Cei mai nefericiţi adolescenţi sunt liceenii

Cei mai nefericiţi adolescenţi sunt liceenii

elevi nefericiti

Fericirea adolescentilor scade proportional cu varsta, iar pana cand termina studiile liceale devin din ce in ce mai nefericiti si au o stima scazuta de sine, potrivit telegraph.co.uk.

O analiza facuta pe 1.000 de elevi britanici arata ca daca li se da o sarcină si nu reusesc sa o indeplineasca, 68% dintre elevii de 18 ani se simt inutili si complet descurajati, comparativ cu un procentaj de numai 46% in randul elevilor de 14 ani.

Credinta majoritatii elevilor este ca merg la scoala doar pentru a trece examenele, lucru care nu le ofera o satisfactie profesionala.

Elevii de 14 ani sunt mult mai optimisti si cred in proportie de 88% ca vor avea succes in cariera profesionala. Fetele sunt mai sceptice cu privire la fericire decat baietii, astfel ca doar 39% dintre eleve considera ca sunt fericite, comparativ cu 60% dintre elevi.

Studiul subliniaza faptul ca sistemul educational se axeaza numai pe rezultate si foarte putin pe sanatatea psihica a elevului.

Astfel credinta adolescentilor ca rezultatele scolare rele sau bune reflecta pe deplin propria lor personalitate este periculoasa si le afecteaza increderea in sine.

 

Creeaza cont gratuit ExamenulTau
Creeaza cont gratuit ExamenulTau

Leave a comment