Calendar Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, 2020

23/08/2019

Ministerul Educatiei a decis ca examenul de Evaluare Nationala 2020 sa inceapa pe 15 iunie 2020.

Conform MEN, calendarul Evaluarii Nationale 2020 este:

02 – 05 iunie 2020 Inscrierea absolventilor clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala 2020
05 iunie 2020 Ultima zi de scoala pentru elevii de clasa a VIII-a
15 iunie 2020 Proba scrisa la Limba si Literatura Romana
17 iunie 2020 Proba scrisa la Matematica
18 iunie 2020 Proba scrisa la Limba si Literatura Materna
22 iunie 2020 Pana in ora 12:00: Afisarea rezultatelor de dinaintea contestatiilor
Intre orele 14:00 – 20:00: Depunerea contestatiilor
27 iunie 2020 Afisarea rezultatelor finale

Modificari propuse pentru examenul de Evaluare Nationala 2020

Ministerul Educatiei propune sa scada de la 1,5 puncte la 1 punct diferenta dintre nota obtinuta in urma contestatiilor si nota intitiala pornind de la care o a treia comisie va fi solicitata pentru reevalaurea lucrarii.

Astfel, MEN isi doreste ca “in situatia in care se constata o diferenta de notare mai mare de 1 punct, in plus sau in minus, intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. (…). Nota acordata de a treia comisie este nota finala a comisiei de contestatii”.

Proiectul de ordin mai prevede ca pentru Evaluarea Nationala 2020  “Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale va transmite comisiilor judetene/comisiei municipiului Bucuresti, anexa la procedura specifica evaluarii nationale, modelul borderoului de evaluare care va fi utilizat in centrele zonale de evaluare si in centrul de contestatii judetean/al municipiului Bucuresti”, articol care anul aceasta nu a existat in metodologie.

Si masurile de securitate si protectie a datelor cu caracter personal au fost dezbatute in cadrul acestui proiect, Ministerul Educatiei introducand in metodologie urmatoarele:

“Art.13. (1) Informatiile ce contin datele de identificare a elevilor si rezultatele obtinute de acestia in cadrul Evaluarii Nationale, care se afiseaza atat in format letric, la avizierul unitatilor de invatamant/centrelor de examen, cat si pe pagina de internet a Ministerului Educatiei Nationale si a inspectoratelor scolare sunt urmatoarele: numele, initiala tatalui si prenumele candidatilor, unitatea de provenienta, notele obtinute la fiecare proba scrisa, media sau mentiunile “absent”, “eliminat din examen”, dupa caz.

(2) Stergerea de pe pagina de internet a Ministerului Educatiei Nationale si a inspectoratelor scolare a informatiilor mentionate la alin.(1) se realizeaza dupa implinirea termenului de 2 ani de la data afisarii. Afisarea in format letric, la avizierul unitatilor de invatamant/centrelor de examen a acestor informatii se realizeaza pe o perioada de o luna de la data afisarii.

(3) Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) se aplica in mod corespunzator.

(4) Comisiile din unitatile de invatamant/centrele de examen afiseaza, atat la avizier cat si pe usile salilor de examen, o nota de informare a persoanelor carora li se prelucreaza datele cu caracter personal. Modelul notei de informare este stabilit si transmis comisiilor judetene/comisiei municipiului Bucuresti  de catre Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale.”

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.