Cum sa iti controlezi adolescentul fara ca acesta sa isi dea seama

19/10/2016
control-adolescenti

control-adolescenti

Isi face temele acum, sau se joaca pe telefon?

O fi invatat pentru maine? Stiu ca are lucrare de control la mate…

O fi terminat rezumatul acela la romana? Trebuia sa il predea de luni…

 

Suna cunoscut? Ca parinte, de cate ori nu te-ai trezit punandu-ti intrebarile astea despre copilul tau, din camera alaturata?

Modalitati de control la adolescenti

Adolescenta e perioada trairilor intense si a prioritatilor usor confuze, singura claritate pentru un adolescent fiind faptul ca orice eveniment social este infinit mai important decat o lucrare la mate sau o teza la romana.

Mai mult decat atat, in aceasta perioada de rebeliune temporara, copilului nu ii surade ideea de a fi intrebat direct daca a facut sau nu un lucru, deoarece el este un aproape-adult, aproape-responsabil, care necesita independenta.

Asadar, cum sa te asiguri ca adolescentul tau isi indeplineste sarcinile de elev, fara sa fie totusi nevoie sa ii devii inamicul nr.1, controlandu-l la orice pas?

Apelezi la metode moderne!

Chiar daca el nu accepta asta deocamdata, deciziile luate in adolescenta ii influenteaza viitorul academic si chiar si cariera, asadar putina indrumare din partea ta este neaparat necesara.

Pentru a face asta, iar in acelasi timp copilul tau sa isi pastreze independenta, iti propunem o metoda pe cat de inovativa, pe atat de la indemana: produsul educational ExamenulTau.

ExamenulTau este o platforma online recomandata elevilor din clasele V – VIII in pregatirea la Romana si Matematica, atat la temele de zi cu zi, cat si pentru examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a.

Cum functioneaza, mai exact?

Simplu: platforma contine tot ce are nevoie copilul tau pentru a invata la Romana si Mate, asadar totul este la indemana, grupat inteligent, usor de accesat, usor de invatat.

Mai exact, platforma contine:

 • 120 de lectii online la matematica si 104 la romana

Acestea sunt prezentate sub forma unor videoclipuri de predare, asadar copilul tau nici nu va trebui sa citeasca, ci doar sa urmareasca un filmulet pentru a recapitula o lectie

 • Exercitii rezolvate in pasi la fiecare capitol

Fata de culegeri, la sfarsitul carora copilul tau mai poate arunca un ochi pentru a vedea daca a obtinut rezultatul corect, produsul educational ExamenulTau ii explica concret pasii de rezolvare.

Astfel, acesta va invata si metoda prin care sa obtina acel rezultat!

 • Fise de sinteza printabile

Fisele de sinteza sunt de fapt notite care contin cele mai importante informatii din lectie, doar ca nu trebuie sa le mai compuna copilul – acestea exista deja, la fiecare capitol in parte.

Mai mult decat atat, acestea pot fi descarcate in calculator si scoase la imprimanta. Astfel, copilul le va putea lua cu el fie la orele de meditatii, fie la scoala, pentru a recapitula rapid in pauza de dinaintea unei lucrari de control.

 • Sfaturi de la specialisti in educatie

Stim – recomandari, trucuri sau sfaturi se gasesc usor pe internet, insa platforma online ExamenulTau contine o sectiune intreaga de recomandari concepute de profesori cu rezultate excelente la clasa si specialisti in educatie. Acestea trateaza subiecte precum invatarea eficienta sau gestionarea emotiilor de dinaintea unui eveniment scolar (teza, lucrare de control, examen), care cu siguranta ii vor fi utile copilului tau.

 • 254 de teste interactive la matematica si 91 la romana

Platforma face mai mult decat sa iti ajute copilul sa invete – il ajuta si sa se autoevalueze cu acuratete, cu ajutorul testelor interactive si simularilor de examen.

La ambele discipline – Matematica si Romana,  copilul se poate testa dintr-un singur capitol, mai multe capitole sau din intreaga materie.

