Totul despre Admiterea la Liceu

Nu stii daca vei avea media potrivita pentru a intra la liceul pe care ti-l doresti? ExamenulTau.ro te ajuta sa intelegi procesul de desfasurare a admiterii la liceu si sa iei cea mai buna decizie pentru viitorul tau scolar.

sfaturi pentru admitere la liceu

admitere la liceu

 

Cum calculezi media de admitere la liceu?

Atunci cand te gandesti pentru care liceu vei opta, este bine sa incepi cu calculul mediei de admitere. Pentru aceasta iti oferim doua posibilitati: poti folosi formula clasica de calcul sau poti alege o scurtatura si sa apelezi la calculatorul nostru.

Daca optezi pentru prima varianta, iata formula:

Formula medie admitere liceu

Formula medie admitere liceu

unde:

EN = media obținută la Evaluarea Nationala sustinuta in clasa a VIII-a

ABS = media generală de absolvire a claselor V – VIII;

MA = media de admitere

Fisa de inscriere la liceu: Ce trebuie sa stii inainte sa o completezi.

Sunt cateva reguli esentiale de care trebuie sa tii cont inainte de a completa fisa de inscriere, informatii care te vor ajuta sa fii repartizat la liceul pe care ti-l doresti.

 1. Completeaza optiunile pe fisa de admitere in ordinea preferintelor tale (de la cele mai dorite optiuni pana la cele mai putin dorite). De obicei prima optiune este cea care va prima la repartizarea computerizata. Da suficiente optiuni (si realiste) pentru ca la repartizare sa ai sansa sa fii admis.
 2. Completeaza pe primele locuri optiunile cele mai importante, chiar daca nu esti sigur ca media va fi suficient de mare. Continua descrescator cu optiuni care ti-ar placea si apoi cu optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat.

Trebuie neaparat sa notezi si optiunile pe care nu ti le doresti. Gandeste-te cum este mai bine: sa fii admis la un liceu care nu-ti place sau sa nu fii admis deloc!

 1. Fii informat! Afla care au fost mediile de admitere din anii trecuti si calculeaza-ti sansa la fiecare dintre optiunile exprimate.

Cum functioneaza repartizarea computerizata

Dupa ce toti elevii din tară au fost introdusi in sistem, pentru fiecare judet se face o clasificare dupa ordinea descrescatoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această lista de la cea mai mare medie catre cea mai mica.

Exemplu: Calculatorul a ajuns la Pozitia 3.000 Bratu Catalin media de admitere 8,00

Calculatorul va merge la fisa elevului Bratu Catalin si citeşte codul primei optiuni (115).

Parcurge apoi lista liceelor la pagina cu codul 115, corespunzator primei opţiuni a elevului Bratu Catalin si care are N locuri (N este numarul locurilor repartizate unui liceu la o anumita specialitate asa cum reiese din Brosura admiterii).

Daca gaseste un loc liber scrie numele lui Bratu Catalin si trece mai departe la pozitia 3.001.

Daca nu exista nicio pozitie libera compara media ultimului inscris cu media lui Bratu Catalin. Daca media lui este egala cu media ultimului inscris pe lista se face departajarea.

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind urmatoarele criterii:

 1. media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a 8-a
 2. media generala de absolvire a claselor 5-8
 3. nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
 4. nota obtinuta la proba de matematică din cadrul Evaluarii Nationale
 5. nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostinţelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor

Pentru fiecare elev se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune. Daca la un moment dat se gaseste un elev la care optiunile exprimate in fisa nu ii permit sa intre la niciun liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decat el), elevul respectiv ramane nerepartizat.

Liceele de top din Romania

Colegiul National Fratii Buzesti din Craiova este cel mai bun liceu din Romania in 2015. Cele mai mari medii la admitere au fost inregistrate la specializarile Matematica-Informatica si Stiintele Naturii.

 1. Colegiul National Fratii Buzesti din Craiova: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleza). Ultima medie: 9.90. Prima medie: 10.
 2. Colegiul National Fraţii Buzesti din Craiova: Specializarea Stiinte ale Naturii. Ultima medie: 9.88. Prima medie: 10.
 3. Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleză). Ultima medie: 9.87. Prima medie: 10.
 4. Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleză). Ultima medie: 9.87. Prima medie: 10.
 5. Colegiul National Vasile Alecsandri din Galati: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleză). Ultima medie: 9.80. Prima medie: 9.97.
 6. Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti: Specializarea Matematica-Informatica. Ultima medie: 9.80. Prima medie: 10.
 7. Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzau: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleză). Ultima medie: 9.79. Prima medie: 10.
 8. Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti: Specializarea Stiinte ale Naturii. Ultima medie: 9.78. Prima medie: 10.
 9. Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci din Braila: Specializarea Matematica-Informatica (bilingv: Limba engleză). Ultima medie: 9.77. Prima medie: 10.
 10. Liceul Teoretic Ovidius din Constanta: Specializarea Stiinte ale Naturii (bilingv: Limba engleza). Ultima medie: 9.77. Prima medie: 10.

Ce sa alegi? Profil uman sau real?

Daca nu stii inca ce liceu ti se potriveste cel mai bine, ar trebui sa analizezi un pic abilitatile pe care le ai.

Iti face placere sa rezolvi probleme de matematica, sa faci mici experimente chimice si te joci de cate ori ai timp sah si Go? Probabil nu mai are niciun rost sa-ti spunem, ti-ai dat seama si tu: profilul real ti se potriveste ca o manusă.

Iti place sa scrii poezii si te pierzi in universul fascinant al cartilor? Sau poate vorbesti fluent o limba straina si iti place sa tii discursuri. Mai mult ca sigur inclinatia ta este spre profil uman.

Mai mult, din punct de vedere comportamental, o persoana cu inclinatii catre real este analitica, de multe ori critica si cu picioarele pe pamant. Persoana inclinata catre uman este creativa, sociabila si flexibila.

Ia decizia din timp pentru ca astfel iti cresti sansele de a intra la liceul potrivit!

Sfaturi pentru reusita

Timpul trece incet si sigur asa ca singurul sfat important pe care ti-l putem da este urmatorul: incepe devreme si nu pierde timpul!

Preferi invatarea clasica alaturi de colegi in clasa sau cea interactiva in mediul online? In cele ce urmeaza iti enumeram cateva din beneficiile studiului online:

 • orar flexibil, acces in timp real
 • te poti testa la nesfarsit
 • inveti centrat pe nevoile tale
 • iti ramane timp pentru pasiunile tale

Pe platforma ExamenulTau.ro ai de ales din peste 200 de filme de predare a principalelor notiuni de matematica si de romana de la Evaluarea Nationala, 5 tipuri de teste pentru a satisface pretentiile oricarui mofturos si voci prietenoase care te vor ghida pe tot parcursul testarii.

testeaza gratuit platforma

363 thoughts on “Totul despre Admiterea la Liceu

 1. Sultan Marian

  Cand ma inscriu la liceu cum specific ca vreau pe engleza intensiv de exemplu? Si gen daca cea mai mica nota de la mate info clasic e 9 iar eu am 8.50, sunt transferat automat la mate info engleza/info intensiv?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Marian! Fiecare secţie de liceu are un cod unic, care se găseşte în broşura de admitere primită la şcoală. În perioada următoare, vei avea de completat o fişă cu opţiunile tale. Practic vei face un top al secţiilor unde vrei să intri. Pe primul loc va fi secţia engleză intensiv, pe al doilea loc mate-info clasic, etc. Este bine ca pe fişa aceasta să treci cât mai multe opţiuni – peste 100 – în ordinea preferinţelor tale – folosind codurile din broşura de admitere. În momentul repartizării, computerul se va uita pe topul tău personal de opţiuni şi te va repartiza cât mai sus posibil în lista, în funcţie de nota de admitere obţinuta. Mai multe detalii poţi vedea aici: http://www.admitereliceu.ro/metodologie-admitere-liceu. Mult succes!

   Reply
   1. Andrei Marian

    Ati putea sa imi dati un link cu fisa de admitere ca sa am o idee cum arata?

    Reply
    1. Florina

     Bună! Se poate intra la un liceu adică sportiv sau teologic dacă nu avem un examen?

     Reply
     1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună Florina! Liceele vocaţionale nu participă la repartizarea computerizată. Pentru a fi admis la un astfel de liceu, trebuie să treci de probele de aptitudini specifice, să ai o medie buna de admitere şi să te înscrii la liceul respectiv.

   2. Amalia

    Buna,eu am fost nerepartizata la liceu si au mai ramas 3 locuri la un liceu de la mine din oras,daca sunt a 2-a pe judet ma pot inscrie acolo?

    Reply
     1. Ana

      Daca ai luat la matematica 3 și ceva și la romana 7 și ceva te poti duce la liceu normal sau profesionala ? Trebuie sa iau la ambele materii peste 5? Sau media dintre romana și matematica trebuie sa fie peste 5?

     2. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună, Valentina! Poţi merge la liceu ‘normal’, nu există o condiţie ca ambele note sau media lor să fie peste 5. Singura condiţie este să mai fie locuri libere la liceele puse de tine în lista de opţiuni, atunci când computerul va ajunge la numele tău şi te va repartiza conform opţiunilor din lista ta. Mult succes!

   3. Macicas Rodica

    Buna ziua ,fiica mea a avut romana 6 ,matematică 6 si se poate intra in liceu Elena Cuza si a facut examen bilingv limba engleză 8 si stie foarte bine limba engleză si clasa a 5 – 8 = media 8.81

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dna Macicas! Nu ştiu la ce liceu faceţi referire şi nici care a fost ultima medie de admitere pentru specializarea respectivă pentru a vă putea răspunde, însă vă încurajez să folosiţi calculatorul nostru de medii pentru a afla răspunsul: https://www.examenultau.ro/calculator-medii. Mult succes fiicei!

     Reply
    2. Anca

     Buna ziua.Ce șanse avem la a doua etapa de liceu nu stiu cum se procedează se procedează pe media sau cum?

     Reply
     1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună Anca! A doua etapă a admiterii la liceu are loc începând cu 23 iulie. Pentru mai multe detalii, te rog să consulţi calendarul admiterii la liceu: https://www.examenultau.ro/calendarul-admiterii-la-liceu-2019, secşiunea „A DOUA ETAPA DE ADMITERE IN INVATAMANTUL LICEAL DE STAT, PENTRU CANDIDATII DIN SERIA CURENTA SI A CANDIDATILOR DIN SERIILE ANTERIOARE CARE NU IMPLINESC 18 ANI PANA LA DATA INCEPERII CURSURILOR ANULUI SCOLAR 2019 – 2020”. Mult succes!

   4. ALEX

    Bună ziua!Vreau sa va întreb daca ordinea contează în completarea fiselor cu opțiuni… Spre exemplu eu am luat 9.02 la EN, dacă eu pot întra la liceul x care este unul mai bun dar l-am trecut ultimul pe lista și dacă trec liceul y primul care este un liceul mai slab voi fi admis la liceul y?

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Alex! Da, este EXTREM DE IMPORTANTĂ ORDINEA! În situaţia dată de tine, da, ai şanse mari să fii plasat la liceul Y! Îţi doresc mult succes!

     Reply
   5. Alexandra

    Azi mama mea a mers sa facă dosarul pentru liceu și pe drum și a dat seama ca a gresit CNP ul.Trebuia sa scrie CNP ul meu și l-a scris pe al ei…ce sa fac????

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună Alexandra! Nu este o tragedie. Trebuie să se întoarcă şi să completeze formularele respective cu CNP-ul corect. Mult succes!

     Reply
   6. Darius

    Daca iau 4 la matematica si 7 la romana la evaluarea nationala intru la filologie?

    Reply
   7. Alexandra

    Bună ziua!
    Am o întrebare….cum se fac înscrierile pentru probele de aptitudini??

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Alexandra! Îţi las aici linkul către metodologia de organizare şi desfăşurare şi structura probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale, pentru anul şcolar 2020-2021: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2020/inv.preuniversitar/ordine%20ministru%20inv.preuniversitar/Anexa_3_metodologie%20organizare-desfasurare%20%2B%20%20structura%20probe%20aptitudini%20admitere%20licee%20vocationale.pdf

     Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Alexandra! Îţi las aici linkul către metodologia de organizare şi desfăşurare şi structura probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale, pentru anul şcolar 2020-2021: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2020/inv.preuniversitar/ordine%20ministru%20inv.preuniversitar/Anexa_3_metodologie%20organizare-desfasurare%20%2B%20%20structura%20probe%20aptitudini%20admitere%20licee%20vocationale.pdf

     Reply
  2. Denisa

   Buna! Am media de admitere 8,51. Imi pot pune ca optiune un profil cu ultima medie 8,73?
   Si daca e cazul de a ma muta? Cum e mai usor? Sa ma mut in acelasi liceu de pe un profil pe altul sau pe acelasi profil dar la licee diferite?

   Reply
   1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

    Bună Denisa! Da, sigur că poţi trece pe listă şi liceul cu ultima medie de 8,73. Cât despre transferul tău la alt liceu, procedura este următoarea, conform secţiunii 7 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR:
    „Secţiunea a 7-a
    Transferul elevilor

    Art.135. Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
    Art.136. (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. În situaţii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/ a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie menţionate anterior.
    (2) Elevii din clasele a X-a – a XII-a/a XIII-a se pot transfera, de regulă, la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul. Excepţiile de la această prevedere se aprobă de către consiliul profesoral.
    […]
    Art.141. (1) Elevii din învăţământul liceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, astfel:
    a) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o clasă la alta, cu aceeaşi specializare/calificare profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă;
    b) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare la alta, de la o calificare profesională la alta, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă;
    c) de la un liceu la altul, respectând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, în baza criteriilor prevăzute în prezentul regulament şi în regulamentul intern al liceului la care se solicită transferul;
    d) de la un liceu la altul, schimbând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă, în baza criteriilor prevăzute în regulamentul intern al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul;
    […]”
    Succes!

    Reply
    1. George

     Daca imi pun prima optiune un liceu pe profil uman si a doua optiune vocational sportiv, daca nu sunt repartizat la liceul cu profil Uman, Voi fi repartizat la cel vocational sportiv?

     Reply
     1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună George! Nu se poate să pui în fişa opţiuni pentru vocaţional sportiv. Ca să fii admis la un astfel de profil, trebuie:
      – Să participi la probe de aptitudini (au loc cu câteva luni înainte de examenul de Evaluare Naţională) şi să iei note bune.
      – După examenul de Evaluare Naţională te prezinţi la liceul sportiv cu media finală de admitere (nota de la probele de aptitudini, media claselor V-VIII, media la Evaluarea Naţională)
      – La liceul sportiv se face clasamentul elevilor care vor să meargă acolo, în ordinea mediilor finale – dacă prinzi un loc – eşti admis.
      – Dacă nu, vei merge înapoi la şcoală şi completezi fişa de înscriere, la fel ca toţi ceilalţi colegi de clasă – doar cu opţiuni de licee cu profil uman sau real.
      Îţi dorim mult succes!

     2. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună! Admiterea la liceu 2019 nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, conform ministrului Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee unde nu se va intra cu medii sub 5, atunci acesta va fi efectul repartizării cifrelor de școlarizare pe liceu și profesională. Îţi doresc succes!

   1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

    Bună Amalia! Pe 18 iulie se va afişa situaţia locurilor libere, apoi, a doua etapă de repartizare, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie. Între 3 şi 6 septembrie se vor trimite cererile de înscriere. Mult succes îţi dorim!

    Reply
    1. Viorica

     Buna seara, imi puteti spune care sunt pasii de urmat pt a doua etapa de inscriere. Unde trebuie sa ma duc dupa ce i.au foaia matricola? Multumesc frumos. O seara placuta!

     Reply
   2. Corina Zaharia

    Se pot trece pe aceeasi lista licee din Iflov si din Bucuresti? Am avea o prima optiune un liceu din Otopeni, restul ar fi din Bucuresti. Nu stiu cum sa procedam.

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Corina! Din păcate, nu este permis ca pe o fişă de înscriere să figureze licee din judeţe diferite. Toate opţiunile trebuie să fie dintr-un singur judeţ: pot fi din judeţul în care ai terminat şcoala sau dintr-un judeţ diferit. În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special, din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o afli de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

     Reply
  3. Gros crina

   Buna ziua am doua fetite gemene cea cu media mai mare a fost relartizata la un liceu si cea cu media mai mica la alt liceu .M ar interesa daca legea privind gemenii mai este in vigoare si am dreptul sa o transfer pe cea cu medie mai mica la liceul celeilalte

   Reply
   1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

    Bună ziua, dna Gros! Dorim să vă informăm că legea este încă valabila, conform Regulamentului – cadru aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, care spune că: „ART. 156. Gemenii, tripleţii se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea părintelui, tutorelui sau susţinătorului legal sau la cererea elevilor dacă aceştia sunt majori, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.” Aşadar, este nevoie să depuneţi dvs. o cerere de transfer la liceul la care le vreţi transferate pe fiicele dvs. Mult succes!

