Blog ExamenulTau
Log In
Become a part of our community!
Registration complete. Please check your email.
Create an account
Welcome! Register for an account
The user name or email address is not correct.
Reset password
Recover your password
Password reset email has been sent.
The email could not be sent.
Possible reason: your host may have disabled the mail function.
Teste casa le fac eu din clasa a 5 a pana in a 8 a si sa ma corectati voi
Bună Cristina! Îţi mulţumim pentru mesaj! Pentru a beneficia de teste te invităm să le ceri părinţilor tăi să îţi achiziţioneze unul dintre abonamentele ExamenulTau.ro – acestea conţin teste interactive, care îţi oferă nota pe loc, deci nu va fi nevoie să ţi le corectăm noi 🙂 Pentru mai multe detalii, te rog să dai click aici ► ABONAMENTELE EXAMENULTAU.RO.
un gunoi de explicatie. am 31 de ani si sunt inginer electronist.
si tot nu inteleg din explicatia ta *de ce* se calculeaza asa. *de ce* inmultind factorii , ajungi la cel mai mic multiplu.
aceeasi intrebare o aveam si in scoala generala.
nici acum nici atunci nu stiti sa va despartiti de reguli repetate si sa explicati motiv. sunteti niste gunoaie pretentioase.
Bună, Ion. E un mod de a construi CMMDC, nu este o regulă sau un calcul. Însuşi algoritmul conţine explicaţia:
0) Caut decompunerea în factori primi pentru z=cmmdc al x şi y. Dacă o obţin, l-am obţinut şi pe z.
1) Ce numere prime pot apărea în descompunerea lui z? Doar cele care apar şi în descompunerile lui x şi y, altfel n-ar fi divizor (dacă 5 nu apare printre factorii lui x, nu are cum să se regăsească nici printre factorii lui z, pentru că altfel z nu ar mai fi divizor al lui x)
Acum ştim toţi factorii care pot apărea în descompunerea lui z, sunt factorii comuni ai lui x şi y.
2) La ce putere apar aceşti factori? La cea mai mare putere pentru care z încă divide şi x şi y. De exemplu, dacă x conţine 7^3 şi y conţine 7^5, z nu poate conţine mai mult de 7^3, pentru că nu l-ar mai divide pe x. Deoarece vrem z maxim (cel mai mare divizor comun), punem chiar 7^3, dacă am pune 7^2 sau mai puţin, z n-ar mai fi maxim. La fel pentru ceilalţi factori comuni.
Acum ştim şi puterile factorilor lui z, deci îl ştim pe z.
Sperăm că a fost mai clară explicaţia aceasta 🙂 Zi bună în continuare!
Cam slabut pentru un inginer electronist, daca asta nu ai inteles cum naiba ai luat examenul la algebra lineara? Online?
Buna ziua sunt in clasa a 8 a și un pic cam uituc și aș dori să vă întreb cum pot învăța în cel mai eficient mod ( căci știu doar sa tocesc..)