Solutii inedite pentru testele la matematica

Solutii inedite pentru testele la matematica

evaluare nationala la matematica
evaluare nationala la matematica

Testele online la matematică ţi se par dificile?

Poti folosi o serie de activitati care sa te ajute sa-ti dezvolţi simtul logic, acuitatea si perspicacitatea.

Cum te ajuta acest lucru sa rezolvi testele la matematica? Simplu, daca-ti antrenezi creierul vei gasi nenumarate solutii pentru rezolvarea testelor. Si cum testele se combat tot cu teste, iti oferim urmatoarele provocari:

  1. Testul cu utilizari alternative (Alternative Uses Test). Gandeste-te timp de 2 minute la un obiect casnic si gaseste-i cat mai multe intrebuintari cu putinta. Fii atent, trebuie sa gasesti intrebuintari inedite si variate.

De exemplu, o agrafa: tine hartiile impreuna, poate fi folosita pe post de cercel, o folosesti pentru a restarta routerul, impiedica firul castilor sa se incalceasca, poate fi folosită drept semn de carte sau agatator pentru globurile de Craciun.

Fa acelaşi exercitiu cu scaunul.

  1. Gaseste raspunsuri la ghicitori. Ghicitorile sunt cea mai buna alternativa pentru a-ti dezvolta abilitatile de detectiv si inteligenta. Poti gasi o varietate de ghicitori pe internet.

Exemplu:

Familia Smith are 7 surori si fiecare din ele are un frate. Daca-l punem la socoteala pe domnul Smith, cati barbati sunt in această familie? (R: 2).

  1. Problema lumanarii (The candle problem). Primesti o lumanare, o cutie de piuneze si una de chibrituri. Incearca sa fixezi lumanarea pe perete fara ca ceara sa se scurga pe jos. Testul acesta te ajuta sa gasesti modalitati ingenioase de a folosi obiectele din casa. Nu-ti dam solutia, te lasam sa o gasesti singur.

Una dintre modalitatile cele mai placute de a-ti dezvolta aptitudinile logice si de a rezolva testele la matematica este jocul. Iar cel mai popular joc de logica este sahul! Sigur ai in casa o tabla si piese de sah. Daca nu ti-au aratat niciodata cum se joaca, roaga-i sa-ti explice regulile. Practica acest “sport al mintii” cel putin o data pe saptamana. Daca iti place, e momentul pentru un upgrade: Go Game.

Acest joc dateaza de acum 4.000 de ani, in China, iar regulile au ramas de atunci aceleasi. Este un joc de aptitudini logice, asemanator şahului, dar mult mai complex.

Pe scurt poate fi descris ca o inlantuire de 4 jocuri de sah ce se desfasoara concomitent pe aceeasi tabla. Se spune ca viitorul Tibetului a fost decis de o partida de GO cand conducatorul budist a refuzat sa participe la razboi si in schimb si-a provocat inamicul la joc si a castigat.

Sfaturi pentru invatare eficienta de la ExamenulTau.ro

  1. Organizeaza-te! Foloseste ciorna. Nu este nevoie sa scrii foarte multe lucruri: este suficient sa schitezi acolo ideile tale principale, sa scrii cateva cuvinte cheie, sa scrii formulele si sa faci cateva calcule.
  2. Pauzele scurte si dese, cheia… O pauza eficienta nu trebuie sa depaseasca 10 minute: cel mai bine este sa folosesti minutele ridicandu-te de pe scaun ca sa faci cateva miscari (dezmorteste-ti spatele, picioarele), sa mananci un fruct sau sa bei un pahar de apa.
  3. Nu-ti pierde concentrarea. Ramai concentrat si lasa deoparte ce iti distrage atentia. Sa stii ca nu este asa de greu precum pare. Trebuie doar sa incerci!

Esti clasa a 8-a si sustii in curand Evaluarea Nationala? Alaturi de solutia digitala ExamenulTau.ro poti incerca o varietate de teste la matematica. Mai mult, spre deosebire de examenul de la Evaluarea Nationala unde ai o singura incercare, pe platforma noastra online poti simula testarea de cate ori doresti.

Fie ca alegi testele fulger, cele pe capitol sau cele pe notiuni, vei primi constant sugestii de aprofundare pentru acele portiune de materie unde ai lacune. Daca nu te simti complet pregatit, afla ca meditatiile de matematica iti vor ridica nota de la Evaluarea Nationala cu peste 50%.

Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, intra si afla singur: www.examenultau.ro.

 

Creeaza cont gratuit ExamenulTau

Leave a comment