    Reply
    1. Cristinastate

     Buna ziua! Dupa depunerea dosarului mai revi la liceul la cara ai fost repartizat ? Plec in vacanta dupa aceea!Va multumesc!

     Reply
     1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună, Cristina! După depunerea dosarelor, care are loc în perioada 15 – 18 iulie 2019, poţi pleca liniştită în vacanţă 🙂

 2. DanCorduneanu

  Daca pun sa spunem un numar de 10 licee pe lista, dar nu ma accepta la niciunul, ce se intampla?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Dan! Recomandarea noastră este să treci cât mai multe opţiuni, în ordinea preferinţelor tale, nu doar 10. Procedând aşa, nu există opţiunea de a nu fi acceptat la vreunul, întrucât computerul te va repartiza cât mai sus posibil pe lista respectivă în funcţie de nota de admitere. Mult succes îţi dorim!

   Reply
 3. Sabina

  Buna ziua,

  Fetita mea are media 8,07 (cu tot cu clasele V-VIII). In aceste conditii, nu prea avem solutii, mai ales ca isi doreste filologie/stiinte sociale. E ok sa riscam sa punem prima optiune, sa zice, Tudor Vladimirescu, unde anul trecut s-a intrat cu 8,11? Daca ea are 8,07 si prima optiune e un liceu unde s-a intrat cu cateva sutimi mai mult decat are ea, cine intra primul? Cel cu nota mai mica, dar care a pus prima optiune acel liceu, sa cel cu nota mai mare, dar care nu a pus ca prima optiune acel liceu? E o idee ok sa punem ca prime optiuni licee cu medii doar putin mai mari decat a ei? (Cateva sutimi). Multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Moscu! Computerul repartizează elevii în ordinea mediilor obţinute. Întâi îi va repartiza pe cei cu 10, apoi pe cei cu 9,99 şi tot asa. Pentru fiecare elev, computerul încearcă să-l plaseze cât mai sus în lista personala de opţiuni: se uită la opţiunea nr. 1 – dacă mai sunt locuri, îl alocă acolo. Dacă nu mai sunt locuri, trece la opţiunea 2, apoi la 3, până când găseşte un loc liber. Cei cu nota mai mică decât fiica dvs. nu au cum să ocupe un loc înaintea dvs. Computerul va ajunge la ei după ce fiica dvs. a fost deja repartizată. Recomandarea noastră este să puneţi în fişa de opţiuni cât mai multe licee – peste 100 sau chiar mai multe, nu doar pe cele cu medii de intrare apropiate. Faceţi un top de preferinţe pornind de la secţiile unde s-a intrat cu 9,75 până la secţiile unde s-a intrat cu 6,00.
   Computerul o va plasa cel mai bine posibil când îi va veni rândul.
   Mult succes fiicei dvs.!

   Reply
   1. Claudia

    Ce inseamna sa completam 100 de optiuni? ca doar nu sunt 100 de licee intr-o localitate??

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună Claudia! Ţi-am răspuns la celalalt comentariu lăsat de tine. Mult succes!

     Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună Camelia! Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 27 iunie 2018, de la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o fişa de înscriere completată cu datele personale şi, după caz, cu notele obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor V-VIII și cu media de admitere. Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea. Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/părinţilor, care semnează de primire în registrul şcolii. Candidaţii care participă la admitere în alt judeţ se vor înscrie direct cu această fişă în judeţul în care doresc să fie repartizaţi. Corectarea fişelor elevilor înscrişi din alte judeţe se realizează în centrul în care s-a făcut înscrierea acestor candidaţi, în perioada prevăzută în grafic, conform procedurilor amintite anterior. Îţi ţinem pumnii!

     Reply
     1. cami

      Multumesc din suflet! Ma intereseaza ce se completeaza la codul scolii (camp obligatoriu), la codul judetului am inteles, si cine calculeaza mediile de inscriere, media ex. de evaluare samd. Multumesc mult!

     2. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună Camelia! Mediile vor fi calculate, ca şi în cazul celorlalţi elevi, de către profesori. Cât despre codurile şcolii şi ale judeţului, acestea îţi vor fi comunicate la faţa locului. Mult succes!

   2. Veronica

    Bună ziua Pot completa două profiluri diferite de la același Liceu Tudor Vladimirescu filologie și științe sociale se iau în considerare ambele ?Vă mulțumesc frumos!

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dna Duna! Sigur că da! Completaţi pe fişă codurile pentru fiecare dintre cele două specializari, în ordinea priorităţii dvs. Vă dorim mult succes!

     Reply
 4. Cretu Raluca

  Buna ziua ! Am luat 8,20 la evaluarea nationala cu tot cu mediile 5-8 si am o nelamurire , unele persoane imi spun sa pun licee mai mari ca media mea , iar altele imi spun sa pun egale sau mai mici ! De exemplu as vre sa intru la Calinescu cu 8,26 sa pun prima optiune Calinescu sau sa pun Cervantes unde se intra cu 8,50 , intrebarea mea este ca daca bun Cervantes primu si Calinescu al doilea , daca nu ramane niciun loc la Cervantes am sanse sa pierd si la Calinescu sau sa pun Calinescu primu ?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Raluca! Computerul repartizează elevii în ordinea mediilor lor. Prima data îi va repartiza pe cei cu 10, apoi pe cei cu 9,99, apoi pe cei cu 9.98 etc. Când va ajunge la tine, te va plasa cât mai sus în lista ta de preferinţe. Este important să faci un top personal de peste 100 de profiluri dacă se poate, de la media 9.90 până la 7.50. Computerul va lua lista ta de sus în jos şi te va plasa unde găseşte primul loc liber. Multă baftă!

   Reply
   1. Andreea luiza

    Buna ziua, am o intrebare.. La depunerea dosarului, daca candidatul nu se poate prezenta, si depune dosarul parintii, dosarul este acceptat, sau trebuie neaparat sa se prezinte si candidatul?

    Reply
   2. alex

    si daca nu gaseste loc liber sa zicem ca la liceul x ultima media a fost 8.20 , iar eu am medie 8.40 dar il am trecut ca optiunea 2, il da la o parte pe cel cu media mai mica de pe ultimul loc si ma urca pe mina cu media mai mare in locul lui? multumesc

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua! Vă rog să reţineţi că nu doar media de admitere este luată în calcul la repartizare, ci şi ordinea în care elevul a trecut specializările în lista sa de opţiuni. În urma procesului de repartizare computerizată, elevii vor fi repartizaţi cât mai sus posibil pe lista lor de preferinţe în funcţie de opţiunile alese şi de media de admitere. Vă dorim mult succes!

     Reply
     1. mirela

      buna ziua,
      imi puteti spune va rog cum se calzuleaza media la un liceu sportiv?

     2. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Bună, Mirela! Conform Art. 7. din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat, pentru liceele din filiera vocaţională – profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic – precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini.
      Art. 8. (1) La profilurile artistic, sportiv, militar, teologic şi la specializarea filologie de la liceul Waldorf, aprecierea probelor de aptitudini se face prin note.
      (2) Pentru profilul artistic – arte vizuale, profilul sportiv, precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, media finală de admitere se calculează astfel:
      (3 APT + MA) – 4 = MFA, unde:
      APT = nota finală la probele de aptitudini;
      MA = media de admitere;
      MFA = media finală de admitere.
      Îţi doresc succes!

 5. Andra G

  Bună ziua! Eu am media de admitere 9.59. As vrea la un liceu(locul 3 din judet) unde ultima medie anul trecut a fost 9.02(mate info) dar ma gandesc ca as putea sa țintesc si mai sus la celelale doua licee. Daca pun prima obtiune liceul de pe primul loc si nu sunt admisa nici acolo nici la urmatorul, o sa mai prind loc la cel unde mi-am dorit de prima data? (Cel cu 9.02)Sau locurile sunt ocupate de cei ce l-au ales la prima obtiune. In primele 3 licee sunt 364 de locuri(doar la real) iar eu sunt pozitia 399. Mulțumesc pentru ajutor!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Andra! Computerul repartizează elevii în ordinea mediilor lor. Prima data îi va repartiza pe cei cu 10, apoi pe cei cu 9,99, apoi pe cei cu 9.98 etc. Când va ajunge la tine, te va plasa cât mai sus în lista ta de preferinţe. Este important să faci un top personal de peste 100 de profiluri dacă se poate, de la media 9.90 până la 7.50. Computerul va lua lista ta de sus în jos şi te va plasa unde găseşte primul loc liber. Multă baftă!

   Reply
   1. Constantin

    Buna seara. Imi cer scuze ca intervin, dar nu ati explicat daca locurile se ocupa inainte de cei ce au optat primii ptr un liceu sau de cei ce au a doua optiune dar note mai mari, caci altfel nu mai are rost nici o lista de licee si computerul ii va repartiza pe toti in functie de note si basta! Spre exemplu, am nota 9.00 si am pus ca prima optiune un liceu la care ma incadrez cu nota, se intra cu 8.9 ultima nota, dar viine altul care in lista lui n-a intrat la prima optiune, iar a doua este chair liceul meu, el avand nota 9.01, respectivul care a venit la a doua optiune, ma da afara si-mi ocupa locul? Asta e o mare dilema, Intreb in postura de parinte . Multumesc

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dnule Constantin! Sunteţi binevenit să interveniţi – pentru asta suntem aici, ca să discutăm şi să vă răspund la toate întrebările 🙂 Computerul repartizează elevii în funcţie de opţiunile lor, pornind de la elevii cu notele cele mai mari. În exemplul dvs., computerul se va ocupa mai întâi de elevul cu nota 9.01: va căuta primul loc liber în lista lui de licee şi îl va repartiza (primul loc liber pentru elevul respectiv poate fi la prima opţiune, la a doua sau la a zecea, nu are importanţă). Abia după ce elevul cu nota 9.1 a fost repartizat, va urma copilul dvs. Computerul va proceda la fel: va parcurge lista dvs. de opţiuni şi va căuta primul loc liber. Dacă s-au ocupat toate locurile de la opţiunea 1, va trece la opţiunea 2, apoi la 3, apoi la 4, etc. până găseşte primul loc liber (care poate fi şi la a douăzecea opţiune). De aceea, este bine să completaţi fişa de înscriere cu cât mai multe opţiuni – zeci, dacă se poate, pentru a fi siguri că elevul va fi repartizat la un liceu. Vă doresc mult succes!

     Reply
 6. Schneider

  Bună seara , am media de admitere 8.30 . Dacă as pune liceul Tudor Vladimirescu , in prima optiune ( 8.25 filo ) iar a doua optiune ( 8.11 socio ) , pot sa pun in urmatoarele optiuni licee cu medii de peste 8.11 sau sa cobor cu 8.11 in jos . Sunt nedumerită in legatura cu asta

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Puteţi pune oricum doriţi liceele în lista de opţiuni, important este să reflecte preferinţele dvs. Computerul va parcurge lista şi vă va plasa cât mai sus posibil, când vă vine randul să fiţi repartizaţi. Vă ţin pumnii!

   Reply
   1. Mirela

    Cred ca induceti in eroare si nu-i ok pentru viitorul copiilor care ar trebui sa se informeze din surse mai sigure.
    Repartitia se face in functie de medie si in functie de optiuni. Degeaba am media 9 si pun ca prima optiune un liceu unde se intra cu 5 pentru ca calculatorul ma va duce acolo daca am medie. Pot sa pun 500 optiuni dupa aceea , ca le pun degeaba, nu va mai cauta in lista mea de optiuni. Va rog sa informati corect copiii si elevii, este foarte important cum trec optiunile , nu le pot pune in orice ordine , ci numai descrescator. Optiunea bate media, daca o treci gresit.

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dna Dragomir şi vă mulţumesc pentru mesaj! O să răspund tuturor afirmaţiilor dvs., pe rând. Încep prin a vă informa că ExamenulTau.ro este un produs educaţional online avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, deci toate informaţiile pe care le împărtăşim prin acest site cu elevii şi părinţii acestora provin de la Minister; mai mult decât atât, materialele educaţionale prezente pe site sunt devoltate de către cadre didactice 🙂 Prin urmare, ExamenulTau.ro este o sursă cât se poate de sigură de informaţii. Cât despre modalitatea de completare a fişei de înscriere pe care o detaliaţi mai sus – practic aţi confirmat că sunteţi de aceeaşi părere cu ce am răspuns utilizatorului de mai sus 🙂 Mai exact: fişa se completează în ordinea preferinţelor, nu în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Deci dacă utilizatorul Schneider doreşte să intre la Filo – Tudor Vladimirescu cel mai mult, atunci acesta poate trece această opţiunea în fruntea listei sale, chiar dacă media sa este mai mare decât ultima medie de admitere de acolo. Este vorba despre preferinţe. Vă invit să vă informaţi despre toate aceste lucruri citind metodologia admiterii la liceu şi algoritmul de repartizare, ambele fiind publice pe site-ul Ministerului Educaţiei. Zi plăcută vă doresc!

     Reply
     1. Mirela

      Mai sus ati spus ca la repartitia ce o va face calculatorul va plasa elevul cat mai sus, ceea ce nu este adevarat. Daca la primele optiuni sunt licee cu medii de admitere mai mici decat media elevului, calculatotul acolo-l va repartiza. Ar fi trebuit sa specificati ca treci in ordinea optiunilor si descrescator in fct de medii. Cum am mai spus, daca am media 9 si trec primul un liceu unde se intra cu 5, calculatorul acolo ma duce, nu mai cauta in restul optiunilor mele. N-ati specificat acest aspect si ati indus in eroare copiii si parintii. Sper ca cei interesati sa nu ia in calcul sfaturile incorecte pe care le-ati furnizat.

     2. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Dna Dragomir, algoritmul de repartizare va plasa elevul cât mai sus posibil pe lista sa de opţiuni, în funcţie de media sa; este foarte clar prezentată această informaţie pe site-ul Ministerului. Listele de opţiuni ale elevilor vor fi trecute în ordinea preferinţelor lor, algoritmul de repartizare va fi cel care îi va ordona pe elevi în ordine descrescătoare, în funcţie de medii. Referitor la situaţia ipotetică pe care o descrieţi, este foarte corect ce spuneţi – dacă aveţi media 9 şi optaţi pe locul 1 în lista de opţiuni pentru un liceu cu ultima medie de admitere 5, veţi fi admisă acolo, pentru că repet – fişa se completează în ordinea preferinţelor. Din moment ce veţi fi astfel admisă deja la un liceu, în mod evident algoritmul de repartizare nu va mai căuta în restul opţiunilor dvs. pentru ca „şi-a îndeplinit misiunea”: aţi fost admisă la un liceu pe care l-aţi trecut pe primul loc în topul preferinţelor dvs., iar, conform mediei, aveţi dreptul de a fi admisă acolo. Aşa cum am spus şi în comentariul anterior – sunteţi de acord cu mine, însă sunteţi în continuare foarte supărata 🙂

     3. Mirela

      Si mai revin cu mentiunea ca am sa parcurg demersurile necesare pt ca nu mi-ati protejat identitatea. M-ati intrebat daca sunt de acord sa-mi publicati identitatea? Care minister v-a avizat? Sunt curioasa….si pe ce criterii? Informati corect oamenii, nu-i induceti in eroare. Dtra sunteti draguta, amabila, dar nu este suficient. Succes copiilor, sper sa-si fi facut informarea si din surse credibile.

     4. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

      Dna Dragomir, încerc să răspund pe rând multitudinii de mesaje pe care ni le lăsaţi. Dvs. v-aţi completat datele într-un formular de pe un site public online pentru a posta aceste comentarii, deci iniţiativa de vă face public numele de utilizator a fost a dvs. Mai mult decât atât, câmpurile din formularul nostru nu sunt obligatorii, deci puteaţi să le lăsaţi goale, iar numele dvs. de utilizator era anonim 🙂 Adresa de e-mail, după cum vedeţi, nu este publică. De asemenea, a fost alegerea dvs. dacă numele pe care l-aţi completat este unul real sau nu 🙂 Referitor la nelămuririle dvs. cu privinţă la ministerul care ne-a oferit avizarea – ExamenulTau.ro este avizat, în mod evident, de către Ministerul Educaţiei Naţionale (ExamenulTau.ro fiind un produs educaţional), prin OMEN 41425/12.02.2018. Informaţia aceasta este şi ea publică pe site-ul nostru. Vă mulţumesc pentru aprecieri şi vă urez o zi bună!

