Cum sa iti ajuti copilul in ultimele 3 saptamani pana la Evaluarea Nationala 2016

01/06/2016
evaluare nationala clasa 8

evaluare nationala clasa 8

Ultimele saptamani inainte de examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a sunt dificile nu numai pentru copil, ci si pentru parinti.

Deoarece stim ca este impoibil sa nu resimtiti din stresul de dinaintea examenului, dorim sa venim in ajutorul vostru cu o serie de sfaturi practice, menite sa va ajute sa treceti impreuna cu brio peste aceasta perioada.

Asadar, iata care sunt sfaturile noastre pentru parintii ai caror copii sustin Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a peste doar 3 saptamani:

 

  1. Ajuta-l sa invete cu placere

Sigur ca nu il poti forta sa invete, insa ii poti dezvolta motivatia scolara inainte de Evaluarea Nationala prin cateva strategii simple. Asadar explica-i importanta acestui examen, cum ca acesta ii va influenta pana si admiterea la facultate, si ca este foarte important sa gaseasca o modalitate prin care sa invete cu placere.

Daca se plictiseste repede de metodele clasice de invatare, recomanda-i  varianta de invatare online, prin platforma educationala ExamenulTau.ro.

In platforma va gasi toata materia de examen, o sectiune speciala de testare, inclusiv simulari de examen, care ii vor arata cu exactitate ce goluri are si ce capitole ar trebui sa mai aprofundeze, sfaturi de la psihologi menite sa il ajute sa isi gestioneze emotiile si rapoarte de evolutie personalizate in functie de activitatea sa in platforma.

Daca esti decis sa iti ajuti copilul sa invete cu placere, te invitam sa profiti de oferta promotionala curenta la pachetele de pregatire online ExamenulTau.ro:

Reduceri mari de pret! 

 

  1. Recomanda-i sa invete prin testare

Pe ultima suta inainte de examenul de Evaluare Nationala este recomandat sa invete testandu-se. Nu numai ca aceasta este o metoda foarte eficienta de invatare si la modul general, insa acum, la doar cateva saptamani distanta de ziua cea mare, este timpul sa sustina simulari ale examenului de Evaluare Nationala.

Copilul tau va afla astfel cat de pregatit este si care sunt cu exactitate capitolele la care mai are de invatat. Odata ce afla ce goluri are, acesta si le poate completa cu ajutorul lectiilor online pe care le gaseste AICI.

 

  1. Nu il lasa sa se neglijeze

Da, este o perioada stresanta, iar examenul de Evaluare Nationala este foarte important pentru viitorul sau, insa tocmai din aceste motive copilul tau trebuie sa se asigure ca poate face fata emotiilor si stresului dinaintea acestuia. Recomanda-i asadar sa nu se neglijeze. Mai exact:

evaluare-nationala-clasa-8 (2)

evaluare-nationala-clasa-8 (2)

  1. Recomanda-i sa ia si pauze de la invatat

Momentele de repaos sunt foarte importante atunci cand treci printr-o perioada foarte tensionata, asadar recomanda-i viitorului absolvent sa nu uite sa se si relaxeze din cand in cand.

Sa isi ia pauze sa citeasca o carte, sa asculte muzica, sa iasa cu bicicleta, sa vada un film, sau sa faca orice altceva il relaxeaza pe acesta si il ajuta sa se detensioneze.

 

Tu cum iti ajuti copilul sa se pregateasca pe ultima suta de metri inainte de examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a?

 

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Whatsapp
Whatsapp
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.