Mai mult, acesta poate sustine teste fulger, cu timp limitat, in care se poate provoca sa rezolve cat mai multe exercitii in 5 minute, sau isi poate crea propriile teste, din ce capitole isi doreste si la ce nivel de dificultate isi doreste.

Simularile de examen imita examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a si il ajuta sa afle exact la ce nivel se situeaza din punct de vedere al pregatirii pentru acest prim examen important din viata sa.

Simularile din platforma ii pun la dispozitie 120 de minute, exact ca in realitate, in care copilul va trebui sa rezolve subiectele din anii precedenti la Romana si Matematica, iar in functie de rezultatul obtinut, va sti exact cat mai are de invatat.

Acesta este cel mai mare beneficiu al testelor din platforma ExamenulTau – nu numai ca ii ofera un punctaj pentru a se putea autoevalua, dar acestea ii ofera si recomandari personalizate, specifice nivelului sau de pregatire, aratandu-i exact la ce capitole mai are de invatat.

Cum te ajuta pe tine asta, ca parinte?

Sigur, de toate functionalitatile enumerate mai sus va beneficia copilul tau, insa cum te ajuta pe tine sa afli daca el chiar invata?

Cu ajutorul rapoartelor de activitate!

Fiecare actiune luata de copilul tau in platforma este automat inregistrata in raportul sau personalizat de activitate.

De acolo tu vei afla exact:

 • in ce data si la ce ora a fost activ in platforma;
 • ce lectii a invatat deja;
 • cata materie mai are de parcurs;
 • ce punctaj a obtinut la toate testele sustinute in platforma;
 • la ce lectii exceleaza;
 • la care mai are de recapitulat;
 • lectii recomandate de platforma, in functie de rezultatele obtinute de el la teste. Acestea sunt specifice nivelului sau de pregatire, si il vor ajuta atat pe el sa isi identifice minusurile, cat si pe tine, aratandu-ti exact ce lectii ar trebui sa mai recapituleze.

Suna excelent, nu-i asa?

Copilul tau va fi mai motivat sa invete, dat fiind ca platforma este intr-un mediu atat de familiar lui – online-ul, iar tu il vei putea supraveghea fara ca el sa stie, verificandu-i raportul de activitate din platforma.

Vrei sa vezi exact cum functioneaza?
Poti testa platforma complet gratuit timp de 24h, de aici:

control-adolescenti

control-adolescenti

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

6 thoughts on “Cum sa iti controlezi adolescentul fara ca acesta sa isi dea seama

 1. Turturoiu Maria Liliana

  Buna ziua!
  Sunt profesor de limba și literatura română. Metoda pare extrem de interesantă. Aș vrea să mă abonez. Trebuie să știu dacă implică niște costuri și care sunt acestea. De asemenea, am vrut să mă abonez completând formularul din dreapta și nu mi-a permis aplicația.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Turturoiu! Vă mulţumim pentru mesaj şi pentru aprecieri. Vă voi transmite în cel mai scurt timp un e-mail conţinând toate informaţiile pe care le-aţi solicitat. De asemenea, ne pare rău că nu aţi reuşit să vă abonaţi. V-am înscris eu în baza noastră de date pentru a fi abonată la Newsletter-ul ExamenulTau. Păstrăm legătura! 🙂

   Reply
 2. Petrea Maria

  Va felicit pentru realizarea acestui proiect si sunt recunoscatoare ca v-am gasit si eu ! Am doua adolescente 14 ani si 16 ani ,mi-e foarte util sa comunicam astfel ! ma bucur mult ca existati !

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună dimineaţa! Vă mulţumim foarte mult! Vă urez o zi cu soare!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Vochitoiu! Produsul educaţional ExamenulTau.ro nu este gratuit, ci se poate achiziţiona sub formă de abonament. Dacă doriţi să consultaţi lista noastră de preţuri, vă invit să daţi click aici: http://bit.ly/2osaYDA. Vă urăm o zi cât mai frumoasă!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.