 7. gangan claudia

  Buna ziua.Daca baiatul meu are media toatala 7.87 pot sa incerc la un liceu care a avut media 8.04? Si inca o intrebare.

  Buna ziua.Daca baiatul meu are media toatala 7.87 putem sa incercam la un liceu la caremedia a fost anul trecut 8.04? Inca o intrebare daca la prima optiune nu am intrat si la optiunea doi s-au ocupat locurile de cei care au pus prima optiune ne ducem mao departe.Cum este mai bine? Va mulțumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Gangan! Puteţi încerca liceul la care media a fost 8.04. Faceţi un top personal de cel puţin 100 de licee şi treceţi-le în lista de opţiuni, până la liceele unde s-a intrat cu media 6,00. Când computerul va ajunge la fiul dvs., îl va plasa cel mai bine posibil în lista dvs de preferinţe. Mult succes băiatului dvs.!

   Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună Claudia! Îţi răspund aici pentru ambele tale comentarii. Fiecare secţie de liceu are un cod unic diferit. Pe fişa ta de înscriere vei trece cât mai multe opţiuni, inclusiv secţii ale aceluiaşi liceu, precum engleză intensiv, mate/info, ş.a.m.d. Sper ca ţi-am fost de ajutor. Mult succes!

     Reply
 8. Dochita Sara

  Bună ziua,la examen am media 6,66 cu tot cu media dintre ani..anul trecut la profilul la care vreau sa dau s-a intrat cu 7,39…credeti ca am sanse ca anul asta sa intru cu media le care o am?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Sara! Nu se ştie ce se va întâmpla anul acesta, aşadar îţi recomand să pui profilul respectiv primul în lista de opţiuni. Mult succes!

   Reply
 9. Alex Stefan

  Buna ziua ! Pe foaia aceea trebuie puse liceele in ordinea mediilor?De exemplu eu pun pe primul loc un liceu cu media 7.70 si pe al doilea loc pun unul cu 7,80.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Alex! Liceele trebuie puse în ordinea preferinţelor personale, nu a mediilor. Este bine să fie cât mai multe licee în lista, peste 100 îţi recomandăm 🙂 Baftă!

   Reply
 10. AnonimGirl

  Buna ziua,am o intrebare.Primul cod pe care l-am scris apartine unui liceu Economic pe profil Economic care are doua clase:Tehnician in activitati economice si tehnician in administratie.Intrebarea mea este,daca ajung la acel liceu si eu vreau la clasa de administratie…media este aceeasi pentru ambele clase,daca locurile se ocupa la administratie si eu nu vreau la activitati economice ,ce pot face?De exemplu daca media ultimului loc este 7,10 si eu am 7,15 ii voi ocupa locul sau nu conteaza media in aceasta situatie?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Melinda! ATENŢIE! Fiecare specializare dintr-un liceu are codul său separat: de exemplu, specializarea Tehnician în activităţi economice are un cod, iar specializarea Tehnician în administraţie are alt cod. Dacă doreşti să fii repartizată doar la clasa de administraţie , caută cu atenţie codul respectiv şi, în lista ta de opţiuni, trece doar acel cod. Oricum, este bine să ai o listă cât mai mare de specializări în fişa ta de opţiuni, de la mai multe licee – peste 100, dacă se poate. Computerul va parcurge lista ta personală când va ajunge la tine şi te va plasa cât mai sus posibil. Mult succes!

   Reply
 11. Lia

  Buna ziua.La liceul unde doreste sa meargă fiul meu , testarea pentru clasa de engleza intensiv s- a susținut în luna mai , ca peste tot in tara bănuiesc.Au trecut aceasta testare 33 de elevi. Cum se va face repartizarea in clasa respectiva? In ordinea descascatoare a mediilor si tinandu-se cont de testarea la limbă străină? Multumesc !

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, până la ocuparea tuturor locurilor. Pentru elevii cu medii de admitere egale, se va ţine cont, în mod suplimentar, şi de notele obţinute la testul de limba străina: cei cu notă mai mare la test vor fi admişi prima dată. Vă urăm mult succes!

   Reply
 12. denisaam

  Buna seara!! Imi puteti spune de ce acte am nevoie pt înscrierea la liceu… si de unde fac rost de fiecare? Multumesc anticipat!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Denisa! Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectueaza, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:
   cererea de înscriere;
   cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
   adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
   foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
   fisa medicală.
   Mult succes!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Max! Dacă ai fost repartizat la un liceu pe care tu l-ai trecut în lista de opţiuni, atunci momentan nu mai poţi face nimic. Poţi încerca după începerea şcolii să îţi faci transfer la un alt liceu, dar pentru asta trebuie să discuţi cu directorul liceului la care vrei să mergi, pentru a vedea situaţia locurilor disponibile şi condiţiile în care se poate face transferul. Este posibil să fie nevoie să dai nişte teste pentru a fi admis la acel liceu. Mult succes!

   Reply
 13. Radulescu Cristina

  Buna ziua!Sunt din Slatina si eu am optat ptr. un singur liceu dinBucuresti si nu am intrat .Am media9,05 si sa intrat la acel liceu cu 9,05ultima medie.Eu cum as putea sa ma inscriu in Slatina la un liceu bun cu media mea ,nu pe locurile ramase libere.Nu exista nici o posibilitate?Macar o usa deschisa?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Cristina! Din mesajul tău înţelegem că nu ai completat şi alte opţiuni în fişa de înscriere. Dacă am înţeles bine întrebarea ta, atunci te informez cu părere de rău că dacă nu ai fost repartizată la niciun liceu, atunci tot ce poţi face momentan este să aştepţi a doua etapă de repartizări. Recomandarea noastră este să te adresezi Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, pe site-ul: http://www.isjolt.ro/. Multă baftă!

   Reply
 14. Catalina

  Buna dimineata ! Am si o o intrebare, fratele meu a intrat la un liceu care are media 2.56, in contextul in care fratel3 meu a avut media totala 7.37, a pus pe lista 8 licee, dar a intrat la ultimul liceu de pe lista. La aproape toate liceele de mai sus mai erau si inca mai sunt locuri libere. Ce pot face pentru ai schimba liceul, pot face parintii contestatie, sau sa il mute la alt liceu pana sa inceapa clasa a IX-a? Tin sa precizez ca inca nu au depus dosarul

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Cătălina! Recomandarea noastră este să vă adresaţi inspectoratului şcolar din judeţul în care se află liceul dorit, unde mai sunt locuri libere. Acolo veţi găsi jurişti specializaţi care vă pot da toate informaţiile de care aveţi nevoie. Aici găseşti o listă a inspectoratelor şcolare din Romania: https://www.edu.ro/inspectorate-scolare-judetene. Mult succes fratelui tău!

   Reply
 15. Raluca

  Buna ziua! Daca o colega a pierdut fisa medicala necesara inscrierii la liceu, ce se poate face?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Raluca! Recomandarea noastră este ca prietena ta să meargă de urgenţă la medicul de familie pentru a cere o copie, sau la şcoală pentru a explica situaţia şi a căuta o soluţie împreună. Mult succes!

   Reply
 16. Mica

  Buna ziua! Imi puteti spune acum dupa ce am inscris copilul la liceul unde a fost repartizat…mai am vreo posibilitate sau mai pot sa depun vreo cerere la liceul unde si-a dorit fff mult sa intre…adica ma gandesc ca poate chiar daca s-au completat toate locurile poate nu se prezinta toti la inscriere si mai ramane vreun loc liber???

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Rizea! Recomandarea noastră este să vă adresaţi inspectoratului şcolar din judeţul în care se află liceul dorit. Aici găsiţi o listă a inspectoratelor şcolare din Romania: https://www.edu.ro/inspectorate-scolare-judetene. Acolo veţi găsi jurişti specializaţi care vă pot da toate informaţiile de care aveţi nevoie. Sau, puteţi încerca după începerea şcolii să îi faceţi transfer la un alt liceu. Mult succes!

   Reply
   1. Ana

    Dar Dacă Un elev termină cls-8-a intr-o altă țară şi dă testul de capacitate acolo şi vine în România la liceu intra direct cu nota care o luato in altă țară o trebuie să facă iarăşi testul?Mulțumesc…la revedere

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună Ana! Îţi mulţumim pentru mesaj! Transferul elevului din străinătate în România se face pe baza unui dosar de echivalare a studiilor. Te rog să te adresezi inspectoratului şcolar din judeţul unde doreşti să faci transferul. Aceştia te pot ajuta cu întocmirea dosarului şi îţi pot spune în detaliu care sunt paşii de urmat. Mult succes!

     Reply
 17. Alexandru Dana

  Buna ziua
  Fiica mea a intrat la un liceu(cls a IX a )in oras noi locuind la tara,fara sa preconizez ca voi ramane fara serviciu,nu a fost nici o prob,insa acum vreau sa o transfer la noi in loc.
  Care este procedura?
  Multumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună dimineaţa, dnule Dana! Conform regulamentului Ministerului Educaţiei, elevii se pot transfera depunând o cerere la şcoala unde doresc să se mute, apoi, în baza acordului dat de director, vor depune o altă cerere la şcoala de provenienţă. După obţinerea acordului celor două părţi, fiica dvs. se poate muta. La sfârşit, la noua şcoală se duce dosarul cu foaia matricolă, copiile după actele de identitate şi certificatele/diplomele de studii obţinute.

   Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi profesional se pot transfera în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă. Elevii de clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care vor ei să intre. Elevii din clasele X-XII se pot transfera la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa în care solicită transferul.

   Transferul în timpul anului şcolar se poate efectua doar în mod excepţional. Sunt câteva situaţii care permit această mutare: dacă părinţii îşi schimbă domiciliul, din motive medicale, bazate pe o expertiză efectuată de direcţia de sănătate publică, dacă transferul se face de la sau la învăţământ de artă sau sportiv, de la clasele de învăţământ liceal la cel profesional sau de la cursuri intensive sau bilingve la celelalte profiluri.

   Sperăm că v-am fost de ajutor. Mult succes fiicei dvs.!

   Reply
 18. Maria

  Buna seara! As vrea sa stiu daca pentru un elev care doreste sa mearga la liceu intr-un alt judet este necesara viza de flotant?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună dimineaţa, dna Oprea! Din informaţiile pe care le deţinem noi, da, este necesară o viză de flotant. Mult succes!

   Reply
 19. Diana

  Buna ziua! Daca vreau sa ma inscriu la un liceu din alt judet, cum ar trebui sa procedez? De asemenea, pot ca prima optiune sa pun liceul din alt judet iar apoi restul optiunilor sa fie licee din judetul meu?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Diana! Din păcate, nu este permis ca pe o fişă de înscriere să figureze licee din judeţe diferite. Toate opţiunile trebuie să fie dintr-un singur judeţ: pot fi din judeţul în care ai terminat şcoala sau dintr-un judeţ diferit. În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special, din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o afli de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

   Reply
 20. Amalia

  Buna ziua vreau sa stiu si eu daca am avut V-VIII media 7.89 si iau la examen 4 la română si 4 la matematica pot sa intru la alte licee?????

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Amalia! Da, poţi intra la liceu. Important este să cauţi liceele unde s-a intrat anul trecut cu o medie similară cu a ta şi să le treci în fişa de înscriere pe care o vei completa la sfârşitul clasei a VIII-a. Mult succes!

   Reply
 21. Andreea

  Buna ! Sunt clasa a VIII-a,anul acesta am examenul. As vrea pe Filologie, la Colegiul National Bănățean din Timișoara, in 2016 media de admitere a fost 8.35, anul acesta ar putea fi mai mare sau mai mica?
  Iar daca am media finală din clasele V-VIII 7,21 ; 7,43, etc, pot intra la liceul acela?
  La Matematica daca nu mă pricep foarte bine, şi as vrea sa mă pun sa repet si sa învăț totul din clasele 5-8 la Matematică, as putea sa intru la acel liceu, sau este mult prea tarziu acum..va rog sa îmi răspundeți la toate intrebarile. Multumesc 🙂

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Andreea! Îţi voi răspunde pe rând 🙂 Nu pot anticipa care va fi ultima medie de admitere anul acesta la liceul respectiv. Indiferent de media ta finală, îţi recomand să treci şi acest liceu pe foaia ta de admitere în lista de licee la care îţi doreşti să intri. Nu este niciodată prea târziu să te apuci de învăţat, însă, te rog, nu mai amâna! Îţi urez succes!

   Reply
 22. Anonim

  Bună ziua! Aș dori să știu unde se va da Evaluarea Națională?…La școală sau la liceul unde vreau sa intru?

  Reply
 23. Anonim

  Cand ne inscrierem la Evaluarea Nationala avem nevoie de parinte? Trebuie sa vina el sa ne inscrie?

  Reply
 24. Ana

  Cand ne inscriem la Evaluarea Nationala avem nevoie de parinte? Trebuie sa vina el la scoala sa ne inscie?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Ana! Este nevoie ca cererea de înscriere la Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a, să fie completată de un părinte, tutore sau reprezentant legal, întrucât sunteţi încă minori. Mult succes îţi dorim!

   Reply
 25. Cosmin

  Buna ziua!Am o intrebare,daca nu intru in evaluarea nationala sunt repartizat automat la liceu cu profil profesional(media din 5-8 este 8:15)

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Cosmin! Conform Art.62. din metodologia admiterii la liceu, în situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere, în conformitate cu prevederile art. 4, alin. (2) si (3), întrucât nu au participat la Evaluarea Naţionala sau la examenele prevăzute la art. 4 alin. (4), aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare, după repartizarea celorlalţi candidaţi. Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a gimnaziului. Mult succes!

   Reply
 26. Anonim

  Buna ziua, daca eu sunt elev din judetul Vrancea, dar vreau sa intru la liceu in municipiul Bucuresti, eu unde dau examenul?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Tudor! Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 27 iunie 2018, de la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o fişa de înscriere completată cu datele personale şi, după caz, cu notele obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor V-VIII și cu media de admitere. Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea. Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/părinţilor, care semnează de primire în registrul şcolii. Candidaţii care participă la admitere în alt judeţ se vor înscrie direct cu această fişă în judeţul în care doresc să fie repartizaţi. Corectarea fişelor elevilor înscrişi din alte judeţe se realizează în centrul în care s-a făcut înscrierea acestor candidaţi, în perioada prevăzută în grafic, conform procedurilor amintite anterior. Îţi ţinem pumnii!

   Reply
 27. iolanda

  Buna ziua ,vreau sa stiu dc fiul meu a luat probele de aptitudine de volei ca sa intre la c nmv profil volei mai trebuie sa completăm fisă computerizată?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua!
   Felicitări pentru primul succes al fiului dvs,!
   Liceele sportive, ca şi cele de artă, liceele militare, pedagogice nu participă la repartizarea computerizată.
   Iată care sunt paşii următori pentru dvs. şi fiul dvs:
   – luaţi note cât mai bune la Evaluarea Naţională;
   – liceul sportiv la care aţi dat probele de aptitudini va primi pe cale oficială notele obţinute de fiecare elev şi va calcula media finală de admitere (compusă din media de la probele de aptitudini, media de absolvire a claselor V-VIII şi media de la Evaluarea Naţională);
   – liceul sportiv va afişa lista elevilor admişi, în limita locurilor disponibile, în funcţie de media finală de admitere a fiecăruia.
   În cazul în care fiul dvs. nu se va regăsi în lista elevilor admişi de la liceul sportiv, veţi avea timp să completaţi fişa de înscriere şi să participaţi la repartizarea computerizată, pentru a fi admişi la un alt liceu.
   Sperăm ca v-am ajutat! O zi frumoasă!

   Reply
 28. Cremeneanu Alexandra

  Daca vreau sa depun dosarul la licee diferit ca judet se poate? Adica si in Olt si în Dolj?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Alexandra! Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 27 iunie 2018, de la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o fişa de înscriere completată cu datele personale şi, după caz, cu notele obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor V-VIII și cu media de admitere. Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea. Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/părinţilor, care semnează de primire în registrul şcolii. Candidaţii care participă la admitere în alt judeţ se vor înscrie direct cu această fişă în judeţul în care doresc să fie repartizaţi. Corectarea fişelor elevilor înscrişi din alte judeţe se realizează în centrul în care s-a făcut înscrierea acestor candidaţi, în perioada prevăzută în grafic, conform procedurilor amintite anterior. Îţi ţinem pumnii!

   Reply
 29. tudose elena

  buna ziua! cum se trec codurile? de exemplu ma interezeaza sa intru la un liceu indiferent de disciplina …trec toate codurile acelui liceu ? sau sunt obligat sa trec doar o disciplina ? multumesc.

  Reply
   1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

    Bună Elena! La ce adresă te referi? După cum vezi, răspund regulat la mesaje şi chiar încerc să răspund tuturor în timp util 🙂 Fiecare specializare are cod diferit, aşadar le vei trece pe toate la care ai fi interesată să fii admisă. Baftă!

