Subiecte examene nationale

Subiecte examene nationale

Evaluarea Nationala de la finalul clasei a 8-a si Bacalaureatul de la sfarsitul clasei a 12-a sunt cele mai importante examene nationale.

Ca sa-ti faci o idee despre efortul pe care trebuie sa-l depui pentru promovarea acestor examene nationale, imagineaza-ti ca pregatirea ta se asemana cu un antrenament intens si indelungat. In fiecare zi faci cate un mic pas catre reusita finala si tine minte: fiecare efort, cat de mic, conteaza!

subiecte examene nationale
subiecte examene nationale

Despre subiectele la Evaluarea Nationala 2016

Ar trebui sa stii ca sunt anumite cerinte pe care subiectele de examene nationale trebuie sa le respecte. La Evaluarea Nationala la matematica si romana subiectele trebuie sa fie formulate clar, precis si sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala.

In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute.

Totusi, atunci cand elaborezi lucrarea ar trebui sa tii cont de urmatoarele:

  • trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare nu este permisa si va duce la anularea lucrarii
  • pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru
  • daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala simpla

Poti incepe de acum sa te pregatesti pentru Evaluarea Nationala 2016 exersand subiectele de la Evaluarea Nationala 2015, probele matematica si romana.

Descarca subiecte Evaluarea Natională matematica 2015

Descarca subiecte Evaluarea Natională romana 2015

Despre subiectele la Bacalaureat 2016

Spre deosebire de Evaluarea Nationala, la Bacalaureat sunt 5 probe de examen (2 orale ÅŸi 3 scrise). Absolventii clasei a-XII-a sustin probele orale la limba romana si la o limba de circulatie internationala.

Elevii pot alege oricare limba moderna studiata in liceu, indiferent daca a fost studiata drept limba 1, limba 2 sau 3 de studiu, daca a fost studiata in regim normal, intensiv, bilingv ori daca a fost disciplina obligatorie sau optionala.

La probele orale fiecare elev va extrage un biletel si va avea la dispozitie 10-15 minute timp sa se pregateasca pentru a comenta texte literare sau nonliterare.

Urmeaza apoi proba de competente digitale. Subiectele se stabilesc de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu programa de Bacalaureat, elaborata pe baza programei scolare a disciplinei “Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor”, studiata pe parcursul claselor a IX-a si a X-a.

Absolventii clasei a XII-a sustin apoi probele scrise la limba si literatura romana, proba obligatorie a profilului si proba la alegere a profilului sau a specializarii.

La proba obligatorie a profilului elevii care au urmat profilul uman vor opta pentru Istorie iar cei de la profilul real, Matematica.

La proba la alegere a profilului, candidatii care au absolvit profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar vor sustine examene la Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, iar cei care au urmat profil uman vor avea de ales intre Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie.

Dragii nostri, cu cat veti incepe pregatirea mai devreme, cu atat veti inregistra cele mai bune rezultate. Va tinem pumnii si va uram mult succes!

testeaza gratuit platforma