Ţara cu cei mai inteligenţi copii din lume

Ţara cu cei mai inteligenţi copii din lume

examen evaluare nationala

Tara cu elevii si studentii care au inregistrat cele mai bune rezultate din lume la invatatura este Singapore, potrivit CNN.

Secretul succesul academic rasunător il puteti ghici foarte usor: cadre didactice performante, alese cu foarte mare grija. Invatatorii si profesorii care predau in scoli sunt alesi in functie de notele obtinute in timpul liceului si facultatii.

Un alt plus al educatiei singaporiene il reprezinta faptul ca elevii intra in sistemul scolar de la varste fragede: gradinita o incep de la 2 ani si jumatate, iar scoala de la 6 ani.

O educatoare de la o gradinita din Singapore este de parere ca “Primii ani din viata unui copil sunt foarte importanti.  Deci, atunci cand copilul are incredere in el, acea incredere il va ajuta in primii ani de scoala”.

Potrivit CNN, modul in care a fost conceput sistemul de invatamant s-a schimbat la inceputul anilor ’70, cand economia a demonstrat ca este nevoie de forta de munca inteligenta, pregatita sa faca fata noilor tehnologii.

S-a trecut astfel de la un sistem in care invatatul pe de rost era regula, la unul care incurajeaza creativitatea elevului.

Tu ce parere ai? Educatia viitorului ar trebui să elimine “tocitul” şi să promoveze creativitatea?

PS: Nu uita ca examenul de Evaluare Nationala se apropie cu pasi rapizi!

testeaza gratuit platforma

Leave a comment