    Reply
 30. Irina Dumitru

  Buna ziua!
  Am obtinut la evaluarea nationala media de admitere 8,43. Credeti ca am sanse sa intru in Colegiul Econ. “V. Madgearu”?

  Reply
 31. Ciceovan

  Bună am media 5,41 și nu știu am șanse să intru la liceeu ? Alți îmi zic că nu am nici o sansă …

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună şi îţi mulţumim pentru mesaj! Cu siguranţă vei intra la liceu! Te rog să foloseşti acest formular pentru a vedea ce licee au avut media de admitere similară mediei tale pentru a vedea la ce licee poţi fi admis ► https://www.admitereliceu.ro/institutii/county/b/county_id/. Foloseşte filtrele din formular pentru a selecta localitatea şi media care te interesează.

   Reply
 32. tudose elena

  Buna ziua ! media de admitere este 7,09……intrebarea este daca trec prima optiune pornind de la aceasta medie sau pot trece o optiune la un liceu cu media 8,02..? multumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Elena! Îţi mulţumim pentru mesaj! Îţi recomandăm să treci pe fişa de înscriere şi liceul cu media puţin mai mare ca a ta 🙂 Îţi ţinem pumnii!

   Reply
 33. Roxana

  Multumesc mult pentru toate raspunsurile. Profesioniste si de foarte mare ajutor!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Cu drag! 🙂 Vă mulţumesc şi eu pentru aprecieri!

   Reply
 34. Draghici Mariana

  Buna ziua, v-as ruga un sfat, daca fiul meu are media 7,40 , obtinuta anul acesta 2018 , ar avea sanse sa intre la prima optiune 7,80 , ultimul admis de anul trecut . Din experienta, in anii cu examene mai grele, cum a fost anul acesta la matematica ,pot sa mai scada mediile chiar si cu 40-50 de sutimi ??!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Drăghici şi vă mulţumim pentru mesaj! Vă recomandăm să treceţi şi acel liceu pe lista dvs. de opţiuni, întrucât da, sunt şanse să intre acolo, media sa fiind foarte aproape de cea a ultimului admis anul trecut. Îi ţinem pumnii fiului dvs.!

   Reply
 35. Claudia Ionela Mihalca

  Bună ziua! Pentru a da la un liceu pe un profil de mate info, intensiv engleza/franceza am nevoie de examenul de bilingv?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Claudia! Dacă doreşti să fii repartizată la o specializare unde se predă în regim bilingv, trebuie să susţii şi să promovezi proba de verificare a cunoştinţelor pentru limba modernă a respectivei specializări. Nota obţinută la probă trebuie să fie scrisă pe fişă (informaţie conformă prevederilor Art.11 din Metodologie). Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, opţiunea va fi anulată în momentul repartizării computerizate. Îţi urăm succes!

   Reply
 36. Claudia

  Fetita mea are media la examen 8,10 .Poate să opteze pentru profil bilingv dacă nu a sustinut proba la limba straina ? Ar putea fi repartizata de calculator daca nota îi permite ? Multumesc .

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Brasoveanu şi vă mulţumim pentru mesaj! În cazul în care un doreşte să fie repartizat la o specializare unde se predă în regim bilingv, fiica dvs. trebuie să susţină şi să promoveze proba de verificare a cunoştinţelor pentru limba modernă a respectivei specializări. Nota obţinută la probă trebuie să fie scrisă pe fişă (informaţie conformă prevederilor Art.11 din Metodologie). Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, opţiunea va fi anulată în momentul repartizării computerizate. Vă urăm succes!

   Reply
 37. Epure Daniela

  Buna ziua as avea și eu o întrebare ,pt a intra în liceu de care medie se tine cont de prima sau a doua medie de intrare în liceul pt care optezi ,fata are media finala 5,57

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Epure! Dacă am înţeles bine întrebarea dvs., atunci la admitere se va ţine cont de ultima medie de admitere de anul trecut. Deci, în limita locurilor disponibile, vor fi admişi, la liceul despre care vorbiţi dvs., toţi elevii care au media de admitere similară ultimei medii de admitere de anul trecut şi care au trecut liceul acela pe lista lor de opţiuni. Vă urăm succes dvs. şi fiicei dvs.!

   Reply
 38. Claudiu5555

  Buna,vreau sa ma inscriu la liceul militar din campulung moldovenesc.
  am trecut de toate probele,iar acum trebuie sa completez pe fisa de inscriere codul liceului.

  care este codul?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Claudiu! Elevii care se înscriu la liceele militare nu participă la repartizarea computerizată. Dat fiind că vei urma o procedură specială, îţi recomand să întrebi la școală, iar dirigintele sau secretariatul liceului te pot ajuta. Succes!

   Reply
 39. Ana

  Buna ziua! Daca am media de admitere la liceu 7,81, iar la liceul la care vreau ultima medie a fost 8,32, am sanse sa intru? M-am documentat si in alti ani s-a intrat cu media 7,30.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Ana! Îţi recomand să treci şi acel liceu pe lista ta, chiar dacă media de admitere de anul trecut este puţin mai mare decât media obţinută de tine. Mult succes!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Roxana! Te referi la cum trebuie să procedezi dacă vrei să fii admisă la un liceu din Bucureşti, deşi tu locuieşti în alt judeţ? Dacă da, atunci te rog să reţii că absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ primesc de la unitatea şcolară pe care au absolvit-o fişa de înscriere şi o completează la centrul special de înscriere destinat judeţului în care se doreşte a fi făcută repartizarea. Mult succes îţi dorim!

   Reply
 40. Mihaela Sterpu

  Buna seara,
  Fata mea vrea sa intre la spiru , stiinte ale naturii. Are medie 9.62,ultima medie de anul trecut a fost 9.66. Are sanse? Daca vrea in liceu este totusi ok sa treaca si profilul uman ? Se poate transfera ulterior? Sau mai bine alege alt liceu pe profilul dorit? Multumesc anticipat

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Sterpu! Vă voi răspunde aici pentru ambele comentarii. În primul rând, felicitări fiicei dvs. pentru rezultate! Recomandarea noastră este să treceţi şi liceul Spiru Haret pe lista dvs. de opţiuni, întrucât ultima medie de admitere de acolo este foarte apropiată de cea a fiicei, deci sunt şanse reale să fie admisă acolo 🙂 De asemenea, vă sfătuim să treceţi toate specializările – real, uman, ştiinţe, dacă este interesată de toate acestea. Cât despre transferul fiicei dvs. la alt liceu, vă informăm că procedura este următoarea, conform secţiunii 7 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR:
   Secţiunea a 7-a
   Transferul elevilor

   Art.135. Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
   Art.136. (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. În situaţii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/ a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie menţionate anterior.
   (2) Elevii din clasele a X-a – a XII-a/a XIII-a se pot transfera, de regulă, la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul. Excepţiile de la această prevedere se aprobă de către consiliul profesoral.
   […]
   Art.141. (1) Elevii din învăţământul liceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, astfel:
   a) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o clasă la alta, cu aceeaşi specializare/calificare profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă;
   b) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare la alta, de la o calificare profesională la alta, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă;
   c) de la un liceu la altul, respectând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, în baza criteriilor prevăzute în prezentul regulament şi în regulamentul intern al liceului la care se solicită transferul;
   d) de la un liceu la altul, schimbând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă, în baza criteriilor prevăzute în regulamentul intern al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul;
   […]”
   Vă urăm mult succes dvs. şi fiicei dvs.!

   Reply
 41. Mihaela Sterpu

  Buna seara. Pot intra la Spiru la st. ale naturii daca am media 9,62 iar anul trecut ultima medie a fost 9,66? E bine sa trec toate optiunile din liceu sau e mai bine sa trec un alt liceu in cazul in care nu sunt admis aici? Daca intru la spiru pe profil uman ma pot transfera real? Multumesc

  Reply
 42. MARTINICA VALERIA

  DACA PUN PROFILE CU MEDII MAI MICI PENTRU CA SUNT LANGA CASA MAI INTAI, MAI POT PUNE PROFILE DIN ALTE SECTOARE CARE AU MEDII MAI MARI DECAT OPTIUNILE DE LANGA CASA?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Valeria! Sigur că da, în lista ta de licee le vei trece în ordinea preferinţelor, nu în ordinea mediilor de admitere. Îţi urăm succes!

   Reply
 43. tudose elena

  Buna ziua ! daca media mea este 7.08…si nu am decat cateva optiuni (in numar de sase )sub aceasta medie….pot trece optiuni pana la media 7,99 si apoi cele cu 8,02……avand in vedere ca nu doresc coleii tehnice care au toate medii de la 4,00 la 1,00….multumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Elena! Îţi recomand ca în topul listei tale de licee să le treci pe cele la care îţi doreşti cel mai mult să fii admisă, chiar dacă acestea au ultima medie de admitere puţin mai mare decât a ta. De asemenea te rog să nu treci doar acele 6 licee, ci cât mai multe (zeci, dacă se poate), pentru a fi sigură că vei prinde loc undeva. Dacă mai ai întrebări, sunt aici. Îţi doresc mult succes!

   Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Cu drag! Îţi ţin pumnii!

     Reply
 44. LauraB

  Buna ziua! Eu vreau sa merg la mate-info intensiv dar codul pentru mate info simplu, engleza int. si info int. e acelasi. Ce fac?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Laura! Îţi mulţumesc pentru mesaj! Nu ştiu ce să spun despre situaţia descrisă de tine, este puţin probabil ca 3 specializări diferite să aibă acelaşi cod. Dacă eşti sigură că informaţia este corectă şi ai citit cu mare atenţie codul, astfel încât să nu treci unul eronat pe lista ta, atunci îţi recomand să adresezi aceeaşi întrebare şi dirigentului tău sau secretariatului. Ţine-mă la curent, te rog. Îţi ţin pumnii!

   Reply
 45. Cristiana

  Buna ziua,de ce acte am nevoie pt a ma inscrie in Bucuresti(locuiesc in Ilfov),adica am fisa completata corespunzator,fisa medicala,certificatul,buletinul,am nevoie de toate acestea acolo?Mi le cere cineva?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Cristiana! Îţi mulţumim pentru mesaj! În primul rând, vreau să ţii cont de faptul că absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ primesc de la unitatea scolară pe care au absolvit-o fişa de înscriere şi o completează la centrul special de înscriere destinat judeţului în care se doreşte a fi făcută repartizarea. Acum, actele din dosarul de înscriere pe care trebuie să îl depui la liceul la care vei fi admisă, sunt:
   – cererea de înscriere;
   – cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
   – adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la tezele unice şi cu media generală obţinută la evaluarea naţională din clasa a VIII-a;
   – foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
   – fişa medicală.
   Dacă mai ai întrebări, te invit să consulţi această listă de întrebări frecvente ► https://www.admitereliceu.ro/intrebari-frecvente
   Mult succes îţi doresc!

   Reply
 46. Bianca

  Bună seara! Am luat 8,75 și nu am de cât 10optiuni aproape de casa. Am opțiuni cu medie mai mare dar și mai mica este bine atat? Alte opțiuni nu mai am. Pot lăsa asa dacă jos am și cu media 7,50si sus cu 9,40. Mulțumesc mult!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Bianca! Recomandarea mea este să treci mai multe licee în lista ta de opţiuni, chiar şi dacă acelea sunt cu medii mai mari sau mai mici decât a ta. Ai găsit cele 10 opţiuni aproape de casă, bun, trece-le pe acelea în ordinea preferinţelor tale, pe primele 10 locuri, apoi continuă să completezi lista cu alte licee, chiar dacă au medii mai mici de admitere. De asemenea, te rog interesează-te dacă nu cumva ţi-ar plăcea şi alte specializări din cadrul aceluiaşi liceu, caz în care îţi recomand să le treci şi pe acelea pe lista ta! Îţi ţin pumnii şi te rog ţine-mă la curent! Multă baftă!

   Reply
 47. alina_cv

  Ce se întamplă dacă am completat o optinune cu predare bilingvă dar nu am susținut testul. Îmi anulează opțiunea sau întreaga înscriere?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Alina! Îţi mulţumim pentru mesaj! Conform metodologiei, în cazul în care doreşti să fii repartizat la o specializare unde se predă în regim bilingv, trebuie să susţii şi să promovezi acea proba de verificare a cunoştinţelor pentru limba respectivei specializări. Pentru ca opţiunea ta să fie validă, nota obţinută la probă trebuie să fie scrisă pe fişă (informaţie conformă prevederilor Art.11 din Metodologie). Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, opţiunea va fi anulată în momentul repartizării computerizate, dar nu şi înscrierea ta cu totul, ci se va trece la următoarea opţiune, ş.a.m.d., până când se găseşte un liceu la care te vei încadra atât din punct de vedere al mediei cât şi al condiţiilor de admitere. Îţi doresc mult succes!

   Reply
 48. Monica

  Dacă mă înscriu la un liceu privat, mai este necesar să trec prin repartizarea computerizată?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Monica! Îţi mulţumim pentru mesaj! Liceele private nu participă la repartizarea computerizată. Liceul privat unde doreşti să te înscrii îţi poate da o adeverinţă că nu este nevoie să participi la repartizarea computerizată. Mult succes! Îţi ţinem pumnii!

   Reply
 49. Nicoleta

  Buna seara!
  Daca parintii mei sunt plecati din tara iar eu locuiesc cu matusa mea,pot merge cu dansa la completarea optiunilor?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Nicoleta! Îţi mulţumim pentru mesaj! Da, poţi completa opţiunile în fişa de înscriere împreună cu dirigintele şi mătuşa. Îţi ţinem pumnii!

   Reply
 50. cosma

  buna ziua, am completat fisa cu codurile la scoala pt fiica mea, iar ulterior am constatat ca am gresit primele doua pozitii, se poate sa o anulam cererea si sa redepunem alta pana la data finalizarii cererilor sau s-au transmis deja cererile in momentul introducerii lor la secretariatul scolii? va multumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Cosma! Vă mulţumim pentru mesaj! Puteţi face corecţii la fişele de înscriere până pe 4 iulie, inclusiv. Mult succes!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Bianca! Îmi pare rău că s-a întâmplat asta, însă capul sus – mai ai o şansă în toamnă! Îţi las mai jos calendarul etapei II de repartizare:
   A DOUA ETAPĂ DE ADMITERE ÎN ÎMVĂŢĂMÂNTUL LICEAL DE STAT, PENTRU CANDIDAŢII DIN SERIA CURENTĂ ŞI A CANDIDAŢILOR DIN SERIILE ANTERIOARE CARE NU ÎMPLINESC 18 ANI PÂNĂ LA DATA ÎNCEPERII CURSURILOR ANULUI ŞCOLAR 2018 – 2019
   ► 18 iulie 2018 – Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.
   ► 3 septembrie 2018 – Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.
   ► 4 – 5 septembrie 2018 Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.
   ► 3 – 6 septembrie 2018 – Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.
   ► 7 septembrie 2018 – Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.
   ► 7 septembrie 2018 – Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
   Te rog să consulţi calendarul admiterii la liceu, aici ► https://www.examenultau.ro/calendarul-admiterii-la-liceu-2018

   Reply
 51. Noja

  Am media 7.18 si vreau sa stiu daca pot intra la un liceu cu ultima media 7.19 in al doilea semestru.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună! Pentru a te transfera la alt liceu este nevoie ca media ta trebuie să fie cel puţin egală cu ultima medie de la unitatea de învăţământ dorită, deci ultima emdie trebuie să fie cel puţin 7.18. Îţi urez succes!

   Reply
 52. Tudosache Alessia

  Buna ziua,am o intrebare. Daca am intrat la un liceu,si in semestrul al doilea as vrea sa ma transfer,cum ar trebui sa procedez? Stiu doar ca trebuie sa vorbesc cu directorul la liceul de la care vin,si la liceul la care as vrea sa merg. Dar cum sta treaba cu locurile? Daca vreau sa ma transfer si nu mai sunt locuri la liceul la care vreau sa merg?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Alessia! De obicei, în astfel de situaţii, clasele de 28 de elevi se suplimentează cu încă unul-două locuri (până la maxim 30). Condiţia pentru transfer este ca media de admitere să fie cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. Îţi ţin pumnii!

   Reply
 53. Florela

  Bună ziua, fiica mea a intrat la ce liceu a dorit dar nu pe profilul pe care la vrut.Dacă nu vrea să meargă la acest liceu se poate sa se mai inscrie in toamnă la alt liceu?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Fiica dvs. se poate înscrie în a doua etapă a repartizării computerizate, pe locurile rămase libere, neocupate, cu condiţia să nu depuneţi dosarul de înscriere la liceul unde a intrat (termen înscriere: până pe 13 iulie). Lista locurilor libere se va afişa pe 18 iulie. O altă opţiune este să depuneţi dosarul de înscriere la liceul unde a intrat şi să faceţi o cerere de transfer la un alt liceu după primul semestru din clasa a IX-a. Vă urez succes!

