Irina Anghel-Enescu in juriul Global Teacher Prize

Irina Anghel-Enescu in juriul Global Teacher Prize

Irina Anghel-Enescu
Irina Anghel-Enescu

Irina Anghel-Enescu face parte din juriul Global Teacher Prize, premiul anual decernat unui profesor de exceptie, in valoare de 1.000.000 dolari, care recompenseaza vocatia de a profesa. Global Teacher Prize este echivalentul premiului NOBEL in educatie.

Irina Anghel-Enescu este primul roman care face parte din acest juriu.

Aceasta este fondatoarea ONG-ului Triple Helix, care sprijina dezvoltarea Romaniei prin antreprenoriat, educatie si leadership. Mai face parte din Comitetul Reprezentantilor Asociatiei Europene de Venture Capital si este Managing Director al Asociatia Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei.

In 2008 a fost selectata de Eisenhower Fellowships ca unul dintre cei 25 de tineri lideri ai lumii, in 2009 a fost Mason Fellow la Harvard Kennedy School, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o in 2014 intre Tinerii Lideri Globali. A fost invitata ca vorbitor la evenimente organizate la Harvard, Stanford, London Business School sau agentii ale ONU din mai multe tari.

Irina Anghel-Enescu a declarat ca se simte onorata sa faca parte din juriul Global Teacher Prize deoarece este un proiect extraordinar care mediatizeaza profesorii, acesti eroi care fac zi de zi o lume mai buna.

Global Teacher Prize a luat fiinta in 2014 cu ajutorul Fundatiei Varkey pentru a-i inspira pe copii sa devina profesori. Competitia Global Teacher Prize este deschisa profesorilor din toata lumea care predau tinerilor intre 5 si 18 ani, iar termenul-limita de depunere a aplicatiilor pentru editia din 2016 este 10 octombrie 2015.

Fundatia Varkey a fost infiintata de miliardarul Sunny Varkey, care a aderat la “Giving Pledge”, conventia filantropica initiata de Bill Gates si Warren Buffet prin care unii dintre cei mai bogati oameni din lume se angajeaza sa doneze cel putin jumatate din averea lor in scopuri caritabile. Misiunea organizatiei este sa creeze conditiile ca fiecare copil sa aiba un profesor bun.

Cine este profesorul pe care l-ai nominaliza la Global Teacher Prize?

testeaza gratuit platforma

Leave a comment