Cele mai ciudate întrebări pentru admiterea la Oxford

Cele mai ciudate întrebări pentru admiterea la Oxford

evaluare nationala

Desi pare destul de indepartat momentul admiterii la Facultate, fiecare elev roman viseaza sa fie acceptat la o universitate prestigioasă din Anglia cum este Oxford.

Te-ai intrebat vreodata cum decurge interviul pentru admitere? Iti dezvaluim cateva dintre cele mai ciudate intrebari la care candidatii trebuie sa raspunda.

Potrivit directorului de admitere la Oxford, interviurile nu sunt facute pentru a le da viitorilor studenti posibilitatea de a recita ceea ce au invatat ci de a-si dezvalui intregul potential. Astfel, candidatilor li se ofera posibilitatea de a-si folosi cunostintele si capacitatea de gandire intr-un mod inovator prin care “sa straluceasca”.

Printre cele mai surprinzatoare intrebari se numara:

  • Arheologia sustine sau demonteaza Biblia?
  • Ar trebuie limitate bonusurile bancherilor?
  • De ce nu merg animalele pe roti?

Pe langa intrebari, Universitatea Oxford a decis sa publice si raspunsurile. Referitor la intrebarea legata de bonusurile bancherilor, evaluatorul Brian Bell spune: “Un răspuns simplu ar fi acela ca bancile de vreme ce sunt instituţii private, veniturile sunt doar rezultatul competitivitatii din piata. Deci bancherii castiga foarte mult pentru ca sunt talentati si dispun de abilitati rare”.

Raspunsul la intrebarea legata de arheologie: “Biblia este o colectie de documente scrise acum multe secole, iar studiul academic al Bibliei presupune examinarea acestor documente pentru a afla cand si unde au fost scrise si cu ce scop”. De aici se trage concluzia fireasca: religia si arheologia nu pot decat conlucra. Atunci cand descoperi un obiect ai nevoie, pentru a-l intelege si cataloga, de background-ul sau istoric si mai ales de cel religios care-ti dezvaluie credintele si obiceiurile oamenilor.

Cum ti se pare interviul de admitere la Oxford? Crezi ca ai avea sanse sa fii acceptat?

Pana una-alta, iti recomandam sa te pregatesti pentru examenul de Evaluare Nationala.

testeaza gratuit platforma

Leave a comment