Un elev american pasionat de ştiintă arestat pentru un ceas

Un elev american pasionat de ştiintă arestat pentru un ceas

Ahmed-Mohamed
Ahmed-Mohamed

Ahmed Mohamed, un baiat in varsta de 14 ani din Texas a fost arestat pentru ca profesorii au confundat ceasul confecţionat de el cu o bomba.

In weekend baiatul a construit un ceas simplu cu circuit, ecran si o sursa de energie si s-a gandit sa-l aducă si la scoala. Prima data l-a aratat profesorului de inginerie care l-a sfatuit sa-l ascunda, dar in timpul orei de engleza dispozitivul a început sa sune.

Crezand ca este o bomba, profesorul a sunat la politie si Ahmed a fost dus la un centru de detentie pentru minori unde a fost interogat de 5 politisti. In cele din urma au acceptat ca este vorba de un simplu ceas si i-au dat drumul.

Familia copilului a acuzat scoala si ofiterii de politie de rasism si islamofobie, spunand ca asociaza numele băiatului cu atacul din 11 septembrie.

Barack Obama: “Tot mai multi tineri ar trebui sa devina interesati de stiinta!

Tot raul spre bine pentru ca intamplarea baiatului a avut un final fericit. In scurt timp povestea sa a devenit virala si a starnit interesul presedintelui Barack Obama si a fondatorului Facebook Mark Zuckerberg.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, presedintele Barack Obama l-a invitat la Casa Alba ca sa vada ceasul: “Super ceas, Ahmed! Vrei sa-l aduci la Casa Alba? Ar trebui sa incurajam si alti tineri ca tine sa iubeasca stiinta!”.

Ce parere ai despre aceasta intamplare? Au fost sau n-au fost exagerate reactiile autoritatilor?

testeaza gratuit platforma

Leave a comment