Calendarul Evaluarii Nationale 2016

Calendarul Evaluarii Nationale 2016

Evaluare Nationala 2016
Evaluare Nationala 2016

Elevii care vor absolvi in 2016 clasa a 8-a vor sustine pe data de 27 iunie primul examen din cadrul Evaluarii Nationale.

Calendarul Evaluarii Nationale, care a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial, este urmatorul :

15 – 17 iunie 2016 Inscrierea la Evaluarea Nationala

17 iunie 2016 Inscrierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016 Limba si literatura romana – proba scrisa

28 iunie 2016 Limba si Literatura materna – proba scrisa

29 iunie 2016 Matematica – proba scrisa

1 iulie 2016 Afisarea primelor rezultate, pana la ora 16:00 si depunerea contestatiilor intre orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, profesorii supraveghetori nu au voie sa intre in sala de examen cu telefoane mobile, calculatoare sau cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau carti.

Nu vor face parte din comisiile pentru Evaluarea Nationala profesori care, in sesiuni anterioare, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile sau care au fost sanctionate.

Lucrarea ta va fi corectata de doi profesori si, daca exista o diferenta de cel mult 0,50 de puncte intre notele acordate, atunci nota finala este media aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, a acestora. Ce se intampla daca diferenta notelor acordate de cei doi profesori este mai mare de 0.50 puncte? Atunci lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, stabiliţi de presedintele Comisiei.

Ar mai trebui sa stii ca salile de examen, salile in care se descarca si se multiplica subiectele precum si salile in care se depoziteaza lucrarile scrise sunt supravegheate cu camere video.

Nu ai voie sa intri in salile de examen cu ghiozdan, rucsac, sacosa si poseta. Aceste obiecte trebuie sa le lasi in sala de depozitare. Daca refuzi, nu mai intri in examen.

Drag elev, poti promova Evaluarea Nationala rapid si sigur cu ajutorul platformei online ExamenulTau.ro.

Cu platforma noastra invatarea este interactiva, dinamica si placuta! Ai lectii video prin care poti parcurge materia din cei patru ani de studii, poti simula examenul de Evaluare Nationala si poti alege intre 5 tipuri de teste în funcţie de pregătire şi dispoziţie.

Te aşteptăm să te convingi pe www.examenultau.ro.

testeaza gratuit platforma

Leave a comment