Elevii care au creat locul de joacă ce produce energie verde

Elevii care au creat locul de joacă ce produce energie verde

energie verde

EnergyGround este numele proiectului cu care elevii romani si norvegieni au castigat competitia de proiecte de sustenabilitate, organizata in Norvegia cu ocazia unui schimb de experienta romano-norvegian.

Echipa din Romania a fost reprezentata de elevi si profesori de la Colegiul Alexandru cel Bun (Gura Humorului), Liceul Constantin Brancoveanu (Horezu), Liceul Teoretic Mircea Eliade (Intorsura Buzaului), Colegiul de Informatica (Piatra-Neamt) si de voluntari ai Asociatiei Romontana.

Parcul EnergyGround permite producerea si stocarea de energie in urma activitatilor sportive. In acest loc de joaca activitati precum pedalatul sau saritul corzii transforma miscarea in energie cu ajutorul unor echipamente speciale dotate cu senzori si panouri fotovoltaice.

Tinerii au lucrat in echipe mixte pentru a rezolva o provocare de dezvoltare durabila cu abordare cat mai creativa, avand de ales intre doua teme: energia regenerabila si casa viitorului.

Vizita in Norvegia le-a permis elevilor romani sa dobandeasca noi cunostinte in domeniul dezvoltarii durabile si sa experimenteze modul de lucru si de interactiune dintr-o companie multinationala, prin dezvoltarea abilitatilor de inovare, munca in echipa, socializare, coordonare, gandire critica si cooperare intr-o limba straina.

Ce parere ai? Tu poti face echipa cu elevi de alta nationalitate?

testeaza gratuit platforma

Leave a comment