Toti elevii de succes practica ACESTE activitati extracurriculare!

26/08/2016
activitati extracurriculare

activitati extracurriculare

Scopul activitatilor extracurriculare

Educatia inseamna mai mult decat acumularea unui volum cat mai mare de informatii.  Acest concept invechit de „invatat cat mai mult” incepe sa fie depasit de pedagogia moderna, acum punandu-se accent pe actiunile de consolidare a acelor informatii teoretice.

Scopul acestor activitati extrascolare este de a sustine dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copilului, cultivarea interesului sau pentru activitati culturale, cultivarea talentelor sale si chiar si facilitarea integrarii copilului in anumite grupuri sociale.

Educatia extrascolara va ajuta copilul sa isi valorifice timpul liber, insa intr-un mod util si educativ.

 Activitati extracurriculare recomandate

Activitatile extracurriculare depind de preferintele personale ale copilului, insa sunt cateva pe care toti elevii de succes le practica:

  1. Sportul

Fie ca vorbim de fotbal, baschet sau inot, sportul este recomandat pentru mai mult decat o buna conditie fizica. Miscarea contribuie la imbunatatirea puterii de concentrare, ajuta la digestie si la un somn linistit  si chiar influenteaza rezultatele scolare, conform unui studiu de specialitate realizat de un profesor de sport din Naperville, Illinois.

Din fericire, acest tip de activitate extracurriculara este potrivita atat elevilor timizi sau introvertiti, cat si celor extrovertiti si hiperactivi.

Copiii introvertiti pot opta pentru sporturi precum inotul sau ciclismul, pe cand cei extrovertiti pot alege sporturi de echipa, precum baschetul sau fotbalul.

Acest gen de activitate fizica va tempera copilul care se va autodisciplina prin simplul fapt ca participa de buna voie intr-un joc cu reguli, la care se va supune.

Competitiile sportive sunt de asemenea binevenite, copiii invatand cu ajutorul acestora jocul de echipa care lupta pentru un scop comun.

  1. Excursiile

Se spune ca nimic nu dezvolta dragostea pentru frumos precum calatoritul.

Aceste calatorii nu trebuie sa fie nici lungi, nici scumpe, ci chiar in tara noastra, prin excursii scurte in locuri noi in care copiii pot admira peisaje si descoperi culturi diferite, de la obiceiuri pana la portul traditional romanesc.

Excursiile ajuta copilul sa formeze legaturi intre informatiile teoretice dobandite in scoala si lumea reala.

Acestia se simt astfel responsabilizati si isi dezvolta respectul pentru frumos si pentru natura.

  1. Viziteaza galerii de arta

Arta are capacitatea de a starni emotii puternice. De aceea este foarte important sa i se dea copilului ocazia de a descoperi, dar si de a intelege arta, in toata complexitatea ei si in toate formele ei, fie ca vorbim despre pictura, muzica, dans, citit, teatru.

  1. Invata o limba straina

Tot ce intreprinde copilul tau de la aceasta varsta influenteaza in mod direct dezvoltarea viitorului sau, iar invatarea unei limbi straine este o modalitate extraordinara de a contribui la un viitor de succes.

Invatarea unei limbi straine poate conta atat la alegerea liceului dupa admitere, cat si la alegerea unei cariere dupa liceu sau facultate.

  1. Nu se opresc niciodata din invatat

Invatatul nu se face doar pentru scoala, ci si pentru autodezvoltare.

Dar cine a zis ca invatarea trebuie sa fie plictisitoare? Din fericire exista suficiente alternative la invatarea clasica, menite sa motiveze pana si cel mai delasator elev.

Platforma online ExamenulTau este creata cu acest scop – pentru a completa invatarea traditionala, prezentandu-i copilului o modalitate diferita, de invatare simplificata. Mai exact, fara ciorne, caiete, pixuri pe birou, totul se desfasoara online, prin filme de predare si teste interactive.

Materia disciplinelor Romana si Matematica este divizata in capitole usor de parcurs, fiecare dintre acestea listand lectiile specifice, exercitii rezolvate pas cu pas si notite pe care elevul le poate printa si lua cu el, pentru a le folosi oricand are nevoie.

Mai mult decat atat, elevul isi poate testa fie cunostintele deja detinute, fie pe cele nou dobandite, prin teste variate disponibile in platforma:

  • Teste fulger, in care elevul trebuie sa raspunda la cat mai multe intrebari in doar 5 minute
  • Teste pe capitol sau multicapitol
  • Teste din toata materia
  • Simulari de examen, care il vor pregati pentru Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a

Copilul tau ce activitati extracurriculare practica?

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.