   Reply
 54. Florin

  Buna ziua!
  Am o mica problema: Sora mea a completat codurile liceelor intr-o anumita ordine, si a fost repartizata la Colegiul Victor Babes (care cred ca era a 17-a optiune). Nestiind unde se afla acest liceu, nu am avut nicio problema, dar cand am aflat ca este la o distanta foarte mare de casa am inceput sa caut niste solutii. Exista vreo sansa sa se poata inscrie la alt liceu (Dimitrie Bolintineanu de exemplu, care cred ca era a 27-a optiune) daca mai sunt locuri libere si ea are media de admitere de ajuns de mare ca sa poata intra acolo?
  Multumesc anticipat!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Florin! Îţi mulţumim că ne-ai scris! Te apreciez pentru grija faţă de sora ta 🙂 Articolul 54 din Metodologia de admitere la liceu spune că în perioada 16 -18 iulie comisia de admitere judeţeana/a municipiului Bucureşti rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată: situaţii medicale, speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi, etc. Deci şi sora ta se încadrează, din cauza distanţei mari de casă. Te rog, aşadar, să vă adresaţi comisiei de admitere judeţene pentru a obţine transferul surorii tale. Mult succes!

   Reply
 55. razvan

  buna ziua, numele meu este razvan si am o nelamurire in legatura cu repartizarea la licee din acest an , baiatul meu are media 7.76 si a pus la inceputul listei licee unde se incadreaza cu aceasta media si la cod a bifat mate-info la toate, sunt licee care nu au acceptat aceasta medie si nua fost repartizat la un liceu unde nu a bifat acea specialitatea de stiinte,eu cred ca, se pot face si greseli care pot afecta viata copiilor.de exemplu un copil a fost repartizat cu o medie mult mai mica decat 7.76

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua iarăşi, dnule Răzvan! Cu scopul de a vă ajuta şi a vă oferi un răspuns corect, vă rog să mă lămuriţi în privinţa unui aspect: fiul dvs. a fost repartizat la un liceu pe care nu l-a trecut în lista sa? Am înţeles corect?

   Reply
 56. Nicoleta

  Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca copilul meu a fost repartizat la un liceu și eu aș dori sa-l mut la alt liceu la care au rămas locuri libere ce trebuie sa fac si daca se poate rezolva ,cum ??
  Va multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Nicoleta! Pentru a vă transfera copilul este nevoie să finalizeze clasa a IX-a, apoi să depuneţi un dosar de transfer la unitatea de învățământ dorită. Este nevoie ca elevul să aibă media egală sau mai mare decât ultima medie din anul respectiv, la finalul clasei a IX-a. Atenție, însă: transferul se face doar dacă există locuri disponibile la liceul respectiv și doar dacă transferul este aprobat. Vă urez succes!

   Reply
 57. razvan

  este corect ca un copil cu media de 5.07 sa intre la un liceu cu profil mate-info in defavoarea unei medii de 7.76

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dnule Răzvan! Există şi posibilitatea ca un copil cu media 5,07 să fie admis la acel liceu dacă sunt întrunite următoarele condiţii: dacă şi-a completat printre primele opţiuni în fişa sa codul liceului respectiv şi dacă au existat locuri libere la acel liceu. Deci, dacă elevul cu medie mai mică a prins loc liber la acest liceu aflat în topul opţiunilor sale, iar elevul cu media mai mare, dar care şi-a trecut acelaşi liceu spre finalul listei sale de preferinţe, atunci da, este corect. În acelaşi timp, vă rog să reţineţi că elevul cu media 7,76 a avut prioritate faţă de cel cu media mai mică şi a fost plasat de algoritmul de repartizare cât mai sus pe fişa sa de opţiuni, în ordinea în care acesta le-a completat. Vă stau la dispoziţie dacă mai aveţi nelămuriri. Mult succes!

   Reply
   1. Simona

    Recunosc: nu inteleg. Repartizarea se face descrescator, in ordinea mediilor de admitere. Computerul repartizeaza elevii in aceasta ordine, in functie de optiunile exprimate. Deci, daca acest elev (7.76) a avut o medie mai mare, chiar sa fi fost ultima optiune pe Lista sa acea specialitate, ar fi avut prioritate fata de elevul cu o medie de admitere inferioara(5.07), chiar daca aceasta ar fi fost prima sa optiune. Nu???!

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua dna. Voju! În urma procesului de repartizare computerizată, elevii vor fi repartizaţi cât mai sus posibil pe lista lor de preferinţe în funcţie de opţiunile alese şi de media de admitere. Aşadar, nu doar media de admitere este luată în calcul la repartizare, ci şi ordinea în careelevul a trecut specializările în lista sa de opţiuni. Vă dorim mult succes!

     Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Dnule Răzvan, este chiar foarte important acel cod, de aceea este foarte important ca acele coduri să fie trecute corect în fişele de înscriere. Vă stau la dispoziţie dacă aveţi şi alte nelămuriri.

   Reply
 58. Mihaela

  Copilul meu a fost repartizat la un liceu care este foarte departe de casa ( 20 km). El are si probleme de sănătate care nu imi permit sa il las la cămin. Pot să il aduc mai aproape de casa, dat fiind ca la un liceu din apropiere mai sunt locuri? Se poate face ceva in perioada de situații speciale (16-18 iulie)? Ce ma sfătuiți? Mulțumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Stoinescu! Îmi pare rău pentru situaţia nefavorabilă în care se află copilul dvs. Doresc să vă informez că în perioada 16-18 iulie sunt rezolvate situaţiile speciale, printre care se numără şi condiţiile medicale speciale, apropierea de domiciliu, ş.a.m.d. Vă rog să apelaţi la comisia de admitere judeţeană pentru ajutor. Dacă mai aveţi nelămuriri, vă stau la dispoziţie. Mult succes vă doresc!

   Reply
 59. Nicoleta

  Bună seara, am o întrebare, dacă dau examenul la un liceu vocațional din alt oraș și eu nu intru, o să fiu trimisă înapoi în orașul de unde am venit?
  Adică fișa aceea de pe care îmi aleg liceele o să o primesc la liceul unde dau examenul sau la liceul unde sunt acum?
  Vreau neapărat să fac liceul în alt oraș și sunt nedumerită în legătură cu lucrul acesta. Mulțumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Stoinescu! Puteţi apela la comisia specială şi fără să vă înscrieţi la liceul la care a fost admis. Însă, dacă opţiunile de la comisia specială sunt chiar mai nepotrivite, pierdeţi şi locul initial. De aceea, recomandarea noastră este să vă înscrieţi la liceul la care a fost admis şi să mergeţi şi la comisia specială pentru a vedea ce opţiuni vi se oferă. Iată un model de cerere pe care va trebui să o completaţi:
   http://ismb.edu.ro/documente/examene/admitere/2018/Cerere_situatii_speciale_2018.pdf. Vă urez mult succes!Sunt aici dacă mai aveţi întrebări!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Alex! Fişa medicală o obţii de la şcoală. Sunt aici dacă mai ai întrebări. Mult succes!

   Reply
 60. Nicoleta

  Bună ziua! Am o întrebare, dacă dau examenul la un liceu vocational din alt oraș și eu nu intru la liceul respectiv, o să fiu trimisa înapoi in orașul din care am venit?
  Adică fișa aceea pe care trebuie sa o completez o să o primesc la liceul la care dau examenul de capacitate sau la liceul la care dau examenul de admitere? Mulțumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Nicoleta! Liceele vocaţionale nu participă la repartizarea computerizată. Pentru a fi admisă la un astfel de liceu, trebuie să treci de probele de aptitudini specifice, să ai o medie bună de admitere şi să te înscrii la liceul respectiv. Rezultatele se afişează în timp util, astfel încât elevii care nu reuşesc să intre se pot înscrie ulterior la repartizarea computerizată, completând fişa de opţiuni primită de la şcoala gimnazială. Pentru anul acesta, tot procesul s-a întâmplat deja. Îţi doresc succes!

   Reply
 61. Cristina

  Buna ziua! In urma repartizarii am fost admisi conform codului completat de noi la profilul real, matematica informatica. Sunt doua clase una intensiv informatica,alta intensiv engleza. Avem medie buna care sa ne permita intrarea in clasa de intensiv engleza, dar nu avem data proba de aptitudini pt engleza. in conditiile in care sunt locuri libere in aceasta clasa, intrebarea mea este cand este prevazuta in lege data in care pot da din nou probele de aptitudini? Va multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Cristina! A doua etapă a repartizării are loc în luna septembrie, astfel (conform calendarului de admitere la liceu 2018):
   • 3 septembrie 2018 – înscrierea la liceele care organizează probe de aptitudini
   • 4-5 septembrie 2018 – desfăşurarea probelor de aptitudini
   Liceul îţi poate oferi toate detaliile privind data exactă, ora la care începe proba de aptitudini, ş.a.m.d.
   Îţi urez succes!

   Reply
 62. Ionita

  Ce se intampla daca un elev a ramas corigent la o materie trece in vara si el vrea sa se inscrie la liceu. Cum se face inscrierea sau repartizarea la astfel de cazuri?? Stiu decat ca intra la liceu decat cu media 5-8.
  De cine sunt repartizati, mai trebuie sa facem lista cu optiuni?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Andra! În acest caz, trebuie să te prezinţi la etapa a II-a a repartizării computerizate, care va avea loc la toamnă, după calendarul următor:
   • 3 septembrie 2018 – Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.
   • 4 – 5 septembrie 2018 – Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.
   • 3 – 6 septembrie 2018 – Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.
   • 7 septembrie 2018 – Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.
   • 7 septembrie 2018 – Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
   Poţi afla mai multe detalii de aici ► https://www.examenultau.ro/calendarul-admiterii-la-liceu-2018
   Mult succes!

   Reply
 63. Paun Alexandra

  Bună ziua, am o întrebare legata de fisa pe care trebuie sa o complectez la liceu. Acolo scria prima limba pe care am studiat-o iar eu amă pus franceza iar imediat mai jos scria limba pe care o voi studia: unde am pus tot franceza. Restul elevilor din clasa au pus engleza și as vrea sa știi dacă o sa fac și eu la fel de multa engleza cate fac și ceilalți, sau măcar dacă pot modifica intr-un fel și sa fac și eu la fel de multa engleza ca și restul sa nu fac franceza.

  Reply
 64. Alexandra

  Bună seara, am o întrebare legata de fisa pe care am completat-o la liceu. Acolo scria primă limba pe care am studiat-o iar eu am pus franceza deoarece aceasta este prima limba, iar imediat sub era prima limba pe care o voi studia iar eu am pus tot franceza. Restul colegilor de clasa au pus engleza și mă întrebăm dacă o sa fiu singura cu franceza nu-i așa ca o sa fac și eu engleza la fel de mult și cu toți ceilalți?? Sau măcar dacă pot schimba sa fac și eu engleza…

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Alexandra! Îţi mulţumim pentru mesaje! Dacă vei fi singura din clasă care a învăţat franceza, atunci da, vei studia şi tu limba engleză 🙂 Mult succes!

   Reply
 65. Florentina

  Bună seara. Felicitări pentru răbdare! Am citit câteva zeci de comentarii și la unele dintre ele îmi venea să arunc telefonul. Sunteți de apreciat! 🙂

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Vă mulţumesc pentru aprecieri! Încerc pe cât posibil să fiu de ajutor, pentru asta sunt aici 🙂 Mulţumesc încă o dată şi zi frumoasă în continuare! ☼

   Reply
 66. Camelia Elena

  Buna ziua!Anul acesta sunt a 8-a si trebuie sa dau evaluarea nationala.Vreau sa merg la liceul Pedagogic din Bacau pe profil educator-invatator doar ca trebuiesc date probe si nu am voie sa trec alte licee pe foaia de inscriere.Nu vreau sa risc,de aceea zic sa pun un liceu pe profil stiinte sociale si sa ma transfer la sfarsit de clasa a noua cu media de terminare a anului de scoala(cls a 9-a).Se dau probele de intrare,ce se intampla?Imi puteti explica,va rog frumos?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Camelia! Înscrierea la liceul pedagogic şi participarea la probele de aptitudini au loc înainte de începerea repartizării computerizate. Astfel, dacă se întâmplă să nu intri, poţi completa fişa de opţiuni de la repartizarea computerizată. Mult succes!

   Reply
 67. Mihaela

  Buna! Sunt clasa a opta iar media mea a celor tre ani ai mei (5, 6, 7) este de 8.16. Ma tem de media care o voi avea la admitere…as fi vrut sa merg la liceul Pedagogicc ,, P.D.Perpessicius” Brăila. ..cu o medie asa mica as putea intra tinand cont ca anul trecut ultima medie a fost de 8.15?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Mihaela şi la mulţi ani! Îţi mulţumim că ne-ai scris! Te rog să treci cât mai multe opţiuni pe fişa ta de admitere, nu doar liceul respectiv, însă poţi sta liniştită pentru că ai şanse să intri acolo!

   Reply
 68. Geanina

  Buna ziua! As dori sa stiu daca este vreo problema daca fiica mea, eleva la o scoala din Brasov, are cartea de identitate de Bucuresti. Liceul la care vrea sa se inscrie este tot din Brasov. Multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Geanina! Da, este nevoie ca fiica dvs. să aibă buletinul de Braşov pentru a se putea înscrie la liceu în Braşov. Vă urăm succes!

   Reply
   1. Anonim

    Bună ziua am și eu o întrebare am doi băieții gemeni care unul dintre ei a rămas corigent la mate exact în clasa a 8 fratele lui a dat evaluarea și vrea sa între la un liceu dar problema mea cea mare este de cel corigent ca și el vrea la același liceu ca fratele lui ce sa fac ca poate în toamna după ce da corigenta nu o sa mai fie locuri. Va rog frumos sa îmi dați un răspuns ca sunt foarte stresata și eu și mai ales copilul îmi este frica sa nu pățească ceva.

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua! Vă rog să nu vă necăjiţi prea tare, pentru că nu este o situaţie fără rezolvare 🙂 Recomandarea mea este să îl înscrieţi pe fiul care a rămas corigent în a doua etapă de admitere la liceu (pe 23 iulie se afişează situaţia locurilor libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă). Apoi, chiar dacă acesta va intra la alt liceu, în semestrul II îi puteţi face transferul către liceul la care îşi doreşte, unde este şi fratele său. Pentru acest transfer, vă rog să ţineţi cont de 3 criterii importante:
     • transferul se face cel mai devreme în semestrul II al clasei a IX-a;
     • media de admitere a băiatului trebuie să fie mai mare decât ultima medie cu care s-a intrat la liceul fratelui, pentru ca transferul să fie aprobat uşor;
     • dacă media lui nu se va încadra, atunci se poate face transferul în clasa a X-a doar cu condiţia ca media obţinută în clasa a IX-a să fie mai mare decât ultima medie de a IX-a din clasa fratelui.
     Vă ţin pumnii şi vă rog să mă ţineţi la curent!

     Reply
 69. iacob

  buna ziua,as dori sa aflu care sunt posbilitatile de a finaliza studiile pentru un tanar care a depasit cu mult 18 ani, daca exista posibilitatea invatamantului liceal la distanta si/sau online.
  multumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Iacob! Persoanele care au peste 18 ani şi au absolvit doar opt clase se pot înscrie la liceu la forma de seral sau frecvenţă redusă. De asemenea, se poate opta pentru înscrierea la un liceu privat. Mult succes!

   Reply
 70. Iulia

  Bună seara. Am citit comentariile și vreau sa va pun o întrebare. Eu termin cls 12 la FR. Nu am șanse mari sa iau bacul. Ma pot înscrie la facultate Fr.?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Iulia! Din păcate, dacă nu iei BAC-ul nu te poţi înscrie la o facultate (deci nici la Frecvenţă Redusă). Pentru detalii despre cazul tău, însă, îţi recomand să vorbeşti direct la facultăţile dorite. Mult succes!

   Reply
   1. Ionescu

    Buna ziua, in fiecare liceu sunt cateva locuri pentru copii defavorizati ( cred) . La ce se refera acestea?

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dna Ionescu! Acele locuri speciale despre care vorbiţi sunt cele pentru rromi sau copii cu nevoi educaţionale speciale. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a decis că elevii cu cerințe educaționale speciale trebuie să aibă locuri speciale în licee, școli profesionale și universități, la admitere, pe modelul celor alocate rromilor și copiilor din Republica Moldova. Hotărârea a fost luată pe 26 februarie 2020, după ce forul a fost sesizat de către Ana Dragu, psiholog clinician și președintele Asociației Autism Europa Bistrița.

