Ghid de Evaluare Nationala 2016

Ghid de Evaluare Nationala 2016

Evaluare Nationala
Evaluare Nationala 2016

Dragi elevi de clasa a 8-a, platforma online ExamenulTau.ro este alaturi de voi cu cele mai eficiente solutii de invatare dar si cu informatii utile legate de pregatirea si desfasurarea examenelor cu ghidul de Evaluare Nationala 2016.

Despre programa la matematica si romana pentru clasele 5-8

Stiti ce notiuni de matematica si romana din cei 4 ani de studiu trebuie sa stapaniti pentru a rezolva cu usurinta subiectele de la Evaluarea Nationala? Nicio problema, in cele ce urmeaza vom enumera cateva dintre cele mai importante.

La examenul de clasa a 8-a la matematica trebuie sa cunoasteti foarte bine urmatoarele notiuni: numere naturale si reale, multimi, fractii ordinare si zecimale, ecuatii, dreapta, plan, unghi, cub, patrulater, congruenta triunghiurilor, calcul de arii si volum.

La Evaluarea Nationala din 2015 elevii au avut de rezolvat exercitii cu corpuri rotunde si piramida patrulatera regulata. De asemenea, acestia au primit o problema cu un dreptunghi cu doua triunghiuri in el la care trebuiau sa calculeze aria si unghiurile. La algebra au avut de rezolvat exercitii cu functii.

Pentru reusita la proba de limba si literatura romana trebuie sa cunoasteti elemente de versificatie, trasaturile specifice genului epic, liric si dramatic, schita, basmul popular, pastelul, fabula, nuvela, romanul, partile de vorbire flexibile si neflexibile si elemente de sintaxa a propozitiei si a frazei.

La Evaluarea Nationala din 2015 colegilor tai le-au picat textele “Lupul cel nazdravan si Fat Frumos” si un articol publicat in Ziarul Adevarul intitulat “Ziua iei romanesti, piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”.

La primul subiect, fabula lui Petre Ispirescu, elevii au trebuit sa motiveze apartenenta textului la specia fabulei, iar la subiectul al II-lea au trebuit sa raspunda la intrebari legate de informatiile din stirea despre ie si sa redacteze o naratiune cu tema “O zi de sarbatoare”.

Despre desfasurarea examenelor de la Evaluarea Nationala

In ziua examenului nu trebuie sa-ti faci griji ca nu vei gasi sala de examen sau ca de atatea emotii te vei rataci pe holuri. Accesul elevilor este permis pana la ora 8:30, iar pe usa fiecarei sali va fi afisata lista cu numele elevilor repartizati in sala respectiva.

Probele scrise incep la ora 9:00, moment in care se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine examenul.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai sustine Evaluarea Nationala.

Supravegherea candidatilor este realizata in fiecare sala de catre doua cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se susține proba. Unul dintre asistenti va sta in fata clasei si celalalt in spatele clasei.

Sunt interzise in sala de examen manualele, dictionarele, notitele sau insemnarile care pot fi folosite drept material de copiat. De asemenea nu aveti voie cu ghiozdane, rucsacuri, sacose si posete.

Telefonul mobil, castile audio sau orice alte mijloace electronice de comunicare care permit conectarea la internet/retele de socializare sunt interzise.

Toate salile de clasa unde se desfasoara probele pentru Evaluarea Nationala, salile in care se multiplica subiectele precum si cele in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de supraveghere video si audio.

Inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa incheierea probei scrise.

In cazul in care la verificarea prin sondaj se constata nereguli sau tentative de frauda, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din unitatea de invatamant respectiva.

Despre subiectele la Evaluarea Nationala 2016

La Evaluarea Nationala la matematica si romana subiectele trebuie sa fie formulate clar si precis pentru a nu induce in eroare elevii si pentru a nu lasa loc de interpretari. Toate subiectele trebuie sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala.

In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute. Un nivel de dificultate mediu creste sansa de promovare pentru majoritatea elevilor de clasa a 8-a.

Atunci cand elaborezi lucrarea trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare vei folosi iti va fi anulata lucrarea. La matematica poti folosi pentru scheme si desene numai creion negru. Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala simpla.

Despre pregatirea pentru Evaluarea Nationala 2016

Timpul trece incet si sigur asa ca singurul sfat important pe care ti-l putem da este urmatorul: incepe pregatirea devreme si nu pierde timpul!

Preferi invatarea clasica alaturi de colegi in clasa sau cea interactiva in mediul online? In cele ce urmeaza iti enumeram cateva dintre beneficiile studiului online:

  • orar flexibil, acces in timp real
  • te poti testa la nesfarsit
  • inveti centrat pe nevoile tale
  • iti ramane timp pentru pasiunile tale

Pe platforma ExamenulTau.ro ai de ales din peste 200 de filmele de predare a principalelor notiuni de matematica si romana de la Evaluarea Nationala, 5 tipuri de teste pentru a satisface pretentiile oricarui perfectionist si voci prietenoase care te vor ghida pe tot parcursul testarii.

Alaturi de solutia digitala ExamenulTau.ro poti incerca o varietate de teste online la matematica si romana. Mai mult, spre deosebire de examenul de la Evaluarea Nationala unde ai o singura incercare, pe platforma noastra online poti simula testarea de cate ori doresti.

Fie ca alegi testele fulger, cele pe capitol sau cele pe notiuni, vei primi constant sugestii de aprofundare pentru acele portiuni de materie unde ai lacune. Daca nu te simti complet pregatit, afla ca meditatiile de matematica si romana iti pot creste nota de la Evaluarea Nationala cu peste 50%.

Pregateste-te pentru Evaluarea Nationala alaturi de ExamenulTau.ro si vei invata intr-un mod dinamic si distractiv subiectele care-ti pot pica la examenul de Evaluare Nationala 2016!

Daca vrei sa iti organizezi eficient timpul pentru pregatirea la Evaluarea Nationala, consulta calendarul pe 2016.

testeaza gratuit platforma

Leave a comment