Metode de învăţare rapidă pentru Evaluarea Nationala

Metode de învăţare rapidă pentru Evaluarea Nationala

metode invatare
metode invatare

Cu cat examenele de la Evaluarea Nationala 2016 se apropie esti tot mai presat sa inveti un volum mare de informatii intr-un timp foarte scurt, de aceea este important sa cunosti metode de invatare rapida.

Dar invatarea nu trebuie sa fie plictisitoare si, mai mult, nu trebuie sa-ti ocupe tot timpul liber pe care il ai la dispozitie.

Am gasit pentru tine cateva metode de invatare rapida prin care iti poti fixa informatiile cu usurinta si, mai mult, economisesti timp si faci in acelasi timp apel la pasiunile tale.

Asculta muzica care-ti place

Una dintre cele mai cunoscute piedici in calea studiului este somnul. Daca lucrezi intr-un mediu foarte linistit ai toate sansele sa adormi pe birou. Aici intervine muzica. Demontam credinta gresita a parintilor tai ca muzica zgomotoasa te impiedica sa studiezi eficient. S-a demonstrat ca orice stil muzical care-ti place (si care exercita stimuli excitanti la nivelul creierului), ascultat la o tonalitate joasa in timp ce inveti, iti imbunatateste capacitatea de a retine informatii. Fie ca preferi muzica house, hip-hop sau rock, foloseste cu incredere muzica in timpul studiului.

Daca nu esti fanul declarat al unui stil muzical, poti asculta arii clasice, muzica ambientala sau muzica wellness (sunetul valurilor, copacilor sau al pasarilor).

TIPS: Pentru a nu-ti intrerupe studiul la fiecare 5 minute, fa-ti din timp un playlist cu piesele tale preferate. Poti folosi muzica inclusiv la finalul unei zile obositoare sau cu o zi inainte de sustinerea unui examen.

Imagineaza-ti ca te joci

Gandeste-te la jocul de calculator preferat si transfera detaliile din camera de studiu in spatiul virtual. Dupa ce ti-ai ales camera, gandeste-te la ea si vizualizeaza toate detaliile: scaune, masa, pat, dulap etc. asa cum sunt asezate in realitate. Apoi incearca sa plasezi mental fiecare obiect sau informatie in cate un loc/spatiu din jocul tau. Este o metoda eficienta prin care faci “incalzirea” creierului inainte sa inmagazineze informatii noi si dificile.

TIPS: Daca ti se pare dificil sa-ti amintesti detaliile din camere, gandeste-te ca atunci cand joci un joc tocmai aceste detalii te ajuta sa avansezi la alte nivele si, in final, sa castigi.

Da replici asemenea unui actor dintr-un film

Este imposibil sa nu ai un film preferat si mai mult, sa nu ai replici pe care vrei sa le repeti la nesfarsit. Poti proceda in acest fel cu informatiile noi pe care le intalnesti in timpul studiului.

Cum procedezi? Iti imaginezi ca interpretezi un rol si te gandesti ca ai in fata ta un partener de film caruia trebuie sa-i dai o replica. Si nu orice fel de replica, una din care sa inteleaga exact mesajul pe care il transmiti. Poti sa apelezi la ajutorul unui prieten care sa-ti intoarca replica si sa-ti dea feedback. Pe langa faptul ca este amuzant, te poti asigura ca ai inteles corect ceea ce ai invatat.

TIPS: Ca orice actor care se respecta si nu vrea sa uite replicile atunci cand este in fata regizorului, urmeaza cativa pasi simpli: in a doua zi dupa ce ai invatat repeta replicile timp de 10 minute, iar in a saptea zi acorda acestei activitati doar 5 minute. Vei vedea ca peste 30 zile creierul tau va avea nevoie doar de 2-4 minute pentru a recunoaste informatiile invatate.

In cat timp vei avea rezultate?

Dupa ce ai folosit metodele noastre, intra pe www.examenultau.ro si testeaza-ti cunostintele online. Poti afla in doar 2 ore, prin simularea testelor de la Evaluarea Nationala din anii anteriori, cat ai progresat si ce nota vei obtine la examenele de romana si matematica. Succes!

 

Creeaza cont gratuit ExamenulTau

Leave a comment