     Reply
 71. kiki

  buna seara,spuneti-mi va rog..in momentul inscrierii copilului la liceu,e nevoie pe parcurs si de acte,adeverinte de salariat din partea parintilor sau nu are legatura cu faptul ca noi,parintii,suntem divortati si lucram ca freelanceri amandoi?..cu mentiunea ca eu nu sunt angajata,deci nu am cum sa aduc vreo adeverinta!..multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Logofatu! Actele necesare pentru înscrierea la liceu sunt:
   – cererea de înscriere;
   – cartea de identitate (dacă este cazul);
   – copie legalizată după certificatul de naştere;
   – adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
   – foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
   – fişa medicală.
   Vă dorim succes!

   Reply
   1. Miron

    Buna ziua!Daca fetita mea are o programare in strainatate la un control medical as putea lasa cuiva ,de incredere, o procura semnata la notar ca sa poata merge acea persoana in locul meu sa completeze formularul si sa semneze?

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună ziua, dna Munteanu! Prima zi de completare a fişelor de înscriere este 3 iulie. Faceţi tot posibilul să fiţi prezentă la înscriere în data de 3 iulie. Dacă nu se poate, luaţi legătura cu dirigintele clasei ca să vă îndrume. Ţineţi-ne la curent! Vă dorim succes!

     Reply
 72. Albert

  Bună ziua, aș vrea să mă înscriu la un liceu însă nu cred că am ce-mi trebuie..
  În primul rând înscrierile sunt în 3-4 zile și deja mi-am luat fișa de eliberare de la școală pentru a putea să dau probele însă nu sunt foarte sigur că voi reuși să intru din cauza mediei mele din clasele V-VIII, Liceul la care doresc să merg este de arte, deja m-am informat însă media de admitere este 8,21 iar eu nu cred că voi putea să intru, aveți vreun sfat?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Albert! Da, încearcă!!! Mai bine să încerci şi să nu reuşeşti decât să nu încerci deloc! În plus, nu pierzi nimic! Dacă nu reuşeşti la liceul de artă, te vei putea înscrie apoi la un liceu cu profil uman sau real şi să îţi continui pasiunea în timpul liber. Te rog să ne ţii la curent! Mult succes!

   Reply
 73. Adi

  Buna seara, fiul meu este in clasa a VII-a acum. Noi locuim in provincie si el învață la un colegiu din provincie. Din toamna ne vom muta in Bucuresti si vrem sa se inscrie după examen la un colegiu din București, la matematica informatica, intensiv engleza. Este obligatoriu sa sustina proba de limba in Bucuresti chiar daca si Colegiul la care el invata acum are acest profil si se susține proba de limba engleza și aici? Se echivaleaza acest examen pt orice Colegiu din București? Multumesc mult.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Da, trebuie să susţină proba de limba în Bucureşti, la colegiul la care doreşte să se înscrie. Legea nu prevede situaţia ca un elev sî susţină proba de limbă la un alt colegiu decât cel la care vrea să fie admis. Mult succes!

   Reply
 74. Daniela

  Nota de la proba de aptitudini(limba engleza) se ia in calculul mediei de la evaluarea nationala? Adica nota de la evaluarea nationala se calculeaza ca medie a celor trei materii( mate, romana, enhleza)? Multumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Daniela! Nu, nota de la proba de aptitudini pentru limba engleză nu contează în calculul mediei de la Evaluarea Naţională.

   Reply
 75. Popescu Livia

  Buna ziua. Copilul meu nu s a putut prezenta la examenul bilingv din motive medicale, poate sa opteze pentru un liceu cu profil bilingv ? Se pot da apoi examenele sau ceva diferente? Il pot muta , in cazul in care exista locuri? Multumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Popescu. Dacă nu s-a prezentat la proba de limba străina, atunci nu poate fi repartizat la un liceu cu profil bilingv.
   Însă, după primul semestru din clasa a IX-a, se poate transfera la o clasă, în anumite condiţii:
   – Media de admitere să fie cel puţin egală cu media ultimului admis
   – Să dea examene de diferenţă
   – Să dea un test de verificare a competenţelor lingvistice
   Toate detaliile despre aceste examene le puteţi afla de la secretariatul liceului cu profil bilingv.
   Ţineţi-ne la curent, vă rugăm! Vă ţinem pumnii!

   Reply
 76. Cristina Mihaela

  Bună ziua! V as ruga sa mi spuneți cum de procedează când un absolvent de clasa a 8-a doreste sa se inscrie la un liceu din alt județ.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Cristina! Este important de ştiut că toate opţiunile pe care le vei completa în fişa de admitere trebuie să fie dintr-un singur judeţ: pot fi din judeţul în care ai terminat şcoala sau dintr-un judeţ diferit. În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special, din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o afli de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

   Reply
 77. Eduard

  Dacă nu iau nota peste 5 la examenul de a 8 a pot trece la liceu sau intru la profesionala? Imi este teama ca nu voi lua 5 la matematică…

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Eduard! Chiar dacă vei lua 5 la matematică, asta nu înseamnă că 5 va fi şi media ta de admitere. Chiar şi aşa, îţi recomand să treci pe fişa ta de înscriere cât mai multe opţiuni, inclusiv licee a căror medie de admitere este chiar puţin mai mare decât media ta finală. Nu îţi pot spune cu exactitate dacă vei intra la liceu sau la profesională, însă îţi pot spune că ai şanse să intri la un liceu, dacă asta este teama ta. Te rog să treci pe fişa ta de înscriere cât mai multe opţiuni! Îţi ţin pumnii! Te rog să mă ţii la curent!

   Reply
 78. Laura

  Buna ziua,
  Am un copil absolvent de clasa a VIII a si este posibil ca in cateva luni sa fim nevoiti sa ne mutam in alt judet. Din ce am vazut in regulamentul privind trasferul intre licee, se precizeaza ca in clasa a IX a doar pe caz de boala se poate transfera un copil in primul semestru, nimic despre schimbarea domiciliului. Care este procedura in acest caz? Multumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Uscat! Procedura de transfer este următoarea, conform secţiunii 7 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR:
   „Secţiunea a 7-a. Transferul elevilor
   Art.135. Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
   Art.136. (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. În situaţii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/ a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie menţionate anterior.
   (2) Elevii din clasele a X-a – a XII-a/a XIII-a se pot transfera, de regulă, la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul. Excepţiile de la această prevedere se aprobă de către consiliul profesoral.
   […]
   Art.141. (1) Elevii din învăţământul liceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, astfel:
   a) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o clasă la alta, cu aceeaşi specializare/calificare profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă;
   b) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare la alta, de la o calificare profesională la alta, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă;
   c) de la un liceu la altul, respectând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, în baza criteriilor prevăzute în prezentul regulament şi în regulamentul intern al liceului la care se solicită transferul;
   d) de la un liceu la altul, schimbând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă, în baza criteriilor prevăzute în regulamentul intern al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul;
   […]”
   Succes!

   Reply
 79. MIHAI

  Buna ziua!Cum se calculeaza media de admitere la liceul teologic profil vocational daca eu am luat la porbe de aptitudini 7.45 cat valoreaza nota si in al doilea rand daca sunt 28 de locuri si 28 de elevi am 100% sanse sa intru daca am iau nota 4 la Matematica si 6_7 la romana la examenul natiional? MULTUMESC!

  Reply
 80. MIHAI

  Sarut mana Doamna Bianca! VA DERANJEZ CU O INTREBARE REFERITOARE LA ADMITEREA LA LICEU. EU MERG LA SEMINARUL TEOLOGIC SUCEAVA.Sunt 28 de candidati si 28 de locuri,Daca iau nota 4 la matematica si nota 6_7 la romana am sanse sa intru nu.i asa? Mediile 5.8 Au fost de 8.10 respectiv 8.50 La probele de aptitudini am luat 7.45 va rog ajutati.ma sa ma lamuriti ca sunt niţel speriat..!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Mihai! Îţi mulţumesc pentru mesaje. Îţi voi răspunde aici la ambele comentarii ☺ Din câte am reuşit să aflu chiar de pe site-ul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Suceava, metodologia de organizare și desfășurare a admiterii este următoarea:
   „La seminariile teologice ortodoxe, cursuri de zi, se pot înscrie absolvenţi de gimnaziu care au media generală de absolvire a claselor V-VIII minimum 7,00 şi media la purtare în clasele V-VIII minimum 9,00.
   La solicitarea conducerii cultului ortodox, pot fi admişi la seminariile teologice liceale ortodoxe, cursuri de zi, pe locurile rămase libere, şi vieţuitori din mănăstiri, absolvenţi de gimnaziu, care au depăşit vârsta de 18 ani.
   Înscrierile se fac la unităţile şcolare respective. Dosarul de înscriere va cuprinde:

    cerere de înscriere;
    cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificat de naştere, în copie legalizată;
    adeverinţă cu notele și media generală obținute la Evaluarea națională din clasa a VIII-a;
    foaie matricolă pentru clasele V – VIII, cu calculul mediei generale;
    anexa la fişa de înscriere, urmând ca, ulterior, să se aducă şi fișa de înscriere, în original, eliberată de unitatea de învățământ gimnazial;
    fişa medicală (original) a candidatului de la naştere până în prezent şi adeverinţă medicală cu vaccinările (aviz epidemiologic);
    certificat de botez (ortodox) – copie legalizată;
    recomandarea Consiliului parohial;
    binecuvântarea Chiriarhului locului (a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PIMEN).”

   Dacă vrei să îţi calculezi media de admitere la acest liceu, te rog să intri aici ► https://www.examenultau.ro/calculator-medii
   Îţi ţin pumnii! Mult succes!

   Reply
 81. MIHAI

  Ce v.am intrebat eu si ce mi.ati raspuns am intrebat daca is 28 de copii si 28 de locuri am sansa sa intru si eu daca iau 4 la mate si 6 respectiv 7 la romana?!!!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Mihai, în textul de mai jos scrie foarte clar care este media minimă de admitere. Pentru mai multe detalii, te rog să contactezi liceul respectiv. O zi bună.

   Reply
 82. Victor Ioan

  Buna seara am si eu o intrebare.Daca mie imi iese media7,52.Iar cea mai mica medie (din anul 2018) de la liceul in care vreau sa intru este 8,00 si ramane un singur loc liber pot fi repartizat in acel liceu?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Victor! Recomandarea mea este să treci şi acea opţiune, chiar dacă este o diferenţă între media ta şi ultima medie de admitere. Ai şanse să ocupi tu acel singur loc disponibil, dacă nu sunt alţi candidaţi pentru acelaşi loc cu medie mai mare ca a ta şi care să fi trecut acest liceu drept opţiune mai sus pe fişa lor de înscriere decât tine. Îţi urez succes!

   Reply
 83. Ioana

  Cum.se face repartizarea in clasa dorita dacă la. liceul dorit există 4 clase cu același cod? Toate sunt de informatică, dar una e.engleza intensiv, alta web design etc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Ioana! Spune-mi, te rog, cum se numeşte liceul la care faci referire.

   Reply
   1. Ioana

    Buna ziua !
    Este vorba de Colegiul Vasile Lucaciu, Baia Mare
    4 clase cu acelasi cod -124

    Reply
 84. Ioana

  Aceeasi situatie la Colegiul National „Gheorghe Sincai”, unde sunt 5 clase cu acelasi cod.
  Probabil se repartizeaza in momentul inscrierii la liceu, tot in functie de medie si optiune?
  Citeam undeva ca poate conteaza in acel moment si media de la testarea la engleza, in cazul clasei mate-info engleza intensiv…

  Reply
 85. Stepan Florin

  Buna ziua !
  As dori sa va intreb pentru ca am primit mai multe raspunsuri diferite si vreau sa stiu clar de la cineva care este bine informat referitor la urmatoarea problema.
  Daca mai multi elevi care aplica pentru acelasi liceu si cu acelasi profil au media egala cum se face departajarea intre ei daca nu mai sunt locuri disponibile ? (luand in calcul ultima medie de intrare cu 3-4 elevi la egalitate)

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Florin! Luând în calcul situaţia ipotetică descrisă de tine, elevul care va fi repartizat acolo va fi cel care a optat pentru liceul respectiv pe locul cel mai înalt în fişa sa de opţiuni. Mult succes îţi dorim!

   Reply
 86. George Toma

  Este adevarat ca daca nu am medie de prima obtiune la a doua obtiune intru dupa cei care au pus prima obtiune la a doua mea obtiune chair daca am media mai mare ca si ei???

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună George! Algoritmii care repartizează elevii la liceu iau în calcul mai multe criterii, principalele fiind: locul pe care ai trecut liceul respectiv şi media de admitere. Ministerul Educaţiei recomandă să completezi pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Mult succes!

   Reply
 87. Maria

  Buna ziua !! As dori sa stiu pentru ce sunt brosurile daca ati putea sa imi explicati si despre ce coduri este vorba .Codurile vor aparea pe brosuri ???

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Broșura cuprinde informații legate de admiterea în învăţământul liceal, învăţământul şi învăţământul dual și reprezintă un ghid util atât pentru absolvenții clasei a VIII-a cât și pentru dvs., părinții, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a. În brpşură există o secţiune specială pentru completarea fişei de înscriere la liceu, în care vă este explicat cum identificaţi codurile aferente liceelor, cum le completaţi în mod corect în fişa de înscriere şi conform căror criterii. Vă stăm la dispoziţie dacă aveţi şi alte nelămuriri. Vă dorim succes!

   Reply
 88. Anonim

  Buna! Daca la examen in coltul tipizat unde scrie localitate am scris localitatea de unde sunt si nu localitatea unde am dat examenul mi se poate anula lucrarea? Dirigintele mi-a spus ca nu

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună şi îţi mulţumim pentru mesaj! Nici eu nu cred ca că ţi s-ar anula lucrarea pentru asta 🙂 Îţi ţin pumnii!

   Reply
 89. mihaela

  Care e procedura pentru contestatii? E necesar sa mearga elevul insotit de parinte sau doar un parinte?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună dimineaţa! Contestaţiile pot fi depuse doar în aceeaşi zi, pe 25 iunie, între orele 14:00-20:00. Pentru a depune contestaţie, elevul trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care va cere reexaminarea lucrării. Elevii şi părinţii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să vadă lucrarea proprie numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte sau reprezentant legal. Vă dorim succes!

   Reply
 90. Mihaela

  Poate depune cererea de contestație doar părintele, fără ca elevul să fie prezent? E necesară prezența elevului cand se depune cererea de contestație? Multumim pentru raspunsurile dv bine documentate!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Vă mulţumesc şi eu pentru aprecieri 🙂 În Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019, la Art.9. se precizează următoarele: „Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali al acestuia.” Nu se precizează exact cum că ar fi obligatorie prezenţa elevului, minor de altfel, aşadar este posibil să fie suficientă doar semnătura acestuia pe cerere. Vă dorim succes!

   Reply
 91. Ana-Maria

  Buna ziua,
  Sunt absolvent de gimnaziu an 2019, am dat evaluarea nationala si as dori sa stiu urmatoarele:
  * daca sunt cu domiciliul in Neamt si pe fisa de optiuni trec pe primul loc un liceu din Iasi am voie ca la a doua optiune sa trec un liceu din Neamt ( ma intereseaza dor un singur liceu din Iasi, daca nu sunt admisa acolo as vrea sa raman la licee din judetul meu)
  * chiar daca, dupa afisarea notelor de la evaluare am medie mai mare decat ultimul admis in 2018 exista riscul sa nu fiu repartizat ?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Ana – Maria! Îţi voi răspunde pe rând:
   * Este important de ştiut că toate opţiunile pe care le vei completa în fişa de admitere trebuie să fie dintr-un singur judeţ: pot fi din judeţul în care ai terminat şcoala sau dintr-un judeţ diferit. În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special, din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o afli de la inspectoratul şcolar.
   * Am nevoie de mai multe detalii ca să îţi pot răspunde cu acurateţe. Tu vrei să ştii dacă există şanse să nu fii admisă la niciun liceu? În cazul acesta, răspunsul este că nu, undeva vei fi repartizată, în funcţie de opţiunile pe care le treci în fişa ta de înscriere. Dacă întrebarea ta este dacă sunt şanse să nu fii repartizată la un liceu anume, pentru care ai media mai mare decât a ultimului admis în liceul respectiv în 2018, atunci răspunsul este că da, se poate să nu intri la acel liceu, chiar dacă bifezi criteriul de medie, întrucât sunt şi alte criterii luate în calcul, precum poziţia pe care o ocupă specializarea din liceul respectiv pe fişa ta înscriere. Mai exact, dacă există încă cel puţin un alt elev cu media egală cu a ta şi care optează pentru aceeaşi specializare de la acelaşi liceu, însă în fişa sa de opţiuni şi-a trecut specializarea respectivă pe un loc mai înalt decât tine, atunci sunt şanse ca elevul respectiv să fie admis şi tu nu.
   Sper că am reuşit să îţi răspund. Dacă nu am înţeles corect ce ai vrut să mă întrebi, te rog să revii 🙂 Îţi doresc mult succes, Ana – Maria!

