4 metode de învățare recomandate de profesori

29/12/2015
metode-de-invatare

metode-de-invatare

Ești stresat de examenele pe care urmează să le dai? Avem pentru tine 4 metode de învățare încercate, aprobate și recomandate direct de profesori.

Ellen Bremen este profesor de Comunicare la Highline Community College din Washington, C.A. si blogger în timpul său liber. Pe blogul său, aceasta își împărtășește experiențele atât ca profesor cât și ca părinte, și oferă sfaturi despre cum să înveți eficient.

Tu ce stil de învățare ai?

Haideți să începem cu cea mai des întâlnită metodă. Când ai de învățat te închizi în camera ta și înveți continuu până simți că nu mai poți și ai nevoie de o pauză?

Izolarea funcționează pentru unii elevi, însă alții devin plictisiți repede, frustrați, sau nu reușesc să se concentreze până la capăt. Ceea ce majoritatea elevilor evită ar putea fi chiar soluția cea mai bună – învățarea prin colaborare sau discuție.

Iată 4 metode de învățare care se vor dovedi mult mai eficiente decât izolarea totală la care recurg majoritatea elevilor:

  1. Trage cu ochiul la răspunsuri

Nu ne referim să trișezi, ci doar să îți verifici răspunsurile cu cele din manuale atunci când încerci să memorezi ceva. Această metodă funcționează însă cel mai bine în primele stadii ale procesului de învățare.

Motivul pentru care este recomandat să faci asta este pentru că atunci când tu cauți un răspuns printre notițe sau paginile manualului, creierul tău formează conexiuni între întrebările tale și răspunsurile găsite, tocmai prin procesul de căutare.

Poți face asta și într-un grup, în care să căutați și mai apoi să discutați răspunsurile găsite.

  1. Învață predând

Această metodă este recomandată în mod special dacă înveți la un examen de limba română sau literatură.

O bună metodă de învățare este să creezi lecții pe care mai apoi să le prezinți, întocmai ca un profesor, fie grupului de colegi alături de care studiezi, fie părinților tăi.

Profesorii recomandă această metodă ca fiind una dintre cele mai eficiente.

  1. Simboluri, fraze și povești

Înveți pentru o materie la care trebuie să memorezi mulți termeni sau formule? Asociază-le cu informații care nu au absolut nicio legătură cu ce înveți.

Pune-ți întrebări de genul ”la ce mă duce cu gândul acest lucru?” și  apoi asociază răspunsului fie imagini, fie fraze sau chiar povești.

Cu cât imaginile, frazele sau poveștile asociate sunt mai ciudate, cu atât funcționează mai bine această metodă.

  1. Creează-ți propriile teste

Cu cât exersezi mai mult ce înveți, cu atât mai ușor vei reține. Poți lucra în sens invers și să îți creezi propriile teste bazate pe materia la care înveți. Aceste teste pot fi mai avansate ca grad de dificultate cu cât înaintezi în procesul de învățare.

Aceste sfaturi sunt foarte folositoare și pentru adolescenții care învață pentru Examenul de Evaluare Nationala.

Dacă nici tu nu vrei să înveți izolat la tine în cameră, cu ușa închisă, și preferi să înveți într-un mod mai relaxat, apelează la aceste metode de învățare eficiente și completează apoi cu ajutorul ExamenulTău.ro, singura platformă de învățare online pentru Evaluarea Nationala, clasa a 8-a.

Testează gratuit platforma timp de 24h:

Nu uita sa dai share:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
The following two tabs change content below.

Bianca Varbanciu - Editor Coordonator ExamenulTau.ro

Bine ati venit pe Blogul ExamenulTau.ro! Aici veti gasi informatii utile despre Examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, admiterea la liceu, sfaturi de invatare si multe altele. Testele si meditatiile online la matematica si romana care se regasesc in platforma ExamenulTau.ro va vor ajuta sa intrati la liceul dorit! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.