5 octombrie este zi liberă pentru elevi şi profesori

5 octombrie este zi liberă pentru elevi şi profesori

zile libere
5 octombrie este zi liberă pentru elevi şi profesori

Ziua de 5 octombrie a fost declarata zi nelucratoare, ceea ce inseamna ca elevii si profesorii nu trebuie sa mearga la scoala.

Luni se sarbatoreste Ziua Internationala a Educatiei si fiecare scoala decide daca elevii si profesorii sunt liberi sau daca se implica in desfasurarea de activitati recreative.

Tot zi nelucratoare este considerata si Ziua Invatatorului care se sarbatoreste pe 5 iunie, data nasterii intemeietorului invatamantului modern romanesc, Gheorghe Lazar.

La 9 octombrie 2007, deputatii au adoptat cu 203 voturi pentru, 3 impotriva si 3 abtineri, proiectul de lege privind instituirea Zilei Invatatorului pe data de 5 iunie a fiecarui an. Aceasta data a fost stabilita prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, manifestarea urmand a avea un caracter educational, national, apolitic si cultural.

Datele de 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei) si 5 iunie (Ziua Invatatorului) au fost introduse si marcate distinct in structura anului scolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educatiei Nationale.

Voi cum veti petrece de Ziua Internationala a Educatiei? Veti sta acasa sau veti merge la scoala?

testeaza gratuit platforma

Leave a comment