   Reply
 92. CORINA

  Buna ziua! pentru a mi putea inscrie copilul la liceu, este nevoie sa aibe minim 5 la ambele probe?
  multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Şi absolvenţii care nu au obţinut media peste nota 5 la Evaluare Naţională vor intra la liceu, chiar şi cu medii de 2,3 sau 4. Mult succes!

   Reply
 93. Anonim

  Buna ziua!
  Data completarii fiselor pentru repartizarea la liceu este una fixa sau depinde de fiecare scoala?

  Reply
 94. Anne

  Buna ziua, daca as lua 4 la romana iar 5 la matematica asta ar insemna ca am picat?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Anne! Absolvenţii care au obţinut media sub nota 5 la Evaluare Naţională vor intra ;i ei la liceu 🙂 Mult succes!

   Reply
 95. Marius

  Se poate inscrie un copil la mai multe licee din doua localități diferite din județe diferite? Adica poate completa doua formulare? Cate unul pentru fiecare judet? Multumesc.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Marius! Din păcate, nu este permis ca pe o fişa de înscriere să figureze licee din judeţe diferite. Toate opţiunile trebuie să fie dintr-un singur judeţ: pot fi din judeţul în care ai terminat şcoala, sau dintr-un judeţ diferit. În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special, din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o afli de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

   Reply
 96. Cristina

  Buna ziua,
  Din pacate, cu media 6,70 nu avem prea multe optiuni la liceele teoretice, asadar voi lua in considerare si optiunile pentru licee si colegii tehnice. Insa pentru a face totusi alegerea corecta, vreau sa stiu daca la aceste filiere tehnologice se da, la final de clasa a 12 a, bacalaureat, sau este vorba doar de 2, respectiv 3 ani de studiu. Din informatiile culese de pe siteurile acestora, reiese ca exista examen de bacalaureat la fi al, insa din brosurile primite la targul educational, inteleg ca nu. (Precizez ca in brosuri specifica ca poate exista posibilitatea continuarii studiilor pentru diploma de bacalaureat… ceea ce ma deruteaza putin). Va multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna va doresc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Iordache! Vă mulţumim pentru mesaj!
   Filiera tehnologică se împarte în două:
   • clase de liceu tehnologic (sau colegiu tehnic)
   • clase de şcoală profesională
   Într-un liceu tehnologic mare pot exista clase de liceu tehnologic, clase de profesională, dar şi clase de teoretic. De exemplu, 2 clase de a IX-a de tehnologic, una de profesională şi una teoretică – mate-info.
   Clasele de liceu tehnologic durează 4 ani şi se finalizează cu Bacalaureat.
   Clasele de profesională durează 3 ani şi nu se dă Bac-ul la final. Probabil astfel de clase aţi văzut în acele broşuri şi de aceea, tot pentru liceul respectiv aţi văzut pe site că se dă Bac.
   In broşura cu codurile liceelor, opţiunile sunt doar pentru licee teoretice şi clase tehnologice, finalizate cu Bac. Înscrierea la şcoala profesională urmează un alt traseu, diferit de repartizarea computerizată. Astfel că orice coduri aţi alege, nu aveţi cum să ajungeţi la o clasă de profesională. Vă doresc succes!

   Reply
 97. Adriana

  Buna ziua .Am un copil care a terminat cu nota mare dar vrea sa plece in Anglia.intrebarea mea este urm.dupa repartizarea la liceu se poate cumva îngheța anul sau anii daca in caz se va răzgândi și nu ii va plăcea acolo sa se poata intoarce la liceul la care a intrat?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună dimineaţa!

   Conform R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014, Art. 206. – (1) Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu la forma cu frecvenţă încetează la vârsta de 18 ani.
   Persoanele care nu şi-au finalizat învăţământul obligatoriu până la această vârstă şi care au depăşit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei îşi pot continua studiile, la cerere, la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.
   (2) Persoanele care au depăşit cu mai mult de patru ani vârsta clasei în care puteau fi înscrişi şi care nu au absolvit învăţământul primar până la vârsta de 14 ani, precum şi persoanele care au depăşit cu mai mult de patru ani vârsta clasei în care puteau fi înscrişi şi care nu şi-au finalizat învăţământul secundar inferior, gimnazial, pot continua studiile, la solicitarea acestora, şi în programul „A doua şansă”, conform metodologiei aprobate prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale.”
   De asemenea, este important de reţinut:
   „Art. 150. – (1) Calitatea de elev încetează în următoarele situaţii:

   d) la cererea scrisă a elevului major sau a părintelui/tutorelui legal, caz în care elevii se consideră retraşi;…
   Art. 92. -…
   (4) Elevii repetenţi, retraşi sau exmatriculaţi cu drept de reînscriere, din învăţământul de zi, se pot reînmatricula, la cerere, la acelaşi nivel, ciclu de învăţământ şi, după caz, ruta de profesionalizare, la invatamantul de zi, în următorii 2 ani consecutivi, redobândind calitatea de elev.”

   În încheiere, recomandarea noastră este să vă adresaţi, pentru început, dirigintelui sau directorului liceului, pentru a vă ghida paşii următori. Vă doresc mult succes!

   Reply
 98. Lala band

  Buna! Peste cateva zile urmează sa am un test de repartizare, doarece la acel profil sunt multi copii ce vor sa fie admisi(mai exact profilul este hairstilyst). Si mi s-a spus ca doar cei cu notele mai mari vor fi admisi. Iar eu vreau sa va intreb despre ce va fi acel test, deoarece nu mi s a spus , din romana sau din matematica? Tatăl meu sune ca va fi despre cultura generală. Chiar nu stiu ce sa fac, ma puteti ajuta?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Leonora! Nu reiese din comentariul tău dacă este vorba de un liceu privat, o postliceală, o clasa de dual…Cel mai bine este să întrebi direct la şcoală, astfel de teste sunt întocmite de profesorii din fiecare şcoală. Aceştia ştiu cel mai bine în ce constau testele şi cum este bine să te pregăteşti pentru ele. Succes!

   Reply
 99. Urse Madalina

  Buna ziua. Între 3-7 iulie nu suntem in țară, ceea ce înseamnă că nu pot să completez fisa ptr repartizarea in licee a copilul.. Cum as putea sa procedez? Ce sa fac? La notariat nu pot face o procură prin care sa delege pe cineva sa ma reprezinte in aceasta situație. Ce sa fac?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Mădălina! Da, se poate obţine o procură de la notar în situaţia descrisă de tine. Mult succes!

   Reply
 100. Marcel

  Bunã seara!Am si eu o nelamurire.Daca nu intru la prima optiune la cea de a doua are prioritate alt copil care a pus optiunea respectiva prima chiar daca are nota mai mica,sau se ia dupa nota mai mare.Multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Marcel! Ambele sunt criterii importante pentru repartizarea automată, însă opţiunea bate media! Mult succes!

   Reply
 101. Gabriela Nitu

  Buna ziua,
  Care este formula de calcul ? Aici pe site este o formula , am calculat iar rezultatul este cel pe care mi l-ati trimis si pe mail.
  Am gasit si formula asta tot pentru 2019 , rezultatul fiind diferit.
  MA= 0,2 X ABS+0,8 X EN

  Va rog frumos, ma puteti lamuri ? Va multumesc anticipat!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Gabriela! Formula ta este corectă! Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2019 este: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN, unde:
   • MA = media de admitere;
   • ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII;
   • EN = media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţionala, clasa a VIII-a

   Reply
 102. Alexandra

  Buna ziua! Media mea de admitere este 8,92 in urma contestatiilor unde media mea a scazut enorm. Pot pune ca optiune licee unde s-a intart cu media 9.3-9.4? Intre ce medii mi-as putea selecta optiunile? Multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Alexandra! Recomandarea mea este să treci cât mai multe opţiuni pe fişa ta de înscriere, chiar dacă acestea au medii de admitere mai mari decât a ta! Nu există un interval exact de medii în care trebuie să te încadrezi cu opţiunile tale, tocmai de aceea te rog să treci cât mai multe cu putinţă, inclusiv pe cele de 9,3 – 9,4! Mult succes îţi doresc!

   Reply
 103. Florin

  Bună ziua,

  Aș dori să știu de ce liceele vocaționale nu respectă aceeași regulă de repartizare computerizată ca celelalte licee.
  Copilul meu a susținut probele la un astfel de liceu (a obținut note foarte bune, 10 și 8,50), iar cu media de la evaluarea națională ar avea o medie finală de peste 9,00, cu care ar intra la un astfel de liceu (arte plastice).
  DAR nu acest liceu este prima sa opțiune. Nu știe sigur dacă va intra la liceul uman la care ar dori în primul rând să intre, iar liceul de arte ne impune să renunțăm, practic, la toate celelalte opțiuni și să specificăm clar dacă dorim liceul de arte.
  De ce nu poate fi trecut un astfel de liceu ca o a doua opțiune? (repet, are probele preliminarii și eliminatorii trecute, nu ar reprezenta un impediment în cazul în care nu ar prinde un loc la prima opțiune – un alt liceu/profil).

  Și o altă întrebare: de ce apare liceul vocațional respectiv în lista de opțiuni din broșura de admitere dacă nu poate fi trecut ca opțiune secundară sau terță etc.?

  Mulțumesc anticipat pentru lămuriri!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dnule Florin! Nu ştiu să vă spun „de ce”, însă conform metodologiei OMEN nr. 4432/29.08.2014, aceasta este procedura 🙂 Mult suces vă doresc!

   Reply
 104. Nasturica

  Daca eu am media 8.88 si eu nu intru la prima mea optiune, dar am a doua optiune aceeasi pe care o are alt copil cu media 7.20, doar ca el o are prima, el intra inaintea mea?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună! Ambele sunt criterii importante pentru repartizarea automată, însă opţiunea bate media! Mult succes!

   Reply
   1. ADA STANCU

    dar cred ca nu are cum sa intre elevul cu 7.20 inaintea celui cu 8.88. Cand se ajunge la elevul cu media 8.88, nu se trece la urmatorul pana nu se repartizeaza cel cu 8.88. Deci nu are cum sa intre inainte cel cu 7.20. Nu e asa?!?

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Ada! Ai înţeles corect, ordinea în care sunt repartizaţi elevii este cea a mediilor – mai întâi mediile de 10, apoi cele de 9,99, de 9,98 etc. Deci, elevul cu media 8,88 va fi repartizat primul, însă în funcţie de opţiunile sale din fişa de admitere! Aşadar, dacă ambii elevi din situaţia ipotetică descrisă de tine au optat pentru liceul X, însă elevul A, cu media 8,88 a trecut liceul X drept opţiunea 5, de exemplu, iar elevul B, cu media 7,20 l-a trecut drept prima sa opţiune, exista, bineînţeles, şanse să fie admis elevul B la liceul X, întrucât algoritmul de repartizare îl poate plasa pe elevul A la una dintre primele 4 opţiuni ale sale fără să mai ajungă la opţiunea cu numărul 5, şi anume liceul X. Sper că am explicat pe înţelesul tău 🙂

     Reply
 105. Lore

  Buna ziua! As dori sa stiu daca dupa ce am completat fisa de inscriere si dupa ce voi fi admis la un liceu, eu trebuie sa merg cu parintii mei la acel liceu ?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Lore! Îmi pare rău, nu înţeleg ce mă întrebi. Te rog să îmi dai mai multe detalii.

   Reply
 106. Teo

  Buna ziua. Pentru admiterea la o clasa care are mentiunea „engleza intensiv” (nu bilingv) este necesar testul de limba? Algoritmul de repartizare elimina optiunea pentru aceasta clasa in absenta testului indiferent de media de la evaluare?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Teo! Testul de limbă este obligatoriu, iar candidatul trebuie să obţină minim nota 6 la acest test. Totuşi, prin excepţie de la această regulă, liceele pot înfiinţa clase pentru nivel începători, fără susţinerea de probe de verificare a cunoştinţelor de limbă. Găseşti informaţia in brosura de admitere, unde ar trebui să se specifice în dreptul clasei respective că nu se susţine proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă. Dacă nu, liceul respectiv îţi poate oferi această informaţie. Îţi doresc mult succes!

   Reply
 107. Rodica

  Bună seara! Dacă am obținut la EN nota 06,50, până la ce note putem completa fisele de opțiuni ca sa fie în „mod realist „?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Rodica! Recomandarea mea este să treci cât mai multe opţiuni pe fişa ta de înscriere, chiar dacă unele licee au medii de admitere mai mari decât a ta! Nu există un interval exact de medii în care trebuie să te încadrezi cu opţiunile tale, tocmai de aceea te rog să treci cât mai multe cu putinţă! Mult succes îţi doresc!

   Reply
 108. Alina

  Buna dimineața..doresc sa știu dacă pot pune toate trei opțiunile de la un singur liceu apoi iar toate optiunile de la alt liceu și apoi o sigură opțiune de la alt liceu?? bineînțeles în funcție și de media de intrare.calculatorul poate sa te duca de la o opțiune la alta în același liceu?? mulțumesc și aștept raspuns

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Alina! Poţi trece orice specializare în fişa ta de înscriere, chiar dacă acestea sunt de la acelaşi liceu. Important este ca acestea să reflecte preferinţele tale. Mult succes!

   Reply
 109. Preda Lucia

  Bună ziua! Am o nelămurire în ceea ce privește calculul mediei de admitere. În broșura primită de la școală formula prezentată este diferită: MA= (ABS+4EN ): 5, iar aici formula este MA= (ABS+3EN): 4. Problema mea e că sunt rezultate diferite . Exemplu : (9,62+4 ×6,75) :5=7,324 , iar în celălalt caz : (9,62+ 3×6,75 ): 4=7, 467 Deci, care este calculul corect? Vă mulțumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Media de admitere la liceu în baza căreia se face înscrierea în clasa a IX-a a abosolvenților din învățământul gimnazial se calculează ca medie ponderata între media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere. Aşadar, calculul mediei de admitere se face după următoarea formulă: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN , unde:
   • MA = media de admitere;
   • ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
   • EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.
   Calculul mediei de admitere în colegiile militare pentru anul școlar 2019-2020 se calculează, diferit: MFA = 0,3 MA + 0,7 NT, unde:
   • MA = media de admitere calculată conform punctului I;
   • NT = notă la testul tip grilă de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limbă și literatură română și Matematică;
   • MFA = media finală de admitere.

   Reply
 110. Lupei Catalina

  Buna ziua! Fetita mea are media 7,95 iar la liceul unde ar vrea ea sa intre ,ultima medie anul trecut a fost 8,01. Daca nu intra la liceul acesta,la optiunea nr 2 ,unde anul trecut ultima medie a fost 7,82 ,exista posibilitatea ca sa nu intre la a doua optiune in fata celui care are sa zicem 7,60 doar ptr faptul ca el a ales prima optiune si ea a ales a doua optiune?Va multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Lupei! Ordinea în care sunt repartizaţi elevii este cea a mediilor – mai întâi mediile de 10, apoi cele de 9,99, de 9,98 etc. Deci, fiica dvs. cu media 7,95 va fi repartizată înaintea elevului cu media 7,60, însă în funcţie de opţiunile sale din fişa de admitere! Este foarte important de reţinut că dacă algoritmul de repartizare o plasează deja pe fiica dvs. la prima sa opţiune completată în fişa de admitere, în mod cert nu va mai coborâ până la a doua sa opţiune.

   Reply
 111. ADA STANCU

  Buna seara,
  imi puteti spune codul pt limba moderna: franceza? Nu il gasesc in brosura, asa cum este specificat in metodologia de completare a fisei.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Ada! Îmi pare rău, nu ştiu la ce liceu te referi.

   Reply
 112. Vlad

  Daca am media 6,96 pot sa intru la un liceu la care ultima medie anul trecut a fost 7,15.Tinand cont că pun ca prima opțiune acel liceu

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Vlad! Din păcate nu îţi pot spune cu certitudine că da sau nu. Tot ce poţi face este să treci liceul respectiv în fişa ta de opţiuni şi să speri că prinzi loc 🙂 Îţi ţin pumnii!

   Reply
   1. Alex

    Buna seara. As dori sa aflu daca un copil care are media 9.30 si pune prima optiune liceul X intra in fata fiicei mele care are media 9.35 si a pus liceul X la optiunea 2 sau se solutioneaza copilul cu media mai mare si apoi se trece la cel cu medie mai mica deoarece ati prezentat doua variante.

