10 nu se opresc din exersat nici in vacanta intersemestriala. Acestia stiu ca teoria nu valoreaza mult fara practica, si deci, chiar si in vacanta sau weekend, exerseaza la matematica, de exemplu.

  1. Nu se opresc niciodata din invatat

Si ce daca lectia respectiva sau testul respectiv au trecut? Elevii care se pregatesc pentru Evaluarea Nationala de clasa a VIII-a trebuie sa repete materia, putin cate putin, pana cand sunt 100% siguri ca au invatat totul.

Chiar daca a trecut de mult capitolul Propozitia Subordonata Atributiva, de exemplu, elevii de nota 10 stiu ca aceasta se va da si la examen, si deci o repeta in continuare.

  1. Au grija de ei

Elevii eminenti stiu cat de importanta este sanatatea fizica, dar si sanatatea creierului. Astfel, acestia se hranesc corespunzator, se mentin activi si dorm suficient. Afla de AICI 10 alimente care iti pot imbunatati rezultatele scolare.

  1. Invata eficient

Tu stii ce stil de invatare ti se potriveste? Daca nu, da acest test si afla! Elevii de nota 10 stiu exact ce metoda de studiu este eficienta pentru ei iar asta ii ajuta sa ia mereu note mari.

  1. Folosesc ExamenulTau.ro

Mii de elevi deja folosesc platforma educationala ExamenulTau.ro pentru a se pregati si stiu cat de eficienta este aceasta! Cu ajutorul platformei si tu poti obtine note mari la scoala. Incearc-o si te vei convinge!

ExamenulTau.ro este singura platforma educationala din Romania destinata pregatirii eficiente pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a.

Spor la invatat!

 

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

2 thoughts on “7 lucruri pe care toti elevii de nota 10 le fac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.