Invatarea mixta – de ce este ExamenulTau in avangarda noutatilor in educatie

29/11/2016
invatarea online completeaza invatarea clasica

invatarea online completeaza invatarea clasica

Invatarea online completeaza invatarea clasica

Parintii ingrijorati de interesul (exagerat) al copiilor fata de gadget-urile smart, profesori deranjati de lipsa de atentie a elevilor, specialisti alarmati ca noua generatie de tineri petrece prea mult timp in fata ecranelor luminoase, fie ca vorbim de telefoane mobile, tablete sau laptopuri – toti sunt de acord ca, utilizata fara discernamant, tehnologia poate avea dezavantaje evidente.

Pe de alta parte, aceasta afirmatie este un truism ca oricare altul, mai ales daca avem in vedere faptul ca, in general, orice dezechilibru, orice e prea mult sau prea putin (hrana, somn, sport, munca, shopping, dulciuri, apa etc.) va aduce infinit mai multe prejudicii decat avantaje.

Rasturnare de situatie

Tinand cont de directiile generale in care se dezvolta societatea, specialistii Intuitext au gandit tehnologia din perspectiva beneficiilor si au creat un produs educational deosebit: platforma de invatare online ExamenulTau.ro.

Astfel, schimband abordarea, Intuitext a reusit sa transforme teama de tehnologie in recunostinta ca toate inventiile futuriste pe care le iubesc copiii ii vor ajuta sa aiba un parcurs educational foarte placut.

In acest sens, ExamenulTau.ro raspunde exact nevoilor si dorintelor pe care le au noile generatii de elevi. Adolescentii de astazi petrec mult timp pe tableta sau telefon, sunt curiosi sa descopere cele mai ingenioase aplicatii, produse sau gadget-uri si au o determinare pe care vechile generatii nu o aveau.

Pentru a mentine vie curiozitatea copiilor si interesul lor pentru tot ce e nou si fresh, specialistii Intuitext au creat o platforma online care ii va ajuta sa invete mai usor, mai eficient si mai placut.

Cui i-e frica de Romana si de Mate?

In octombrie 2016, specialistii Intuitext au realizat o cercetare care a evidentiat problemele pe care le intampina de obicei copiii din clasele V-VIII In pregatirea la Matematica si Limba Romana.

Astfel, in ceea ce priveste Matematica, au fost invocate lipsa aprofundarii si a exersarii (profesorii parcurg rapid materia, copiii nu primesc suficiente explicatii si nu inteleg notiunile, uneori este incurajata invatarea mecanica), materia este dificila si stufoasa (mai ales prin formulele dificil de memorat si volumul mare de teme), dar si dificultati ce tin de particularitatile copilului (probleme legate de concentrare, atentie, lipsa rabdarii, a motivatiei sau a interesului).

La Limba Romana, elevii au mentionat dificultatile de Indeplinire a anumitor sarcini (redactarea compunerilor pe o tema data, invatarea functiilor sintactice sau a comentariilor literare, interpretarea textelor la prima vedere, incadrarea operelor in genuri epice), volumul mare de informatii (limbaj greoi, neadaptat categoriei de varsta, notiuni foarte detaliate la gramatica) sau textele invechite care nu ii atrag pe copii.

Castigatorul ia totul…

ExamenulTau.ro este un produs online de invatare, pe care elevii din clasele a VII-a si a VIII-a il pot accesa dupa achizitionarea unei licente fie pentru un an intreg de studiu, fie pentru doi. Aici, ei vor gasi toata materia la Limba Romana si Matematica inclusa in programa pentru examenul de Evaluarea Nationala, materie structurata astfel incat studiul sa fie cu adevarat atractiv.

Tot cu scopul de a simplifica si eficientiza procesul de invatare, ExamenulTau.ro a fost conceput astfel incat sa completeze lectiile clasice de la scoala sau profesorul meditator. Folosind acest produs de invatare, elevii vor putea lucra autonom, vor recapitula pentru temele zilnice, teze sau Evaluarea nationala folosind filmele de predare (pe care le pot vizualiza de cate ori au nevoie), problemele rezolvate in pasi, isi pot crea singuri testele de verificare atunci cand vor sa-si masoare cunostintele.

Asadar, reunind toate beneficiile si caracteristicile acestui produs online de invatare, se poate spune ca ExamenulTau.ro este un produs complet, ce ii va duce direct pe podium pe toti cei care il utilizeaza.

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.