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Alex! Ţi-am răspuns foarte detaliat la unul dintre cele 7 comentarii 🙂 Sper că îţi este de ajutor.

     Reply
    1. Alex

     Daca un copil are media 9.30 si pune liceul X pe prima pozitie va intra inaintea copilului cu media 9.35 care a pus liceul X pe pozitia 2 sau se va solutiona copilul cu media 9.35 si pe urma cel cu media 9.30 ? Dumnavoastra ati dat ambele varianbte ca posibile.

     Reply
   2. Alex

    Buna dimineata. Am o nelamurire, odata ziceti ca intra copilul cu media 8.10 si pe urma este repartizat copilul cu media 8.00 si odata ziceti ca intra copilul cu media 8.00 inaintea copilului cu 8.10 deoarece si-a trecut prima optiune iar cel cumedia 8.10 a doua optiune chiar daca acesta nu a fost repartizat. va rog sa explicati mai clar .

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Alex. Îţi răspund şi aici 🙂 Da, mai întâi este repartizat elevul cu media mai mare. Ordinea repartizării, însă, nu este acelaşi lucru cu ordinea preferinţelor trecute în fişele de admitere 🙂

     Reply
 113. Mihnea

  Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca la depunerea dosarului la liceul unde am fost repartizat trebuie sa fiu si eu prezent, sau e suficient doar parintele?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Mihnea! În mod normal este nevoie de ambii să fiţi prezenţi. Însă îţi recomand să pui aceeaşi întrebare şi la liceu, dacă tu nu te-aai putea prezenta. Mult succes!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Vlad! Transferul se face cel mai devreme în semestrul II al clasei a IX-a. Media ta de admitere trebuie să fie mai mare decât ultima medie cu care s-a intrat la liceul la care vrei să te trasnferi, pentru ca transferul să fie aprobat uşor. Dacă media ta nu se va încadra, atunci se poate face transferul în clasa a X-a doar cu condiţia ca media obţinută în clasa a IX-a să fie mai mare decât ultima medie de a IX-a din clasa în care vrei să te transferi. Îţi ţin pumnii! Mult succes!

   Reply
 114. Anonim

  Un copil care are media 9.30 si a pus la prima optiune liceul X poate intra in fata fiicei mele care are media 9.35 si a pus liceul X la.pozitia 2 sau se solutioneaza copilul cu media 9.35 si pe urma cel cu media 9.20 deoarece ati prezentat doua variante .

  Reply
 115. Alex

  Buna dimineata. Am o nelamurire, odata ziceti ca se va repartiza copilul cu media 8.00 dupa cel cu media 8.10 si odata ziceti ca se va repartiza copilul cu media 8.00 primul daca a pus prima optiune iar cel cu 8.10 a doua optiune. are prioritate media sau optiune in clasament?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Alex! Niciunde nu am scris că va fi repartizat copilul cu media mai mică înaintea celui cu media mai mare 🙂 Încerc să îţi explic cât mai simplu, ca să mă fac înţeleasă. Să reiau: repartizarea automată se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere – mai întâi cei cu 10, apoi cei cu 9,99, apoi cei cu 9,98 etc. Algoritmul de repartizare parcurge lista ta de preferinţe şi te plasează cât mai sus pe această listă. Aşadar, în exemplul dat de tine, elevul A are media 8,10 şi elevul B are media 8,00. Ambii aplică pentru liceul X, elevul B trecându-l pe locul 1 în lista sa de preferinţe, iar elevul B trecându-l pe locul 2 în lista sa de preferinţe. În această situaţie, există şanse (nu certitudini!) ca elevul A să fie plasat la liceul pe care l-a trecut pe locul 1 în lista sa de preferinţe, deci înaintea liceului X, şi, în mod evident, algoritmul să nu mai parcurgă restul listei de preferinţe a acestui elev, întrucât l-a plasat deja. Simultan, elevul B, care ipotetic vorbind ar întruni toate condiţiile de admitere la acest liceu, poate fi plasat la liceul X din aceleaşi motive ca elevul A – pentru că are şansa de a fi plasat la liceul pe care l-a trecut pe locul 1 în topul său de preferinţe, deci la liceul X. Sper că am fost mai clară acum 🙂

   Reply
 116. teodora

  Buna ziua,puteti sa mi spuneti va rog, daca diploma de absolvire cls.5-8 trebuie semnata neaparat de copil(nefiind in localitate),sau se poate si de parinte,acest document nu l am vazut trecut in documentele necesare ptr inscrierea la liceu,trebuie totusi?Multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Nu este nevoie de această diplomă 🙂 Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:
   a) cererea de înscriere;
   b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;
   c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;
   d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
   e) fişa medicală.
   Vă doresc succes!

   Reply
 117. Bogdan Andrei

  Buna ziua! M-am înscris la colegiul Mihai Eminescu ( a fost prima mea opțiune ). Daca sunt acceptat trebuie sa susțin proba pt engleza intensiv? Daca susțin proba și nu reușesc, ce se întâmplă. Acolo am înțeles că au și clasa de intensiv franceza. Daca nu reușesc la engleza, mă transfera fara sa susțin proba la intensiv franceza ? Daca nu, ce se întâmplă cu mine. Am înțeles că probele se susțin în septembrie, când toate locurile vor fi ocupate.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Bogdan! Da, vei susţine o probă de verificare a cunoştinţelor – în scris şi oral – şi vei primi o notă. Însă înscrierea la clasa de engleză intensiv sau franceză intensiv se va face în ordinea descrescatoare a mediei de admitere. Mult succes!

   Reply
 118. Andrei

  Buna ziua. Daca sunt din provincie si am depus optiunile pentru licee in București, cand si unde voi putea vedea la ce liceu am fost repartizat? Mulțumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Andrei! În cazul în care optezi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special din judeţul respectiv. Dacă ai făcut deja asta, atunci, conform Calendarului de Admitere la Liceu în 2019, pe 12 iulie 2019 are loc repartizarea computerizată. În aceeaşi zi, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizati din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Mult succes!

   Reply
 119. G

  Buna ziua as dori sa stiu daca mai este necesara copie legalizata dupa certificatul de nastere?Si daca este obligatorie prezenta parintilor la depunerea dosarelor la liceu?poate veni sora mea cu mine?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Cristina! Dosarul de înscriere la liceu trebuie să conţină:
   • cererea de înscriere;
   cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata;
   • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, din clasa a VIII-a;
   • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
   • fişa medicală.
   Deci, da, este nevoie de copie legalizată după certificatul de naştere. În mod normal, este nevoie de prezenţa părinţilor sau al unui tutore legal, întrucât eşti minoră. Dacă, însă, nu te poate însoţi un părinte la depunerea dosarului, îţi recomand să vorbeşti direct la şcoală şi să întrebi dacă te poate însoţi sora ta.
   Îţi doresc succes!

   Reply
 120. Raluca Popa

  Ce acte sunt necesare pentru inscrierea la liceu? Copia de pe certificatul de nastere LEGALIZATA este necesara, sau se poate folosi o copie normala?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Raluca! Pentru admiterea la liceu este nevoie de:
   • cererea de înscriere;
   • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de nastere, în copie legalizată;
   • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
   • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
   • fişa medicală.
   Mult succes!

   Reply
 121. Teodor

  Hei.Daca am fost repartizat la un liceu foarte departe de locul unde locuiesc, exista vre-o posibilitate de a ma transfera sau ceva de genul asta??

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Teodor! Pe 19, 22 şi 23 iulie se vor rezolva situaţiile speciale de către comisia judeţeana de admitere. Cei de la şcoala unde ai absolvit sau cei de la Inspectoratul Judeţean te vor ajuta să depui o cerere pentru transferul la un liceu în apropiere de domiciliu. Pentru a te transfera la un liceu mai aproape de casă va trebui să alegi din lista liceelor care mai au locuri libere. De asemenea, media ta trebuie să fie mai mare decât ultima medie de admitere la liceul respectiv. Mult succes!

   Reply
 122. Elena

  Bună seara! De unde se ia cererea de înscriere pentru liceu care se pune la dosar?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Elena! Vei primi o cerere tip de la școală. Mult succes!

   Reply
 123. Lebădă GABRIELA

  Dacă elevul care are media la examen 8.09 si bilingv 7,95 a fost repartizat la un liceu din judet la 40 km distanta (dintr-o greșeală nu că si ar fi dorit) ce am putea face ca sa remediem situația aceasta .Vă rog să mă sfătuiți .

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Gabriela! Pe 19, 22 şi 23 iulie se vor rezolva situaţiile speciale de către comisia judeţeana de admitere. Cei de la şcoala unde a absolvit elevul sau cei de la Inspectoratul Judeţean pot ajuta elevul să depună o cerere pentru transferul la un liceu înapropiere de domiciliu. Pentru a se transfera la un liceu mai aproape de casă va trebui ca elevul să aleagă din lista liceelor care mai au locuri libere. Media elevului trebuie să fie mai mare decât ultima medie de admitere la liceul respectiv. Mult succes!

   Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! De regulă, alegerea celei de-a doua limbi străine se face la începutul anului şcolar, când se iau în calcul opţiunile şi cunoştinţele elevilor pentru a se forma grupe/ clase pentru studiul limbilor străine. Mult succes!

   Reply
 124. Robert

  Buna ziua!
  Pentru locurile ramase libere la liceu,in cea de-a doua etapa de admitere,care sunt criteriile de departajare? Un elev care a participat la Evaluarea nationala are prioritate
  fata de unul care nu a participat? Va multumesc!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Robert! Admiterea se va face în funcţie de medii şi opţiunile voastre pentru locurile rămase libere. Îţi dorim succes!

   Reply
 125. IRINA

  BUNA ZIUA. AS DORI SA ȘTIU DACĂ EXISTA POSIBILITATEA SA POT SA ÎMI MUT COPILUL DE LA UN LICEU LA ALTUL ȚINAND CONT CA A FOST REPARTIZAT LA UN LICEU FOARTE DEPARTE DE CASA

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Balasa! Pe 19, 22 şi 23 iulie s-au rezolvat situaţiile speciale de către comisia judeţeana de admitere, printre care şi transferurile la licee în apropiere de domiciliu. Pentru a se transfera la un liceu mai aproape de casă vă recomand să vă adresaţi conducerii liceului pentru a vă sfătui ce să faceţi mai departe. Transferul clasic, însă, se face cel mai devreme în semestrul II al clasei a IX-a. Media de admitere a elevului trebuie să fie mai mare decât ultima medie cu care s-a intrat la liceul la care vrea să se transfere, pentru ca transferul să fie aprobat uşor. Dacă media sa nu se va încadra, atunci se poate face transferul în clasa a X-a, doar cu condiţia ca media obţinută în clasa a IX-a să fie mai mare decât ultima medie de a IX-a din clasa în care vrea să se transfere. Vă ţinem pumnii! Mult succes şi ţineţi-ne la curent!

   Reply
   1. Antonia

    Bună ziua, dacă media mea de admitere este 7 și ceva, pot pune pe lista de opțiuni și licee unde sa întrat cu note mult mai mari? Cum ar fi 9??

    Reply
    1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

     Bună, Antonia! Recomandarea mea este să treci cât mai multe opţiuni posibile în lista ta, chiar şi liceul la care s-a intrat cu 9. Îţi doresc succes!

     Reply
 126. Aida

  Este OBLIGATORIE prezenta elevului pentru inscrierea la liceul la care a fost repartizat?

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Aida! Nu, nu este obligatorie, poate fi prezent doar părintele sau reprezentantul legal. Succes!

   Reply
 127. Bianca Stefania

  Buna seara! am o intrebare. eu anul acesta sunt clasa a 8-a iar eu am auzit ca la liceu nu se mai poate intra daca ai luat la examen sub nota 5. Este adevarat acest lucru sau ne spun profesorii sa ne sperie si sa invatam? Sunt din turnu magurele,teleorman si as vrea sa intru la unirea.

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună, Ştefania! Da, începând cu următorul examen, media minimă pe care trebuie să o obţii pentru a fi admis la liceu este 5. Îţi doresc succes!

   Reply
 128. Gabor Antonio

  Bună ziua! Eu vreau sa ajung Psiholog la un liceu din Beius, și pot sa spun ca nu stau așa bine cu învățătura. Dar mă străduiesc sa am note mari și sa fiu „preintre cei mai buni ca mine” Am auzit ca legea s a băgat acuma ca trebuie sa ai media 5 și la Romana și la Matematica ca sa poți sa intrii la un liceu, iar dacă nu te va baga pa Profesionala. Îmi puteți spune dacă am șanse sa intru la un liceu și sa ajung Psiholog..????

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună Antonio! În primul rând îţi recomand să porneşti la drum cu mai multă încredere în tine 🙂 În al doilea rând îţi recomand să începi procesul de pregătire cât mai curând, pentru a-ţi da timp să parcurgi toată materia, a descoperi ce goluri ai şi implicit unde ar trebui să aprofundezi 🙂 Sigur că ai şanse! Spor la învăţat!

   Reply
 129. nicoleta

  buna ziua,
  examenul de capacitate poate fi sustinut doar o singura data?
  in situatia in care sa presupunem ca fiul meu va face o nota la capacitate care nu ii va permite intrarea la liceu ci doar la scoala profesionala atunci in anul urmator mai poate sustine inca o data examenul de capacitate .
  in felul acesta poate pierde un singur an nu sase pentru a avea liceul terminat .
  este posibil ?

  Reply
 130. Dana

  Buna ziua! O intrebare as avea: Dacă noi locuim in Vaslui, fetita mea cum ar putea sa meargă la un liceu din Iași? Care e procedura de urmat? Multum3sc, o zi buna

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Atofanei! În cazul în care optaţi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o aflaţi de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

   Reply
 131. Ana

  Buna seara! Baiatul meu termina clasa a 8 a in iunie 2020. Doreste sa se inscrie la un liceu cu profil sportiv din Bucuresti, dar nu stim cum sa procedam? Putem completa fisa de obtiuni pentru liceul din localitate si chiar daca va fi repartizat la un profil din liceul din oras sa renunte ulterior, daca va fi admis la liceul sportiv? Multumesc frumos!

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua! Pentru liceele din filiera vocaţională – inclusiv profilul sportiv – se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini, conform metodologiei OMEN nr. 4432/29.08.2014. Pentru a fi admis la un astfel de liceu, trebuie să treacă de probele de aptitudini specifice, să aibă o medie bună de admitere şi să se înscrie la liceul respectiv. Rezultatele se afişează în timp util, astfel încât elevii care nu reuşesc să intre se pot înscrie ulterior la repartizarea computerizată, completând fişa de opţiuni primită de la şcoala gimnazială. De asemenea, reiese din mesajul dvs. că vreţi să îl înscrieţi la un liceu din altă localitate. Vă rog să reţineţi că pentru aceste situaţii este o altă procedură de înscriere. Vă stau la dispoziţie dacă aveţi şi alte întrebări.

   Reply
 132. Virgil

  Buna ziua ! Am o fata in clasa a VIII a care invata la I.G. Duca . Am inteles ca s-a scos regula cu acea medie de 5 la evaluare. Locuim in sectorul 5 , toata familia are C.I. -rile de Constanta si viza de flotant pe Bucuresti. In momentul cand facem documentele pentru a participa la repartizarea sau inscrierea la un liceu din Bucuresti, trebuie sa avem buletin de Bucuresti sau cererea o facem intr-un loc special ? Multumesc anticipat

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dnule Craciun! Fiica dvs. se poate înscrie la repartizare în Bucureşti, însă există o serie de condiţii speciale pe care vă recomand să le discutaţi cu dirigintele fiicei. Mult succes vă doresc!

   Reply
 133. Bleiziffer Ramona

  Buna ziua, am o intrebare: Cum trebuie procedat cu inscrierea la liceu in alt judet? Concret, fiul meu este inclasa a VIII-a, in Blaj, jud. Alba, si ne vom muta in Medias jud. Sibiu, deci va urma un liceu in Medias. Cum trebuie procedat? Care sunt pasii de urmat? Multumesc

  Reply
  1. Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro Post author

   Bună ziua, dna Bleiziffer! În cazul în care optaţi pentru licee din alt judeţ, fişa de înscriere se completează într-un centru special din judeţul respectiv. Informaţia despre aceste centre speciale pentru cei care doresc să urmeze licee din alt judeţ o aflaţi de la inspectoratul şcolar. Mult succes!

   Reply
 134. Ionescu Maria

  Buna ziua,

  In fiecare liceu ar trebui sa fie (cred) cateva locuri pentru copii defavorizati. La ce se refera acestea?

  Reply
 135. Alina

  Bună ziua am o întrebare.
  Dacă am terminat profesionala acum 3 ani pot să mă mai inscriu la un liceu pentru a termina si liceul?
  Şi dacă da care sunt paşi.
  Vă mulțumesc anticipat 😊😘

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.