Subiecte matematica

Subiecte matematica

 

Dragi elevi de clasa a 8-a, pe 29 iunie veti sustine proba de matematica la Evaluarea Nationala 2016. Ca să fiti pregatiti din timp, va dam sansa sa vedeti si sa rezolvati subiectele de matematica pe care le-au avut de rezolvat colegii vostri in 2015.

Ar trebui sa stiti ca, desi elevii de clasa a 8-a au considerat subiectele de matematica usoare, se pare ca unele subiecte i-au pus in dificultate. Dovada stau rezultatele de la Evaluarea Nationala 2015: 73,5% dintre elevi au obtinut note peste 5 la matematica, comparativ cu Limba si literatura romana, unde procentul a fost de 85,4%.

subiecte matematica
subiecte matematica
 

V-am facut curiosi? Atunci sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la treaba. Absolventii de clasa a 8-a au avut de rezolvat la geometrie exercitii cu corpuri rotunde si piramida patrulatera regulata iar la algebra exercitii cu functii.

Descarca subiecte Matematica Evaluarea Natională 2015

Iti reamintim ca nota de la Evaluarea Nationala are o pondere de 75% din media de admitere la liceu iar restul de 25% reprezinta media din anii de studii V-VIII.

Daca vrei sa te pregatesti rapid si eficient pentru Evaluarea Natională 2016, solutia cea mai potrivita pentru tine este mediul online.

Platforma digitala ExamenulTau.ro iti ofera teste online de matematica variate si eficiente. Ai de ales din peste 150 de teste adaptate nevoilor si nivelului tau de pregatire.

Daca la Evaluarea Nationala ai doar o sansa sa treci testul la matematica, pe ExamenulTau.ro ai incercari nelimitate. Poti alege cate un tip de test in funtie de cunostintele si nevoile tale actuale:

  • teste online de matematica pe fiecare capitol din materia studiata (pentru cei meticulosi)
  • teste online de matematica pe intreaga materie (daca vrei imaginea de ansamblu)
  • teste de simulare la Evaluarea Nationala (ca sa te obisnuiesti cu emotiile examenului)
  • teste fulger (daca te simti as)
  • teste unice (le personalizezi asa cum vrei tu)

Cateva aspecte legate de subiectele la Evaluarea Nationala 2016

Ar trebui sa stii ca sunt anumite cerinte pe care subiectele de examen de la Evaluarea Nationala la matematica trebuie sa le respecte. Subiectele de matematica trebuie sa fie formulate clar, precis si sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala.

In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute.

Calendar Evaluare Nationala 2016

Ca sa-ti programezi din timp zilele de studiu pentru Evaluarea Nationala la matematica si romana iti prezentam calendarul zilelor in care vei sustine examenele:

15 – 17 iunie 2016  Inscrierea la Evaluarea Nationala

17 iunie 2016   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016   Limba si literatura romana – proba scrisa

28 iunie 2016   Limba si Literatura materna – proba scrisa

29 iunie 2016   Matematica – proba scrisa

1 iulie 2016  Afisarea primelor rezultate, pana la ora 16:00 si depunerea contestatiilor intre orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016  Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016  Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Dragii nostri, cu cat veti incepe pregatirea mai devreme, cu atat veti inregistra rezultate din ce in ce mai bune. Va tinem pumnii si va uram succes!

 

Creeaza cont gratuit ExamenulTau
Creeaza cont gratuit ExamenulTau